Pidetään mielessä

Joustava laajakaistahinnoittelu

  • 25 maaliskuu 2013
  • 27 kommenttia
  • 13099 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Ehdotan joustavaa hinnoittelua puheliittymien laajakaistoihin. Idea olisi, että netti toimisi täydellä nopeudella ilman, että asiakas valitsisi kiintiötä. Esimerkiksi seuraavasti:

Perusmaksu 5 euroa, sisältää yhden gigan

Lisäsiirto automaattisesti  50 senttiä / giga (tai alkava giga)

Katto laskulle 20 eurossa.

Olennaista on, että lisähinnoittelu tapahtuu loivasti ja pienissä pykälissä eikä ole rangaistuksenomainen. Lisähinnoittelusta ei tällöin tarvitsisi mitenkään erikseen varoittaa. Siis tämä olisi täysin erilainen kuin vaikka GPRS25, jossa lisähinnoittelu oli (on?) jyrkkä ja rangaistuksenomainen.

Etuna asiakkaan kannalta: asiakas saisi netin käyttöön täysimääräisenä vaikka ei käyttäisi paljon ja siten haluaisi maksaa yli kymmentä euroa. Operaattorin kannalta asiakkaita saataisiin houkuteltua nopeampiin yhteyksiin, suurempaan datakäyttöön ja siten suurempiin maksuihin. Jatkossa hinnoitteluun olisi hyvä voida kytkeä useampia laitteita niin, että kustakin laitteesta maksettaisiin vain perusmaksu ja datasta maksettaisiin yhteisesti.

Hinnoittelu voisi täysin korvata Mobiililaajakaista minin ja eikä perusversionkin. Täysi nopeus rajoittamattomana täytyisi säilyä rinnalla niille, jotka haluavat siihen sitoutua.

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

27 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Ei hullumpi ajatus!
Vastaavanlaisia järjestelmiähän on maailmalla käytössä, esim. USAssa AT&T:n MobileShare, http://www.att.com/shop/wireless/plans/mobileshare.html
(Amerikan tyyliin tosin hinnat on hieman toista kuin mihin meillä täällä Suomessa ollaan totuttu:
1 GB tiedonsiirtoa, rajattomat puheet ja tekstit yhdelle puhelimelle 85.00 dollaria kuussa, kahdelle puhelimelle 130.00 dollaria kuussa jne. Vertaa Saunalahti MegaReilu3G, ilman datakattoa 19.90 e/kk.)

Paljonko mielestäsi tuon rajoittamattoman, täyden nopeuden paketin sitten tulisi olla, sen pitäisi varmaan olla melkolailla kalliimpi kuin nykyinen 13.90 euroa...

Kovastihan tässä nyt on mediassa ollut puhetta naapurien halusta muuttaa kaikki data käyttäkatollisiksi, miltäpä tuommoinen kuulostaisi muille Palstalaisille?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Joustava laajakaistahinnoittelu
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ei datakattoa kiitos tai vaihtuu operaattori.

Nykyviihteen monipuolistuessa ei enää gigatavu riitä mihinkään. Ne jotka eivät dataa käytä, niille voisi olla joku halvempi rajoitettu vaihtoehto olemassa, Tehokäyttäjille rajaton data kiitos!

Minä voin maksaa esim. Dual Carrier -verkon datasta täällä enemmänkin kuin 12,90 €, kunhan sillä saisi vastinetta rahalle eli vakaampaa nopeutta kuin nyt. Yhteen hetkeen 5M, toisinaan 18M, joskus siltä väliltä. LTE kiinnostaa tällä hetkellä, vikapalveluunkin olin yhteydessä. Pitäisi toimia todnäk suoraan, mutta jo pienellä lisäantennilla varmemmin. Mutta siis ei datakattoja, vähän käyttäville maksiminopeus vaikka 9,90 € kk 20 GT katolla? Sen jälkeen nopeus 512 kbps/sec?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Nimenomaan ei ollut tarkoitus tehdä mitään muutoksia tuohon nykyiseen nopeaan laajakaistaan.Se, joka sitoutuu nopeampaan saa toki palvelun halvemmalla kuin se, joka ei sitoudu.

En ehdota datakattoa, kyse on vain hinnoittelusta. Jokainen saa käyttää dataa haluamansa määrän, mutta sitten maksaa enemmän, jos käyttää paljon. En usko, että kovin moni käyttää gigakaupalla Mobiililaajakaista Minillä.

