Toteutettu

Jatkuvan tallennuksen säätö

  • 20 maaliskuu 2013
  • 54 kommenttia
  • 36449 katselukerrat


Näytä ensimmäinen kirjoitus

54 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
lazyload kirjoitti:
Pidentäänpäs tätäkin ketjua hengissä, niin pysyy mielessä.

1259 jaksoa Simpsoneita "tallessa". Milloinkahan alkaisin noista siivilöimään uusinnat pois. Sitten voisi alkaa vaikka katsomaankin noita. Ehkä ensi vuonna.

Itse olen tuon savotan suorittanut, määrä putosi ~puoleen, vähän alle 600 jaksoa. :smileycheesy:

Haastetta tuo etenkin se, että

-kaikissa jaksoissa ei jaksonimiä

-kuvaukset erilaisia samoissa jaksoissa

-kuvauksissa ei mainita edes kautta

Hyvät apuvälineet:

-ViihdeX MediaManager (lataussivu)

-http://simpsonit.org/jaksot/haku/" target="_self

Tsemppiä urakkaan! ;)

Ai niin, mitä tulee itse Ideaan... noh, unohdetaan, niin tekee Elisakin... :smileylipsrsealed:
Minulle kerrottiin, että kukaan ei ole kaivannut niin yksinkertaista tallennusrajausta kuin TV1:n pääuutiset klo 20:30. Ykköseltähän tulee uutisia solkenaan pitkin päivää; en halua niitä kaikkia tukkimaan tallennuskansioita, ainoastaan tuon klo 20:30 lähetettävän.

Edellisissä kommenteissa on monia tapoja hoitaa homma.Puuttuu vain toteutus.

Olis jo aika Elisa!
Käyttäjätaso 3
Käyttäjätaso 7
Mitäs keskustelemista tässä enää on. Heti vaan toteutukseen.
Eikö tätä saa muka toteutettua? Jatkuva tallennus sinänsä on loistava ominaisuus mutta tällaisena se on TÄYSIN HYÖDYTÖN! Eihän siinä ole mitään järkeä että tallennetaan kaikki uusinnat... mikä siinä on niin vaikeaa että sitä ei ole saatu tehtyä? Ymmärsin että tätä on odotettu neljä vuotta... :smileygrin::smileygrin::smileygrin:. Oikeesti!
Kyllä se on todella hyödyllinen, mutta vaatii ylimääräistä vaivaa tuplien poistossa.
Laitan tähän linkin mythtv:seen jossa siis yksi tapa toteuttaa jatkuvan tallennuksen säätö jolla pääsee jo pitkälle:

https://www.mythtv.org/wiki/MythTV-HOWTO#Record_Types
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Nykyinen systeemi on hyvä, koska se mahdollistaa esim. kaikkien elokuvien tallentamisen (hakusanalla elokuva*) vaikkakin sääntö pitää tehdä kanavakohtaisesti.

Kaikkien kanavien laajuisesti en haluaisi tallennussääntöjen toimivan ennen kuin uusintojen poistoon on olemassa jokin nykyistä parempi menetelmä. Nytkin poistan tuplat viihdeX:llä, muuten siihen kuluisi yksi kokonainen päivä käydä läpi kaikki mahdolliset uusinnat.

Päivämäärä- ja kellonaikarajaus on huono, koska kanavat saattavat vaihtaa ohjelman esityspäivää ja -aikaa.

Mahdollinen hakusanasuodatus saattaisi sen sijaan toimia:

Tallenna kaikki ohjelmat joiden nimessä Elokuva* paitsi ne joiden kuvauksessa on sana uusinta tai (u)

Mahdollisesti myös ohjelmien yksilöllinen tunniste voisi toimia mutta se lienee vaativan yhteistyötä kanavien kanssa jolloin myös sen kustannukset olisivat suuremmat. Eri asia on sitten jos tunniste muodostetaan viihteessä automaattisesti eli tallennussäännön yhteydessä voisi vain määritellä tallennetaanko uusinnat vai ei ja viihde hoitaisi varsinaisen suodatuksen sen mukaan esiintyykö kuvauksessa sanaa uusinta tai (u).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
perheellinen kirjoitti:
Päivämäärä- ja kellonaikarajaus on huono, koska kanavat saattavat vaihtaa ohjelman esityspäivää ja -aikaa.
 Tästä olen eri mieltä (siis sen huonoudesta).

