Tulossa

IPv6 Elisan kiinteisiin laajakaistoihin

  • 23 syyskuu 2019
  • 38 kommenttia
  • 3247 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

38 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Eli kuten aiemmin veikkailin, tulossa sitten kun joku jaksaa toteuttaa.

Projektilla täytyy aina olla joku tavoiteaika, tuollaisenaan Tulossa-leima on aika turha, koska edes Elisalla eivät tiedä, milloin se on tulossa. Kertoo lähinnä Elisan suhtautumisen aasiakkaisiin…

Ala-arvoista toimintaa tässäkin asiassa, valitettavasti.

Nyt soi Drum Masterz & Bramd feat. Vau Boy - Tomorrow Morning (Vibronic Nation Remix).

Tuo “Tulossa” leima on ihan meidän moderaattorien käsialaa, mieluummin pidetty tuota niille joista on varma vahvistus tulemisesta kuin että lyötäisiin samaan toiveiden kastiin missä on ne mitkä on kuultu mutta ei luvattu. Tiedän että aikatauluttomuus harmittaa, mutta ainakin tuo lupaa sen että tulossa on varmasti

Lähde: https://www.ripe.net/publications/news/about-ripe-ncc-and-ripe/the-ripe-ncc-has-run-out-of-ipv4-addresses

 

Today, at 15:35 (UTC+1) on 25 November 2019, we made our final /22 IPv4 allocation from the last remaining addresses in our available pool. We have now run out of IPv4 addresses.  

Our announcement will not come as a surprise for network operators - IPv4 run-out has long been anticipated and planned for by the RIPE community.

Aloitin vastaavan viestiketjun 2 vuotta sitten, ja on todella ikävää lukea että asia ei etene yhtään mihinkään. Olisi todella kiva päästä eroon purkkavirityksistä, NAT:sta yms jutuista.

Tosiaan aikatauluton “Tulossa” ilmaisu on heikko esitys, mikä ei herätä luottamusta että mitään tapahtuisi.

 

Täälläkin kaivattaisiin natiivia IPv6:ta kotiin kun ei noiden tunneleiden kanssa jaksaisi säätää. Missä voi ilmoittautua testikäyttäjäksi?

Kyllä vain, tätä pitää saada eteenpäin. Testikäyttäjä myös täällä.

Käyttäjätaso 4

On täysin mahdollista, että kamo-yhteyksiä ei enää kehitetä, koska niissä ei nähdä uutta bisnestä

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

On täysin mahdollista, että kamo-yhteyksiä ei enää kehitetä, koska niissä ei nähdä uutta bisnestä

Kylhän niitäkin kehitetään :) Vastikään saatiin Arriksille uusi firmis ja noin vuosi sitten tuli kaikkialle jo 250M maksimit tarjolle, joissain paikoin jo 1G nopeudetkin :) 

Käyttäjätaso 4

Kumpikaan ei lämmitä minua, kun ei ole Arrista ja jo Anvian aikana oli Max nopeus 250/50, nyt kehitys on kehittynyt ja nopeus on 250/20. Ei ole gigan nopeuksia tarjolla ja tänään ei ole enää edes minkäänlaista kamo yhteyttä tarjolla sivujenne mukaan.

Täältä myös ääni tälle. IPv6 on siitä hankala juttu että kun rahakirstun vartija kysyy että mitäs me tästä saadaan ja onko tämä kilpailuetu jota voidaan mainostaa niin hankala siitä on 1 vuoden ROI:ta tai selkeää kilpailuetua kertoa kun...noh, kuluttajien laajakaista toimii IPv4-onlynäkin ihan hyvin juuri nyt.

 

*Jossain vaiheessa* kuitenkin tämä siirtymä on tehtävä, ja on kyllä suorastaan säälittävää että tukea ei vuonna 2020 ole. Täältä löytyy myös vapaaehtoinen tarvittaessa pilotoimaan.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Oraakkeli tietää

Kaipa sitä voi ainakin vuosikymmen odottaa...

Minkälaisia kontribuutioita yhteisön jäseniltä oikein kaivataan? hpguru on asian jo esittänyt, johon ei ole paljon lisättävää.

Olen käynyt täällä kurkkimassa aika ajoin, onko IPv6-asia edennyt mihinkään, mutta vuodet vierii ja mitään ei tapahdu.

 


Esimerkiksi juuri tällaista kontribuutiota eli kuinka moni asiaan toivoo muutosta 🙂

 


Täällä kanssa Joensuusta todetaan, että hop hop ja IPv6 kehiin “kuin olisi jo” näihin kiinteisiin liittymiinne!

Oraakkeli tietää

Kaipa sitä voi ainakin vuosikymmen odottaa...


Toivottavasti ei. Ihme hommaa tämä kyllä Elisalta on. Tragikoomista oli niin ikään se sähläävä tapa, millä Elisa toimitti tänne lokakuussa 2019 kiinteän kuituyhteyden täällä Joensuussa, kantakaupunkialueella. Ensin Elisa nimittäin tiedotti lukuisten kuukausien ajan ennen asennuspäivämäärää laajakaistayhteyden tulevan perustumaan kaapeli-TV-verkkoon. Täällä on kyllä käytössä Elisan kaapeli-TV, mutta tokihan tuo kerrottu Internet-yhteyden toteutustapa ihmetytti jo silloin, koska täällä on ollut jo todella pitkän aikaa vakiona RJ-45-rasiat ja -kaapeloinnit myöskin. No, sitten asennuksen tultua jo hyvän aikaa sitten tehdyksi kiinteistölle, kiikutti Posti parisen viikkoa jälkijunassa Elisan PÄIVÄÄMÄTTÖMÄN “sori”-tiedotteen, jossa erhe todettiin: laajakaista onkin kuin onkin kaapeli-TV-toteutuksen sijaan suoraan RJ-45:lla toimiva, eli esimerkiksi kaapelimodeemia ei tarvita.

Tämä saisi kyllä tulla jo kiinteisiin laajakaistoihinkin kaikille kotimaisille operaattoreille. Homma on edennyt suorastaan naurettavan hitaasti.

Osallistu keskusteluun