Ei toteuteta

EU Datapaketin tilaus etukäteen

  • 7 heinäkuu 2016
  • 7 kommenttia
  • 1479 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
  • Entinen elisalainen
  • 583 kommenttia
Saimme asiakkaalta toiveen muutoksesta uusien datapakettien tilaukseen. Nyt tilaus käynnistyy heti, mutta asiakas toivoi mahdollisuutta tilata paketti Oma Elisan kautta valmiiksi jo ennen matkaa. 🆒

Mitäs mieltä muut ovat? Olisiko tämä tarpeellinen ominaisuus, vai onko sama tilata paketti kun on perillä? :?

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

7 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Jäin miettimään, mikä asiakkaan toiveen perimmäinen tarkoitus oli? Perusteliko hän toivettaan jollakin tapaa.

Säästäisikö tällä esimerkiksi ulkomaisen tekstiviestikulun? Se tuli itselleni ensimmäisenä mieleen. Riskinä näen tässä asiakkaan kannalta sen, että lento myöhästyy ja ajastetusta datakäytöstä jääkin osa saamatta. Siksi tilaisin sen itse vasta paikanpäällä. Tosin, en tunne tarkemmin elisan tapaa myydä dataa ulkomaille. Onko se datamäärältään rajattua vai ajallisesti rajattua, johon tuota riskiä peilaan.

Jos taas ajattelee viimeaikaisia palstalla kommentoituja ongelmia data-roamingissa. Olikos niitä viimeksi Ranskassa ja jossakin Itä-blokin valtiossa. Ellei verkkoa ole lainkaan niin, ei sitä tilaustekstariakaan voi lähettää. En vastusta ideaa, mutta kuulisin mielelläni perusteen sille.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Käsittääkseni kyse oli vain siitä, että lomalle oltiin menossa n. viikon kuluttua ja datapaketti haluttiin tilata sinne valmiiksi. Toki voihan tilanne olla sekin, että lapsi menee matkalle, jolloin omistaja (esim äiti/isä) haluaa valmiiksi käyttäjälle datapaketin. Esimerkiksi luokkaretken ajaksi kun haluaa pitää yhteyttä erityisesti Whatsappin kautta. Voidaan sopia ettei lapsi itse tilaile esimerkiksi kalliimpaa pakettia, vaan tuo omistajan tilaama olisi sitten voimassa.

Datapakettivaihtoehdot ovat nyt nämä:
Päiväpaketti 250 Mt / 24 h: 4,90 €/tilaus
Tilaus tekstiviestillä TILAA EU1 numeroon 18258

Viikkopaketti 2 Gt / 7 vrk: 34,90 €/tilaus
Tilaus tekstiviestillä TILAA EU7 numeroon 18258

Ne ovat siis rajattuja ajallisesti ja datan määrän mukaan.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tuo luokkaretkijuttu avaakin idean perustetta. Varsinkin, kun tuo tekstari pitää nykyisellään lähettää juuri siitä liittymästä, johon datapaketin haluaisi. Itse en tilaisi datapakettia mainitusti viikkoa ennen matkaa. Kestän ehkä reissupainetta ja järjesteluhärdelliä pidempään. ;)

Vaihtoehtoisia tapoja pikaisesti mietittyäni keksi helposti muutaman:

1. Datapaketti tilattaisiin nykyisestä 'muokatulla' tekstarilla esim. vanhemman liittymästä haluttuun liittymää. Toki tässä virhenäppäilyn mahdollisuus lisääntyy.
2.Toinen olisi sitten datapaketin tilaaminen oma.elisasta tai pankkiautomaatilla haluttuun numeroon ennakkoon.

Kumpikaan näistä ei tietenkään poissulje millään tavalla tuota alkuperäistä ideaa.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Palasin uudelleen lukemaan tuota aiemmin kirjoitettua viestiä ulkomaan datapaketeista, ja jäin miettimään, mikä muu kuin liiketaloudellinen peruste pakottaa rajaamaan nuo latausvaihtoehdot ajallisesti noin tarkasti. Eihän se ulkomaan operaattori kuitenkaan ihan salamana laskuta elisaa kuluttajan datakäytöstä. Siis muuta perustetta en näe kuin operaattorin halun myydä uusi 24 tunnin paketti seuraavana päivänä, jotta saisi kotiutettua uudet 4,90 e.

Kuluttajana näen ikävänä tapana ostaa ennakkoon ns. ämpäridataa, josta osa saattaa jäädä käyttämättä, ja maksaa siitä kohtuuttoman hinnan. Random ulkomaan operaattori tuskin mitoittaa kapasiteettiaan suomipojan nettikäytön mukaan, poislukien lomakohteet kuten Espanjan aurinkorannikko ja Kanarian saaret, jossa ei paikallisia juuri asu, tai heillä on kiinteä netti.

Tuli mieleen myös seikka, jolla vanhempi ei lataisi lapsensa 24 tunnin tai viikon datapakettia liian aikaisin käyttöön, jos se aktivoituisi ennakolta ostettuna (automaattisesti) käyttöön vasta silloin, kun matkaviestin kytketään ulkomaan verkossa ensi kertaa käyttöön. Edellä kirjoitettu siis oletuksella, että lapsi tai vanhempi olisi näin halunnut.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tähän saimme vastauksen että ei toteuteta, sillä asiakkaalle menee kuitenkin heti ulkomaiseen verkkoon mennessä tekstiviestiohje datapaketin tilauksesta.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Ruotsalainen kilpalijanne toteutti tällä viikolla ulkomaan datapaketin juuri siten, että sen voi ostaa etukäteen kotimaassa, mutta viikon paketti aktivoituu vasta, kun laite kytketään ulkomailla ensimmäistä kertaa matkapuhelinverkon datayhteyteen.

https://klaani.sonera.fi/t5/Blogi/Netin-reissupaketit-ovat-vihdoin-taalla/ba-p/141435
Käyttäjätaso 2
Datapakettien tilaaminen alkaa olla (EU-alueella) turhaa sillä 15.6. alkaenhan saa roamata kotimaan hinnoilla ilman lisämaksua.