Tietenkin jos kokee sen huonoksi, ei sitä olisi pakko käyttää.

Mutta aikarajauksella saisi varsinkin useiden sarjojen uusinnat karsittua erittäin hyvin.

Esimerkkinä vaikkapa Hero-kanava, joka pääsääntöisesti lähettää viikolla tulleet jaksot uusintana viikonloppuna.

Lisäksi moni kanava lähettää illalla tulleet jaksot uusintana seuraavana päivänä aamupäivällä.

Jne jne jne. Eli ei todellakaan olisi huono vaan erittäin hyvä.

Tietenkin tuota aikarajausta pitäisi käyttää harkiten (ns. varmoihin tapauksiin joita tuossa jo mainitsin).

Mutta tämä spekulointi on kuitenkin täysin turhaa, koska Elisa ei sitä saa aikaiseksi ikinä.
Kunniamerkki +3
Hei,

toive tämän kehityksen osalta on kuultu, mutta tällä hetkellä/lähiaikoina ei tätä ominaisuutta ole tulossa. Asia pidetään kuitenkin mielessä tulevan varalta. 🙂
Käyttäjätaso 2
En kaikkea edellä puhuttua jaksa kahlata läpi. Totean vaan, että Topfieldiin Matti Lehtimäen aikoinaan rakentama PlasmaEPG osasi hoitaa tämän tyylikkäästi.

Siinä pystyi mm rajoittamaan tallenusaikaa kellon mukaan (esim klo 17-19) tai viikonpäivän mukaan (esim ma-pe) sekä rajata/valita tallenteita joiden tiedoissa esiintyi esim (U).

Etsikääpäs siitä malliratkaisua kun korvantaustaanne raaputtelette.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
käyttäjä MickeNy päiväyksellä ?20-02-2016 14:51 Totean vaan, että Topfieldiin Matti Lehtimäen aikoinaan rakentama PlasmaEPG osasi hoitaa tämän tyylikkäästi.

Sitä käytettiinkin vain yhden alustan kautta. Viihteen monimuotoisuus eri puhelinappien ja digiboksien myötä on muuttunut sellaiseksi hallitsemattomaksi kokonaisuudeksi, että jonkin yksittäisen toiminnallisuuden kehittäminen on erittäin kallista sekä joissain tapauksissa mahdotonta.
Käyttäjätaso 2
En osta "perheellinen"-selitystä.

Elisa tekee tietoisia valintoja kehittäessään järjestelmiään ja on varmaan tehnyt kokonais-speksauksen ominaisuuksista jotka kuuluvat hyvään tallennehallinnointiin. 

Suuri osa näistä tallennehallinnoinnin ominaisuuksista sijaitsee pilvipalvelimella jota me käyttäjät parametroimme mieleiseksemme ohjelmien tallentamissäännöillämme.

Nyt ei ole kyse monista eri tekniikkajalustoista ja niistä seuraavista kehityskustannuksista vaan pelkästään palvelimella olevan ohjelmiston ominaisuuksista. Niitä Elisan pitäisi kehittää enemmän ja tuottaa asiakkailleen hallittavuutta joka palvelee heidän tarpeitaan täsmäohjata miten tallenteet tehdään juuri heille.

Ei se niin vaikeata ole jos alunperin miettii asioita loppuun saakka.

Mitä tulee erilaisiin käyttäjäympäristöihin niin kantani on selvä: Unohtakaa monimutkainen kehittäminen erimerkkisille digibokseille ja fokusoikaa kehitystyö tableteille. Niissä kehitystyökalut ovat eri luokkaa kuin mitä digibokseissa. Itse bokseille antaisin ainoaksi tehtäväksi tallenteiden katselun ja katsotun tallenteen poistamisen. Jos oikein tahtoo venyttää ominaisuuksia niin hyväksyisin vielä "tallenna tämä juuri nyt pyörivä ohjelma tästä eteenpäin".
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
"käyttäjä MickeNy   

Itse bokseille antaisin ainoaksi tehtäväksi tallenteiden katselun ja katsotun tallenteen poistamisen. Jos oikein tahtoo venyttää ominaisuuksia niin hyväksyisin vielä "tallenna tämä juuri nyt pyörivä ohjelma tästä eteenpäin".