Esimerkkejä em. hinnoista

1Gt: 5 €

5 Gt; 7 €

10 Gt: 9,50 €

20 Gt  14,50 € (tässä jo Mobiililaajakaista Nopsa olisi edullisempi, jos kyse on pidemmästä käytöstä tuolla määrällä)

100 Gt 20 €

Jos haluaa käyttää paljon ja hitaasti niin aina on se 256 k/s perusmaksussa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Puheliittymään itse asiassa tuo voisi toimia. Dataliittymissä pitäisi olla joku suuri katto. Esim. 20 GT ja loput alimmalla prioriteetilla.

Itse ottaisin mieluusti maksiminopeuden 9,90 € hinnalla jossa 1 GT maksaisi euron  eli saisi sillä hinnalla 10 GT dataa, loput 1 Mbps nopeudella. Lisädataa voisi hankkia 1,99 € hintaan seuraavat 10 GT. Tämä toimisi vain älypuhelimella. Sitä yleensäkin tulee käytettyä vähemmän, kun kotona on reititin Dual Carrier -tuella.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Eihän dataliittymissä nytkään ole kattoa. Miksi pitäisi olla tämän kanssa? Minä  toki puhun puheliittymistä vaikka en näe sinänsä ongelmaa tässä dataliittymienkään kanssa.

Siis mitä ehdotat 10 gigaa 9,90 eurolla vai 1 giga eurolla? Nämä ovat kaksi aivan eri asiaa. Pointtini on, että tarvitaan joku viiden euron paikkeilla oleva paketti. Kaikki eivät halua panna aina kymppiä dataan, etenkin jos on useita laitteita. Minusta tuollaiset lisäkiintiöiden ostamiset eivät kuulu laskutusliittymiin. Jos niitä tarvitaan, osoittaa se, että hinnoittelumalli on pielessä. Selvää on, ettei kahden euron summaa voida ottaa noin vain. Jos se menisi vaikka kuun vika päivä tuntuisi pahalta. Sen sijaan 50 sentin pykälä olisi pienempi. Toki pykälää ei tarvitsisi olla ollenkaan. 

Se, joka käyttää paljon dataa voi suoraan ottaa Nopsan ja olla tyytyväinen. Malliin toki voisi lisätä yhden portaan lisää, mutta ajattelin yksinkertaisuuden olevan parempi.
Käyttäjätaso 5
Tämä on hyvä, kannatetaan
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
hpguru ? kirjoitti:

 Ei datakattoa kiitos tai vaihtuu operaattori.

Nykyviihteen monipuolistuessa ei enää gigatavu riitä mihinkään. Tehokäyttäjille rajaton data kiitos!

Just tarkalleen näin ja eikö juuri 4G LTE -verkkojen pitänyt lisätä kapasiteettia ja nopeuksia!
Käyttäjätaso 5
Hmmmm... Hieman skeptinen olen, että miksi gigan datakatolla tarvitsisi olla maksiminopeus? Viidellä eurolla sai jo rajoituksettoman 512k netin puhelimeen ja 256k netti sisältyy Kelpo-liittymään. Vai oliko nimenomaan logiikka saada sen 1 gigaa maksiminopeudella. Mutta miksi nimenomaan maksaa siitä gigasta viisi euroa, jos pärjää mainiosti hitaammalla netillä puhelimessa. Tuohan olisi selkeä heikennys palveluun. Mini-datapaketti on ihan mainio niille, joille ei ihan 256k riitä.

Entä jos liittymään voisi liittää lisänopeus- palvelun tarvittaessa ilman pitkäaikaista sitoumusta, eli esim. ilman datakattoa, yksi viikko 5 euroa. Jne. Kun palvelu lakkaa, puhelimessa data siirtyisi sillä perusdatan nopeudella 256k tai vastaavalla.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
En ymmärrä mitä kommentoit, Minä en ehdottanut mitään datakattoa. Giga olisi perusmaksuun sisältyvä kiintiö. Tämä ei millään muotoa olisi minkäänlainen katto.  Tämä todellakin on uusi idea. Älkää yrittäkö vääntää sitä joihinkin vanhoihin käsitteisiin. Minipakerin ero 256 kbit/s pakettiin on mitätön. Tämä ero ei ole viiden euron arvoinen.Mini oli viitosen arvoinen, kun se mahdollisti tiedonsiirron (mielekkäällä hinnalla).

