Ei toteuteta

Halvemmat ulkomaanpuhelut kuuluvat kaikille

  • 10 lokakuu 2019
  • 8 kommenttia
  • 1200 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
  • Entinen OmaYhteisön jäsen
  • 14255 kommenttia
Soitin puhelun Venäjälle Telian liittymällä.

Miten puhelut ulkomaille voivat olla edelleen niin kalliita?

Siis €14,58 euroa 17 minuutin puhelulle. 85 snt minuutille? Pikkuisen liikaa?

DNA veloittaa sekin paljon vain 65 snt/min MTS:n operaattoriin (mobile telesystems).

Elisalla veloitus on halvin, vain 63 senttiä, https://elisa.fi/puheliittymat/puhelut-ulkomaille/.

Seuraavan puhelun soitan TELEALE palvelun kautta, vain 0,10 snt plus mpm.

Ainutlaatuinen TELEALE lyhytnumero kertoi jo ennen soittoa paljonko puhelu tulee maksamaan.

Yhtä pitkä, siis tämä 17 minuutin puhelu, olisi maksanut TELEALEn kautta vain €3,23.

Halpenee moninkertaisesti täysin sama puhelu.

Laskekaa arvon teleoperaattorit hieman noita ulkomaanhintoja kotimaasta!

Minä en ainakaan ymmärrä mikä noissa ulkomaanpuheluissa maksaa? Sama puhelu Hangoutsissa Venäjälle MTS:n liittymään 12 snt minuutille verkon kautta. Kuinka Google voi tarjota samaa puhelua ulkomaille halvemmalla? Nuohan on ihan suolaiset hinnaltaan, ne teidän puhelut ulkomaille. Unohtui ensimmäisestä soitosta TELEALEn lyhytnumero.

Oli aika suolainen hinta, pakko maksaa nuokin hinnat, kun ei muutakaan voi.

Miksei voisi reguloida noita puheluita, ei se voi olla niin, että ajatustenvaihtoon menee 20 euroa, jos unohtaa laittaa toisen lyhytnumeron, kuin operaattorin oman. Jotkut eivät edes tiedä, että voi soittaa halvemmalla esim. TELEALEn kautta. Paljon halvemmalla oman operaattorin laskulla veloitettuna. Siis tämä 12 snt / min ja mpm 9 snt / min.

Valvooko joku ulkomaanpuheluiden kohtuullisuutta?

Monet yritykset ovat nykyään edustamassa itseään maittain ja se tulee todella kalliiksi kun tylntekijöiden on pidettävä yhteyttä joskus puhelimitse. Toki noin saadaan rahastettua yrityksiä ja ennen kaikkea kuluttajia, jotka haluavat rupatella muualla asuvien sukulaisten kanssa.

Mitä Elisa aikoo tehdä, että soittaminen ulkomaille olisi edullisempaa?

Tätä viestiä saa kopioida myös Telian foorumille, jos joku on sinne rekisteröitynyt.

Kohtuus ulkomaanpuheluihin. Vähintä mitä ansaitsemme.

8 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Suomi on hinnoittelun suhteen vapaa maa. Siksi jokainen meistä voi todellakin valita erilaisten hinnoitteluvaihtoehtojen väliltä. Venäjä taitaa olla vielä televiestinnän villilänsi, joten en usko regulaation siellä vielä vuosiin. Ellu vetänee hinnoittelussaan karkean voitontahtoprosentin ja ALV:t. Soppa on valmis. Euroopan talousalueella hinnoittelu on onneksi laskenut jo osittain alle Suomen tason. Varsinkin datan hintaeron huomasi kesällä Sveitsissä, joka ei kuulu ETA-alueeseen teletoiminnam osalta.

Henkilökohtaisena ratkaisuna saattaisin tallentaa soittonumeron valmiiksi tuonne Venäjälle halvimman toimijan prefixillä ja nimeäisin sen sitten soittonumeroksi. Tekstarit eivät taida lähteä kummallisilla etuliitteillä, joten niillä pitäisin numeron entisellään.
Käyttäjätaso 5
Eikös tuota varten oo pikaviestintäsovellukset kuten Whatsapp, Telegram, Discord, Skype yms. joissa voi soittaa täysin ilmaiseksi? Pitää vain yhdistää ilmaiseen wi-fi verkkoon.

Monihan on vältelly roaming maksuja käyttämäl noita ilmaisia viestintäsovelluksia viestittelyyn ja soitteluun.

Itse teen juuri silleen että hommaan paikalliselta operaattorilt sim-kortin ja käytän siinä vain mobiilidataa jolla viestittelen ja soittelen pikaviesintäsovellusten kautta kotimaahan.

