Pidetään mielessä

FxTec Pro1 elisan valikoimiin

  • 7 kesäkuu 2019
  • 17 kommenttia
  • 2837 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
Elisahan on ollut etulinjassa tuomassa uusia puhelinmerkkejä Suomeen, mm Oneplus. Toivottavasti myös "kommunikaattori" perinteen jatkaja FxTec Pro1 tulee Elisalle myyntiin. Suomihan oli maailman kommunikaattorivaltaisimpia maita ja etenkin yrityskäyttäjät ovat varmasti kiinnostuneita luurista. Tökkönäytön näppis vie puolet ruudusta, ja muutenkin on mukavampaa käyttää fyysistä näppistä, sitä voi käyttää puolisokkonakin.

https://www.fxtec.com/

17 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Tuossahan vasta mielenkiintoinen luuri. Pakko myöntää, että fyysistä qwerty -näppäimistöä puhelimessa on ollut jo hiukan ikävä. Tuo muistuttaa hyvin paljon vanhaa kunnon Nokia E7 -luuria, jonka qwerty oli lähes vertaansa vailla.

Pienellä hinnankorotuksella tuohon olisi kyllä varmasti saanut vähän tuoreemman suorittimen, joka olisi tuonut lisää potkua käytettävyyteen. Hiukan paremmalla suorittimella tuo olisi oikeasti aika houkutteleva tuote etenkin, jos saavat vielä tuohon lokalisoidun näppäimistön mukaan jossain vaiheessa.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Moikka!

Hyvän kysymyksen heitit ilmoille 🙂

Ainakaan nyt ei omaan korvaan ole kuulunut, että tuota merkkiä olisi tulossa, mutta laitetaanpa ehdottomasti kyselyä tästä eteenpäin niin saadaan vielä lisävarmuutta asiaan. Mepäs huikataan tätä kautta kun ollaan saatu tietoa lisää.
Käyttäjätaso 5
En usko että nykypäivänä tuo on kovinkaan myyvä juttu.
Näppäimistö tekee puhelimesta paksun yms
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Toivetta on viety eteenpäin valikoimasta vastaaville henkilöille 🙂

Tänne kannattaa ehdottomasti muidenkin laittaa viestiä jos kannatusta tämmöiselle löytyisi. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole tulossa valikoimaan, mutta toki tilanteet voi muuttua.
Tekisipä joku pienen älypuhelimen fyysisellä alfa-numeerisella näppäimistöllä. Vanhaa simpukkamallia kaipailen, se kun mahtui taskuun kuin taskuun ja kirjoittamaankin pystyi yhdellä kädellä ja sokkona.
Käyttäjätaso 1
Ehdottomasti F(x)tec Pro 1 Elisan valikoimaan. Tilaisin heti yhden, jos tulisi saataville 💶▶️📱

Olen odottanut puhelimen myyntiin tuloa helmikuusta asti, jolloin tieto puhelimesta julkaistiin ensimmäisen kerran.

Fxtec Pro 1 suunnitelussa on erityisesti kiinnitetty huomiota fyysisen näppäimmistön kosketus vasteeseen ja kirjainten ergonomiseen sijoitteluun. Näppäimistön avausmekanismin suunnittelussa on otettu mallia Nokia E7:ta ja jonka suunnitelijoita on ollut kehittämässä puhelinta.

Luulen, että puhelimelle fyysisellä näppäimmistöllä löytyy vielä oma omistautunut kannattajajoukkonsa, joka odottaa seuraavaa "kommunikaattoria" saapuvaksi. Tällä hetkellä oikeastaan Blackberry taitaa olla ainoa, joka tekee puhelimia fyysisellä (pystysuunnassa) näppäimmistöllä, mutta niidenkin tarjonta Suomessa on olematonta.

En myöskään usko, että puhelimen paksuus 14mm on merkittävä tekijä puhelimesta kiinnostuneille, jotka arvostavat kirjoituskokemusta ja koko näytön kokemusta ylitse millimetri viilauksen. Moni kumminkin käyttää suojakuoria tai popsocketteja, jotka tekevät muutenkin puhelimista yli 10-20mm paksuja.

