Toteutettu

Jatkuvan tallennuksen teko digiboksilla ja mobiililaitteilla

  • 25 maaliskuu 2013
  • 19 kommenttia
  • 16148 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Digiboksilla ei voi luoda jatkuvaa tallennusta ollenkaan. Puute pitäisi korjata pikimmiten.

Mobiililaitteilla jatkuvan tallennuksen luonnin yhteydessä pitäisi olla mahdollista luoda uusi kansio samalla kertaa samaan tapaan kuin Elisaviihde.fi-sivustolla. Ja digiboksilla myös.

19 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Suunniteltu logiikka eri käyttöliittymien (web, mobiilisovellukset, digiboksi) välillä menee jotakuinkin seuraavasti:

  • Web: Palvelun täysi hallinta
  • Mobiilisovellukset: Rajoitettu hallinta, pääasiassa nopeaan ja liikkuvaan käyttöön (lisää esim. unohtunut tallennuspyyntö suosikkiohjelmallesi reissun päältä)
  • Digiboksi: Rajoitettu hallinta, pääasiassa sisältöjen katseluun ja tilaamiseen
Tämä logiikka toivottavasti auttaa ymmärtämään miksi käyttöliittymissä on eroja ja miksei kaikista käyttöliittymistä pysty tekemään kaikkea / samoja asioita. :)

Tämä ei tietenkään silti tarkoita sitä, etteikö asioita voisi muuttaa. Oletteko sitä mieltä, että jatkuvien tallenteiden sääntöjä on mielekästä kirjoittaa kankeasti kaukosäätimellä, kun vaihtoehtona on myös käyttää tietokonetta ja kännykkää? Kaukosäätimellä kirjoittamisen hankaluus on varmasti yksi isoimpia syitä sille, ettei jatkuvien tallennusten tekeminen digiboksilla ole tuettuna.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
"Kaukosäätimellä kirjoittamisen hankaluus on varmasti yksi isoimpia syitä sille, ettei jatkuvien tallennusten tekeminen digiboksilla ole tuettuna."

 

Tästä syystä en viitsi käyttää telkkarin tai edes xboxin nettiä. Lähes mielipuolen askarteluoppaasta.
Käyttäjätaso 4
Eikö ohjelmien kohdalla epg:ssä voisi olla merkki kohta jota klikkaa niin kyseinen ohjelma olisi jatkuvassa tallennuksessa. Vaikka sentin pätkä eri värillä jota klikata.
Käyttäjätaso 5
Suunniteltu logiikka ilman logiikkaa eri käyttöliittymien (web, mobiilisovellukset, digiboksi) välillä Elisan tavalla menisi humoristisesti jotakuinkin seuraavasti groneria lainaten:

Web: Palvelun täysi hallinta. Yritämme kovasti hallita palvelua, mutta netissäkään emme siihen täysin pysty. On täysin normaalia, että serverit kuormittuvat, yhteydet pätkivät, tallenteet hajoavat tai jatkuva tallennus jää tallentumatta tähtimerkin takia. .
Mobiilisovellukset: Rajoitettu hallinta, pääasiassa nopeaan ja liikkuvaan käyttöön (lisää esim. unohtunut tallennuspyyntö suosikkiohjelmallesi reissun päältä) Emme hallitse eri mobiilisoftien kehitysta kuin rajoitetusti. Emme osaa lisätä esimerkiksi tallenteiden toistoa wlanin kautta eri kännykkäalustoille vaikka haluaisimme.
Digiboksi: Rajoitettu hallinta, pääasiassa sisältöjen katseluun ja tilaamiseen. Vanhoja digiboxeja emme siis enää voi ja saa hallita ja uutta Pacen boxia emme vieläkään osaa hallita.