Kopsasin tän tekstin tonne Telian foorumille.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Eikös tuota varten oo pikaviestintäsovellukset kuten Whatsapp, Telegram, Discord, Skype yms. joissa voi soittaa täysin ilmaiseksi? Pitää vain yhdistää ilmaiseen wi-fi verkkoon.

Monihan on vältelly roaming maksuja käyttämäl noita ilmaisia viestintäsovelluksia viestittelyyn ja soitteluun.

Itse teen juuri silleen että hommaan paikalliselta operaattorilt sim-kortin ja käytän siinä vain mobiilidataa jolla viestittelen ja soittelen pikaviesintäsovellusten kautta kotimaahan.

Kopsasin tän tekstin tonne Telian foorumille.

Kiitos kun kopsasit, jaoin myös DNA-foorumille.

En suoraan viittaa puheluista ulkomailla, vaan Suomessa soitettavat ulkomaille. Ne on operaattoreiden kautta kalliita, ellei käytä juurikin noita TELEALEn tapaisia toimijoita. He laskuttavat oman operaattorin laskulla taksansa ja lisäksi oma operaattori ottaa mpm. Minua ihmetyttää miksi se on niin kallista suoraan soitettuna, kuka vetää välistä? Samaan tapaan myös esim. MTS:ää käyttäen Venäjällä Suomeen soittaminen on aika hintavaa. En usko, että noilla yhdysmaksuilla voidaan perustella näin korkeaa puhelunhintaa ulkomaille kotimaasta soitettuna.

EU on tehnyt hyvää työtä kun soittaminen EU:ssa on kotimaahan yhtä halpaa kuin kotimaassa.

Vielä kun joku alkaisi pakottaa operaattoreita halventamaan kaikkia puheluita EU:n alueella ja nimenomaan EU:n sisäisiä. Viesti maksaa EU:hun 9 snt, niin puhelu sitten operaattoreiden kautta jopa 30-60 snt min ellei enemmänkin. Venäjä on silmissäni "kehitysmaa", joten siellä ei mobiiliverkot kuulu joka paikassa, ja monella on köyhyyden takia edelleen peruspuhelin. Whatsappia ei siis voi käyttää, mutta ainakin Skype-saldolla soittaminen on ihan edullista.

Jos välillä on pakko soittaa "suoraan", laskua lukiessa voi loksauttaa leuat parikin kertaa.
Käyttäjätaso 5
@hpguru Niin joo mut voi ton saman tehdä myös kotimaasta ulkomaille et voi soittaa noilla pikaviestintäsovelluksil Venäjälle ilmaiseksi mut käyttäjän on asuttava matkapuhelinverkon kuuluvuusalueella. Mut pitää käyttää Googlen tai Skypen puhelinta jos soitaa alueella jossa toimii vain peruspuhelin.

Nois hinnoissahan taitaa itse operaattorit ottaa ahneuksissaan välistä.

Tuohon ongelmaan on siis vastauksena et soittaa Google tai Skype-saldolla soittaminen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Soitin pari kertaa puhelun TELEALEn kautta Venäjälle. Ainutlaatuinen hintatietopalvelu ilmoitti heti 10 senttiä minuutille hinnaksi. Loput oli Telian mpm eli kaikkiaan puhelun minuuttihinnaksi tuli 22 snt. Silti enemmän kuin esim. Google Hangoutsin pelkkä 12 snt, mutta työliittymällä saa soitella. Mielestäni Elisankin veloittamat hinnat ovat edelleen kohtuuttomia.

No onneksi ei niitä ole pakko käyttää, kun on ainutlaatuinen TELEALE.com palvelu.

Nyt soi Bioweapon - Future Of Noize (Original Mix).

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Tällä hetkellä aika rajalliset mahdollisuudet tehdä hinnoille nyt mitään, nuo puhelut kuitenkin maksavat meille aina rahaa kun soitellaan muihin verkkoihin. EU toki on noita hintoja vähän säädellyt ja pyritään toki pitämään osaltamme hintakynnys mahdollisimman käytettävänä :) 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5

Kuinka selitätte että Teleale.com pystyy tarjoamaan saman puhelun 10 sentillä. Toki ne jossain muutetaan nettipuheluksi. On kuitenkin järjetöntä että sama puhelu maksaa reippaasti vähemmän jos vain katsoo ympärille. No jatkossa soitan TELEALEn kautta nuo puhelut.

Nyt soi Adverze - On A Mission (Radio Edit).

Käyttäjätaso 3

Teleale.com -palveluihin ei pystytä tästä ottamaan kantaa miten ne toimivat ja kuinka he pystyvät tarjoamaan ulkomaan puhelun 10 sentillä. 

Osallistu keskusteluun