Tämä päivänä kännykät eivät juuri eroa toisistaan muuten kuin valmistajan logon ja kahden kilpailevan käyttöjärjestelmän osalta. Fxtec pro 1 olisi tervetullut tuulahdus Nokian kulta-ajoista, jolloin kännyköiden suunnittelussa uskallettiin vielä kokeilla uusia juttuja ja jokainen kännykkä ei näyttänyt samalta.
Tein OmaYhteisötilin vain kommentoidakseni tänne että täällä olisi uusi maksava asiakas jos kyseinen puhelin saadaan kauppaan! Blackberry tekee edelleen Amerikoissa QWERTY-näppäimistöllisiä luureja mutta näppäimistö on näytön vieressä ja napit äärimmäisen pieniä. Vaikka jo vuodet on kirjoittanut kosketusnäytöllä niin fyysisellä näppäimistöllä kirjoittaminen on aina monin kerroin nopeampaa ainakin itselle. Myös mobiilipelaaminen ja emulointi toimii paljon paremmin näppäimistöllä.

-Eemeli P.
Ostaisin välittömästi android-puhelimen fyysisellä näppäimistöllä.
Käyttäjätaso 1

Joo valikoimaan vaan samantien kun ( jos ) Scandinavia näppäimistö Pro 1:tä tulee tuotantoon.

Käyttäjätaso 2

Skandinäppäimistö tulee ehkä keväällä. Jos natsien näppäimistö kelpaa (z ja y vaihtaneet paikkaa näppiksessä, saa silti toimimaan suomalaisittain) niin sellaisen saa lyhyemmällä jonotusajalla. Kysyntä on suurta, joten heti ei sitäkään saa.

 

https://community.fxtec.com/topic/2305-scandinavian-layout-feedback-wanted/page/2/#comments

Ehdottomasti Android puhelin fyysisellä näppäimistöllä valikoimiin. Ostan heti!

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Eipä näillä eväillä mene meikäläisellä jatkoon:

Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
5,99 tuuman näyttö

Mitat 154 x 73,6 x 13,98 millimetriä
3 200 milliampeeritunnin akku

 

Eipä näillä eväillä mene meikäläisellä jatkoon:

Qualcomm Snapdragon 835 -järjestelmäpiiri
5,99 tuuman näyttö

Mitat 154 x 73,6 x 13,98 millimetriä
3 200 milliampeeritunnin akku

 

Ei kannata aina katsoa pelkkiä speksejä, sillä niistä ei näe koko kuvaa :wink: . Testiartikkelien mukaan akku kestää helposti koko päivän kovemmallakin käytöllä. Snapdragon 835 on valmistettu 10nm tekniikalla, mikä edesauttaa energiatehokkuutta. Muutenkin SD835 on edelleen tehokkaampi kuin esimerkiksi SD730. Google Pixel 2 puhelin käyttää samaa järjestelmäpiiriä ja Google on luvannut sille seuraavan Android 11 päivityksen. Eli teoriassa päivitystenkään ei pitäisi olla mikään ongelma.

Toki laite paksumpi kuin perinteiset puhelimet mutta silti ohuempi kuin esimerkiksi kokoon taitettu Galaxy Fold. Näppäimistö vaatii väkisinkin jonkin verran tilaa.
 

Minäkin haluaisin tuollaisen kännykän. Fyysisellä on aina ollut parempi kirjoittaa kuin kosketusnäyttöä täpyttelemällä. Jopa sokkona voi kirjoittaa.. mikä tilanne on, tuleeko se Elisan valikoimiin?

Täältä myös lähtis heti ostoon, oon ihan käsi kirjotellessa näytöllä ja kaipaan fyysisiä näppäimiä enemmän kun mitään muuta. 

IO-TECH:ssä näytti olevan testi Pro1 puhelimesta:

F(x)tec julkaisi uuden version Pro1 puhelimesta suomalaisella näppäimistöllä.

Osallistu keskusteluun