Isompia lisenssipaketteja tietoturvaan


Kiitos Saunalahdelle ensinnäkin jo tuosta nykyisestä tuotteesta itsessään, ensimmäinen operaattori joka on tuonut kohtuuhintaan mahdollisuuden useamman laitteen suojaamiseen, 10 laitteen turvapaketti on jo hyvä tuote sinällään, ja kohtuuhintainen. 



Olisiko kuitenkin mahdollista lisätä tuohon esimerkiksi 15 ja 20 laitteen suojat? Esimerkiksi vaikka 5 henkinen perhe, jossa jokaisella on puhelin ja kannettava tietokone suojattava, jää tabletit jo vaille turvapakettia, puhumattakaan pk-yrityksistä joille tämänkaltainen huoleton ja vähällä ylläpidolla toimeentuleva ratkaisu on vailla vertaansa. 



Tässä kun ei ole tarvetta vuotuiselle lisenssien uusimiselle, ja tuote itsessään on helppokäyttöinen, erityisen positiivinen kuva jäi tuosta oma.saunalahti.fi lisenssihallinnasta josta näkee helposti käytettävissä olevat lisenssit, ja asentaminen laitteeseen kuin laitteeseen on simppeliä. 



//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris
Jos tykkäät Saunalahden typistetystä F-secure-versiosta, joka maksaa enemmän kuin vastaava normaali F-securen nimellä myytävä tuote ja päivitetään myöhemmin kuin vastaava normaali F-securen nimellä myytävä tuote, niin mikäpä siinä. Saunalahti ei kuitenkaan ole yritysoperaattori, joten nuo suuremmat paketit kuulunevat enemmän Elisan puolelle.



Kuluttaja-asiakkaana jätän kaikki F-secureen tuotteet hyllyyn. Yrityspuolella asia on vähän eri, tietenkin. Työkoneessa minullakin pyörii F-secure - se ihan aito sellainen.
Millähän tavalla turvapaketti on typistetty? Tasan sama tuote kuin Internet Security 2013. Tuo päivitysviive on kyllä totta, 2014 on ollut ulkona pari kuukautta. 



Hinta onkin mielenkiintoinen pointti, 13.90€/kk 10 lisenssiä vs. 79.90€/5 lisenssiä, mielestäni tuo on Saunalahden kautta halvempi hankkia. Puhumattakaan helppoudesta, kun tosiaan nuo 10 konetta ovat fyysisesti eri paikoissa, ei tarvetta vuosittain hyppiä paikasta toiseen lisenssejä uusimassa. 
käyttäjä Enhancer päiväyksellä ?20-11-2013 11:39Millähän tavalla turvapaketti on typistetty? Tasan sama tuote kuin Internet Security 2013. Tuo päivitysviive on kyllä totta, 2014 on ollut ulkona pari kuukautta. 



Hinta onkin mielenkiintoinen pointti, 13.90€/kk 10 lisenssiä vs. 79.90€/5 lisenssiä, mielestäni tuo on Saunalahden kautta halvempi hankkia. Puhumattakaan helppoudesta, kun tosiaan nuo 10 konetta ovat fyysisesti eri paikoissa, ei tarvetta vuosittain hyppiä paikasta toiseen lisenssejä uusimassa. 



 



Noista hinnoista ...



 



Saunalahden turvapaketti kymmenelle laitteelle tekee 13,90€ x12/10 = 16, 68€ per lisenssi per vuosi.



F-Securen vastaava tekee 79,90€/5 = 15,98€ per lisenssi per vuosi.



 



Minusta tuo F-Securen alkuperäinen on halvempi ja mikä tärkeintä se toimii. Saunalahden ja Elisan operaattoribrändättyjen kanssa on ollut monenlaisia ongelmia ainakin menneinä vuosina.
Ilmainen virusturva 0 € vuosi. Mihin sitä isompia lisenssipaketteja edes tarvitsee?



Vielä parempi virusturva on Linux.
"pieni" ajatusvirhe kävi tuossa hintalaskennassa, mutta juu sen 6€/vuosi tulee Saunalahdelta ostettuna 10 koneen torjunta kalliimmaksi. Helppoudesta joutuu siis tuon lisähinnan maksamaan. Jos vain yksi kone olisi turvattavana, se tulisi halvemmaksi Saunalahdelta ostaa.



hpgurulle tiedoksi, että virusturva ei ole se asia mistä olen valmis tinkimään. Ilmaisissakin on hyviä, omassa käytössä menettelisi mutta ei toisilla vähemmän kokeneemmilla käyttäjillä. Maksuttomatkin tarvitsevat rahansa jostakin, useimmat tyrkyttävät omaa maksullista versiotaan, jotkut suoraan mainoksia ja yleensä vaativat vähintäänkin vuosittaisen rekisteröinnin.
Turvapakettituote on nykyisin suunniteltu siten, että asiakkaalle tulee kannattavaksi tilata yhdelle sopimukselle useampi lisenssi (yhdelle sopimukselle voi saada jopa 10 asennuskertaa) kuin, että asiakas tilaa useamman lisenssimäärältään pienen tuotteen. Tässä vaiheessa ei ole suunnitteilla yli 10 asennuskerran pakettia, vaan sopivan kokonaisuuden voi koota olemassaolevista paketeista.