Tämä logiikka toivottavasti auttaa ymmärtämään miksi käyttöliittymissä on eroja ja miksei kaikista käyttöliittymistä pysty tekemään kaikkea / samoja asioita, eikä mitään niihin kohdistuvista kehitysehdotuksista vaatimuksista huolimatta toteuteta. 😃
Alkuperäinen ehdotukseni olikin lähinnä ipadille jossa on yhtä helppo tehdä tallennuksia kuin normi tietarilla, vain tuon  uuden tallennekansion teko on mutkan takana kun tekee pysyviä tallennuksia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
käyttäjä groner päiväyksellä ?26-03-2013 12:33 Tämä ei tietenkään silti tarkoita sitä, etteikö asioita voisi muuttaa. Oletteko sitä mieltä, että jatkuvien tallenteiden sääntöjä on mielekästä kirjoittaa kankeasti kaukosäätimellä, kun vaihtoehtona on myös käyttää tietokonetta ja kännykkää? Kaukosäätimellä kirjoittamisen hankaluus on varmasti yksi isoimpia syitä sille, ettei jatkuvien tallennusten tekeminen digiboksilla ole tuettuna.

 

Eipä se tietokone ole aina päällä tai muuten vain käytettävissä. Riippuu siitä miten se toiminto toteutetaan kuinka vaikeaa tai helppoa se on. Esimerkiksi seuraavanlainen proseduuri voisi olla kohtuullisen kätevä ja soveltuisi sekä Netgemille että Pacelle.

 

EPG:stä valitaan ohjelma ja painetaan Netgemissä punaista värinappia ja Pacessa lisätoiminto-nappia sekä valittaisiin tallennus , jolloin avautuisi valikko , josta valittaisiin nuoli-napeilla kertatallennus tai jatkuva. Sitten vaan ok-napilla kuittaus. Jos valinta oli kertatallennus , niin se oli siinä. Jos valinta oli jatkuva tallennus , niin silloin aukeasi ok-napilla kansiolista , josta nuoli-napeilla valitaan kansio ja painetaan uudelleen ok-nappia. Se oli siinä. Boksi muistaisi alussa EPG:stä ohjelman nimen ja kanavan ja serveri voisi automaattisesti poistaa nimestä ikärajamerkinnät ym. , jotka vaikeuttavat jatkuvien tallennuksien toimintaa ja korvaisi ne tähti-merkillä , jolloin käyttäjän ei tarvitsisi nimille yleensä tehdä mitään. No joissakin tapauksissa ehkä nimeäkin pitäisi pystyä muuttamaan ja ainakin poistamaan siitä jotakin.

 
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Papparaisen ehdotuksessa on potentiaalia. Mitä mieltä muut? 🙂
Erittäin hyvä ja kannatettava papparaisen ehdotus.:)
Käyttäjätaso 4
Hieno juttu olisi
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Papparaisen ehdotukseen viitaten vielä: Palvelisiko tämä ominaisuus, jos se tuotaisiin tarjolle pelkästään Paceen? Vanhan Netgem-digiboksin kehitys on lopetettu jo pari vuotta sitten, kun Pace-digiboksi tuotiin tarjolle, joten Netgem-digiboksiin tällaista ominaisuutta ei ole enää mahdollista tuoda.
käyttäjä groner päiväyksellä ?25-04-2013 9:50 Papparaisen ehdotukseen viitaten vielä: Palvelisiko tämä ominaisuus, jos se tuotaisiin tarjolle pelkästään Paceen? Vanhan Netgem-digiboksin kehitys on lopetettu jo pari vuotta sitten, kun Pace-digiboksi tuotiin tarjolle, joten Netgem-digiboksiin tällaista ominaisuutta ei ole enää mahdollista tuoda.Onhan se aina parempi, jos edes Paceen saada tämä ominaisuus.