Yrität tunkea laskutusliittymiin sinne kuulumattomia etukäteistilauksia. Laskutusliittymän idea on, että lasku tulee käytön mukaan perästä. Keskimääräinen käyttö älypuhelimella on vajaa giga. Siis keskimääräinen käyttäjä menisi tähän viitosen pakettiin. Jos joskus menisi hieman  yli, niin ei se haittaisi, koska 100 % ylityskin tekisi vain 50 senttiä lisää hintaa.
Käyttäjätaso 5
No hei, voihan sen lisänopeuden laskuttaa jälkikäteenkin. 😉. En ole moista etukäteislaskutusta ehdottanut.

Viestistäsi voi saada helposti käsityksen, että ehdotat nimenomaan datakattoa. Periaatteessa siinä sellainen onkin kun maksuraja on 20 eurossa.

Mut eikö mun lisänopeus- ehdotus olisi kuitenkin asiakkaan kannalta se kannattavin, jos tarkoitus oli kuitenkin saada tarpeen mukaan se lisänopeus ilman pitkää sitoutumista.

"Operaattorin kannalta asiakkaita saataisiin houkuteltua nopeampiin yhteyksiin, suurempaan datakäyttöön ja siten suurempiin maksuihin. "

Kuulostaa ihan siltä uutiselta mitä eräs kilpailija on rummuttanut tasaisin väliajoin. Huh, verkossa ei oikein ole pitämistä, jos kaikkien luurit tohottaisi täysillä, eli minilläkin on paikkansa...
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
EN oikein ymmärrä pointtiasi. En puhunut ennalta maksamisesta vaan ennalta tilaamisesta. Se, että laajakaista tilata ennalta tietyksi ajaksi on prepaidliittymien ominaisuus. ei ole mieltä tuoda sellaista laskutusliittymiin. Idea ehdotuksessani nimenomaan on, että liittymä toimii täysimääräisesti. Jos haluaa katsoa jonkun videon, niin voi katsoa. Ei tarvitse maksaa jotain videovuokran hintaa siitä jostain  turbonapin painalluksesta. Lisäksi täytyy muistaa, että suurin osa käyttäjistä ei ole mitään bittinikkareita, jotka miettivät tällaisia.  He haluavat vain  käyttää.

Maksukatto ja datakatto ovat aivan eri asioita. Maksukatto ei rajoita datan käyttöä mitenkään.Minä otsikoin tämän "joustava laajakaistahinnoittelu". Miten siitä saa mieleen jonkun katon? Katsokaa se minun pieni hintataulukkoni aikaisemmasta viestistä.
Käyttäjätaso 5
Emme taida ymmärtää toistemme viestejä sitten. Kannattaa lukea uudelleen mitä tarkoitin.

Laskutusliittymiin lisäpalvelun tilaaminen ei ole mikään este nytkään, siis miksi esim. lisänopeus palvelu päiväksi tai viikoksi olisi sitten huono juttu?

Sitäpaitsi tuolla täysnopeudella saisi kyllä datan laulamaan ja tuo 1GB tulee täyteen todella nopeasti. Kaikki eivät edes ymmärrä noita datamääriä ja saattaisi lasku yllättää negatiivisella tavalla.  Mun logiikalla 1GB ehtii tulla täyteen sillä 512k nopeudella vallanmainiosti ja sitä seuraavatkin portaat senkun paukkuvat.

Toisekseen on olemassa MLK Tablet - liittymä, jolla surfaat maksiminopeudella 1,99 euron vuorokausi hintaan. Se pitäisi saada myös lisäpalveluna, jolloin se sinällään jo vastaisi ehdottamaasi palvelua. Vastaavan voisi tilata myös lyhytkestoisena palveluna, vrk, viikko tms. 

Eli jos käyttäisit sitä joka viikko yhtenä päivänä, vaikka koko päivän jäisi lasku aina alhaisemmaksi kuin nuo MLK Nopsassa tai MLK 3G:ssä, riippumatta siitä miten paljon dataa käytät.

En oikein tajua tuota mallia miksi täysnopeuksinen pay as you go olisi jotenkin hyvä juttu, kun se säästökin jää suhteellisesti kovin marginaaliseksi. Ehkä se operaattorille olisi toivottavampi malli, mutta kuluttajat siitä tuskin hyötyisivät. :smileycheesy:
Käyttäjätaso 5
Minä kyllä tajuan tämän.