Eikä lainkaan IPTV-kanavia? Paljon helpompaa katsoa esim. MTV HD kanavaa digiboksin kautta kuin ruveta säätämään sitä jonkun tabletin kautta telkkariin. Mites Ylen HD lähetykset niille, jotka ovat DNA:n antenniverkon ulkopuolella eikä kaapeli-tv:stä tietoakaan?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Ohjelmistotuotannossa jokaisella ominaisuudella on hinta. Ja niitä hintoja on kaksi.

1) Kertainvestointi siihen, että ominaisuus toteutetaan. Sen tekeminen vaatii työtä.

2) Jatkuva kustannus siitä, että jokaisen ohjelmistopäivityksen jälkeen testataan, että ominaisuus toimii edelleen ja mahdollisesti korjataan ongelmat sekä se osuus asiakaspalvelun henkilöiden työpanoksesta, joka kuluu tähän ominaisuuteen liittyen vikailmoitusten käsittelustä sekä käyttäjien opastamisesta

Tämä on yleensä se syy, miksi kaikkea ei toteuteta, mitä pyydetään. Jokaista toteutettua ominaisuutta joutuu ylläpitämään hamaan maailmanloppuun asti. Lisäksi jokainen lisäominaisuus tekee toteutuksesta hieman monimutkaisemman käyttää, erityisesti heille joiden kyky käyttää tekniikkaa on rajoittuneempi kuin keskivertokäyttäjällä.

Ja kyllä, ainakin tuo päivämäärärajaus valinnaisena toimintona olisi kiva. 🙂
Käyttäjätaso 2
Vaihtoehtoisia tapoja katsella IPTV:tä on jo niputtain tarjolla. On netflixit ja muut samansukuiset jousta voi valita. Lisäksi Apple toi oman uudistuneen TV-boksinsa jossa appstore taustalla... valinnanvaraa on ja se kehittyy kovaa vauhtia. Ja Ylen HD-näkymiseen liittyen, ei se ole Elisan ongelma vaan Ylen ja liikenneministeriön kun menevät myymään jakeluverkon operoinnin ulkomaille.

minä en Elisan kengissä laittaisi hirveän paljon paukkuja köyttöliittymäkehitykseen vaan keskittyisin palvelinpuoleen.
"ei ole tulossa terv. elisa"

Ihmeellistä ohjelmistokehitystä kyllä, kun ei kuunnella ollenkaan asiakkaiden toiveita. Tätäkin ominaisuutta on jo vuosia pyydelty, eikä mitään tehdä asian eteen.

Itse en kyllä keksi mitää järkevää syytä tämän toteuttamatta jättämiselle. Ainut syy lienee, että tuotekehityspäällikkö on idiootti.

Kun taas kaksi hyvinkin painavaa syytä löytyy tämän tekemiseen.

1. Todella toivottu ominaisuus asikkaiden keskeisyydessä
2. Luultavasti vieläpä helppo implementoida (en nyt helppoudesta lähde kuitenkaan vänkäämään, koska en tiedä miten jäykät taustajärjestelmät siellä on)
Classix kirjoitti:
Olisi erittäin tervetullut ominaisuus, jos jatkuvaan tallennukseen pysytyis rajaamaan ainakin viikonpäivät ja mieluiten kellonaika välikin, milloin tallennus suoritetaan, koskapa monet sarjat tulevat uusintana ja näillä tallennus kriteereillä nuo pystyisi rajaamaan pois.