Eihän Pacen kehitystä saisi estää se, ettei Netgemiä enää kehitetä.;)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
käyttäjä groner päiväyksellä ?25-04-2013 9:50Papparaisen ehdotukseen viitaten vielä: Palvelisiko tämä ominaisuus, jos se tuotaisiin tarjolle pelkästään Paceen? Vanhan Netgem-digiboksin kehitys on lopetettu jo pari vuotta sitten, kun Pace-digiboksi tuotiin tarjolle, joten Netgem-digiboksiin tällaista ominaisuutta ei ole enää mahdollista tuoda. Kunhan nyt edes siihen Paceen , niin voisi alkaa harkita Netgemistä luopumista. No toki vakaammaksi se Pace kyllä pitäisi saada  ;)
 
Käyttäjätaso 4
Miksi Netgemistä pitäisi luopua? Jotain oikeasti hyötyä, haittoja voisin nimetä paljonkin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
 käyttäjä Titano päiväyksellä ?25-04-2013 23:20

Miksi Netgemistä pitäisi luopua? Jotain oikeasti hyötyä, haittoja voisin nimetä paljonkin.

 

Niin eipä siihen vielä kiirettä ole ellei sitten satu se Netgem simahtamaan. Uuden Netgemin saaminen voi olla vähän vaikeata.

Paljon on vielä Pacessa korjattavaa ja uusia toimintoja lisättävä ennen kuin siitä on Netgemin korvaajaksi  :smileygrin:
Käyttäjätaso 4
Jep ensimmäisenä jäisin kaipaamaan usb tikkua jota osin voi käyttää ohjelmien tallentamiseen/katseluajan siirtoon. Pacen toteutus surkea. Kanavanvaihto nollaa tallennuksen, tätä en millään ymmärrä miksi näin. Tämä menee jo ohi aiheen joten lopettelen tähän.
Käyttäjätaso 7
Ja kun tuo teksti ei ole millään tavalla paikkaansa pitävä enää nykyään, koska Pacea uudempi Netgem on otettu pääasialliseksi kehityskohteeksi, niin olisiko ihan aivan kohtuutonta pyytää päivitettyä vastausta asiaan?
Papparaisen ehdotus tuosta tallennuksestaon mahtava! Itsekin ole tuota Elisalta pyydellyt siitä asti kun olimme pakotettujaottamaan käyttöön tuon aivan toivottoman valkoisen boxin. On raivostuttavaa käydä ohjelmalista läpi KAKSI kertaa vikossa, jotta saa ohjelmat tallenettua ja silti jää jaksoja välistä. Uskomatonata, ettei tättä pystytä nykyisellä tekniikalla muka toteuttamaan.

Itse koen tietokoneella tapahtuvan hallinnoinin sen verran vaikeaksi ja hankalaksi etten ole edes yrittänyt siihen tutustua. Varsinkin kun se toietokone on toisessa päässä tlaoa kuin televisio eli kun on ensin katsomut ohjelman ja sitten todennut, että tämä olisi kiva saada jatkuvaan nauhoitukseen pitää kävellä sinne (ison) talon toiseen päähän, avata tietokone ja kirjautua useamman salasanan taakse. Yhtälö ei vaan toimi.
Käyttäjätaso 3
Tästä kävimme kyselemässä ja mobiilin osalta onkin jo kuulemma toteutettu. Tämän vuoksi merkitty toteutetuksi. Digiboksille ei ole näillä näkymin tulossa mutta tarvittaessa voidaan jatkaa keskustelua 🙂
Siis eikö olisi parempi jättää tila ei toteutetuksi, kun pääasiallinen idea kuitenkin oli tuo digiboksin ominaisuus, josta tässäkin on melkein yksiomaan keskusteltu.

Tätähän on lisäksi jo paljon kauemmin ja enemmän odotettu.

EsimerkiksI: 

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Viihde-Ominaisuudet-ja/Aina-tallentuvat-ominaisuuteen-lis%C3%A4%C3%A4-%C3%A4ly%C3%A4/m-p/774#M14124

Nythän tuosta kehitysehdotusksen otsikostakin saa sen käsityksen, että olisi toteutettu myös digiboksille.

Osallistu keskusteluun