 Tämäkin on odottanut toteutumistaan jo muutaman vuoden. Ja täydennettynä mahdollisuudella tehdä jatkuvia tallennuksia myös digiboksilla eikä vain netissä Tämä sama tarve on minullakin eli tallentamisen rajaaminen vain ensiesitykseen. Parhaimmillaan (pahimmillaan) jatkuva tallennus tallentaa ensiesityksen ja pari kolme uusintaa.
Kehitysidean tila on edelleen pidetään mielessä. :@
Mitä ihmettä? Ihminen on käynyt kuussa, mutta ei osaa tehdä tallennuspalveluun ominaisuutta, jolla uusinnat saadaan suodatettua tallennuksista pois. Nyt kun televisiokanavat ovat lisänneet uusintoja aivan älyttömästi, boksin tallennekansiosta ei enää mitään muuta löydy kuin uusintoja.

Kuinka vaikea tämän toteuttaminen oikeasti voi olla? Tai siis kuinka vaikea on kääntää sen pää, joka tästä asiasta Elisalla päättää ja haraa tätä kehitysideaa vastaan?

Minulla on Elisa Viihteen määräaikainen sopimus päättymässä kuukauden sisällä, joten pidetään mielessä, että myös muita toimittajia on tarjolla ja tässä on kohta yksi maksava asiakas vähemmän.
Enpä tiedä, onko täällä jo mainittu ideaa, mutta ohjelman tuottajat voisivat laittaa ensimmäisen esityksen ohjelman perusnimellä ja uusintaesityksiin "(U)" heti ohjelman nimen perään. Esim. Ylen Pressiklubi oli yhdellä kaudella merkitty näin ja siitä meni vain yksi, se ilman "(U)":ta oleva talteen. Nykyään ei siinäkään ole ja se menee taas uusintoine kaikkinensa talteen.
Käyttäjätaso 1
miksei niihin uusintoihin voi saada jonkinlaista merkintää esimerkiksi (U) ja sitten tallennus jättäisi nämä tallentamatta näin halutessa? tietysti joku voi haluta tallentaa vanhojakin sarjoja jos on jäänyt näkemättä
Käyttäjätaso 1
Enpä tiedä, onko täällä jo mainittu ideaa, mutta ohjelman tuottajat voisivat laittaa ensimmäisen esityksen ohjelman perusnimellä ja uusintaesityksiin "(U)" heti ohjelman nimen perään. Esim. Ylen Pressiklubi oli yhdellä kaudella merkitty näin ja siitä meni vain yksi, se ilman "(U)":ta oleva talteen. Nykyään ei siinäkään ole ja se menee taas uusintoine kaikkinensa talteen.

katos, joku toinenkin samalla sivulla!:D
Käyttäjätaso 1
Tällainen "manuaalinen" jatkuva tallennus on ollut vuosikausia perus-tallentavien digiboxien ominaisuus. Siksi on ärsyttävää, ettei sitä edelleenkään ole Viihteessä. Minäkin ilmoittaudun (ilmeisesti toisena) haluavani tallentaa Yleltä vain klo 20:30 uutiset.

Toinen haitta on Viihteen ohjelmaoppaan päivityshitaus. Kun tulee ohjelmamuutos ja tiedät, mitä kanavalta oikeasti tulee, et saa sitä kuitenkaan talteen oikean pituisena ja nimisenä, kun ohjelmaopas ei ole päivittynyt. Esim. tänä kesänä Turun terrori-iskun takia oli Ylellä ylimääräisiä lähetyksiä ja ylipitkiä uutisia. Niistä oli tiedot Ylen sivujen ohjelmaoppaassa, mutta ehei Viihteen ohjelmaoppaassa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Hellurei! Kellonaikoja ei saatu säätimeen, mutta päivämäärien osalta vaihdoin tämän Idean statusta :) Kiitos kaikille palautteesta ja ideoista :) 

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3

Hellurei! Kellonaikoja ei saatu säätimeen, mutta päivämäärien osalta vaihdoin tämän Idean statusta 🙂 Kiitos kaikille palautteesta ja ideoista :) 

Innostuksissani unohdin mainita että tämä on siis elisaviihde.fi sivulla hallittavissa, sovelluksessa ei ainakaan vielä :) 

Osallistu keskusteluun