Nyt maksan nopsasta 13,90 € / kk jotta saa netin täydellä nopeudella, kuukaudessa tiedonsiirtoa keskimäärin n. 0,5 GB.

Data on päällä iPhonessa koko ajan joten mitään tilaa päiväksi - juttua ei voi ajatella.

Jos tuon 1GB saisi täydellä nopeudella vaika 4,90 € / kk niin olisin todella iloinen.

Tässähän ehdotetaan uutta juttua, ei mitään vanhojen poistamista tai muuttamista, jos joku ei tällaista halua niin käyttää ja maksaa niistä nykyisistä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Toki laskuliittymään saa haluamansa lisäpalvelut, mutta niitä yleensä ei ole tarkoitettu jatkuvasti vekslattavaksi vaan virität liittymäsi kuntoon ja sen jälkeen käytät sitä. Tuollainen vekslaaminen ja jatkuva sählääminen ei kuulu laskutusliittymän luonteeseen.

Jos se giga ylittyy, niin se ylittyy ja liittymä automaattisesti joustaa. Jos menee vaikka viisi gigaan niin laskua tulee kamalat seitsemän euroa. Et ilmeisesti halua edes ymmärtää mistä on kyse. Periaate on yksinkertainen: vähän ja keskimäärin käyttävä maksaa sen viitosen. Paljon käyttävä maksaa enemmän, mutta kuitenkin maksimissaan 20 euroa. Mitään ennakkosuunnittelua tai tilaamista ei tarvita, kunhan paketti kerran on tilattu. Jos jatkuvasti menee sinne15-20 euron haarukkaan niin silloin voi vaihtaa paketin Nopsaan.

Samalla käytöllä nopeampi liittymä ei kuluta yhtään enempää dataa. Sama sivu on saman kokoinen oli nopeus mikä tahansa. Nopean  liittymän idea on, että silloin kun kyttää, se toimii nopeasti. Jos autolla ajaa vähän, ei silti halua autoa, jonka huippunopeus on 20 km/h. Tuntuu, kun ajatuksessasi olisi joku 24h warettaminen liittymällä. Tämä ei ole normaalia matkapuhelimen käyttöä. Tuo MLK tablet ei vastaisi mitenkään ehdottamaani. Sillä minun oma kuukausikäyttöni olisi 60 euroa, tällä se olisi viisi euroa. MLK tablet on poikkeustilanteisiin, kun pitää päästä nettiin, mutta ei satu olemaan WLAN:ia.

Lue se viestini uudestaan ja jatkossa keskustele asiasta äläkä tuo näitä ennakkotilausjuttuja keskusteluun. Niillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Saunalahden tulee ensin korjata datalaskurinsa. Terveisin tässä kuussa mokkulalla jo 62 GT ja Oma Saunalahden mukaan tiedonsiirtoa alle 15 GB. 😃
Käyttäjätaso 5
Miksi tuo laskuri pitää korjata varsinkin jos tuo 15GB on sinun mielestä väärin.

Tuollaisten käyttäjien (62 GB) pitäisi maksaa extraa verkon hidastamisesta:p
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
No ei tuo 60 GB ole mitään. Oletko ikinä kuullut siitä, että Spotify striimaa 320 kbps, YouTubessa Full HD ja Windowsin päivitykset ovat jopa joskus satoja megatavuja. Ja kyllä minä ekstraa tulen maksamaan älä hätäile, kun harkinnassa on myös LTE, jonka Elisa on tänne maaliskuun alussa rakentanut vaivalla. Pitää vain testata tämä Dual Carrier -puoli ensin.
Käyttäjätaso 5
Miten tämä liittyy alkuperäiseen ideaan?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Siten, että joustava hinnoittelu dasta ei sovi esim. minulle.
Käyttäjätaso 5
Sinähän voit aina käyttää niitä jo olemassa olevia, joku muu voi haluta tätä.
Käyttäjätaso 5
Osronk, mutta mihin tarvitaan maksiminopeutta oikeasti, jos käytät nettiä todellisuudessa todella vähän. Se ei korjaa vasteaikoja, eikä ruuhkaisuutta sen nopeammaksi.

Eli kun sanoit Tablet liittymän maksavan sinulle 60 euroa kk, sittenhän käyttäisit nettiä jokapäivä kuukaudesta. Tuolloin siirtäisit dataa seuraavasti, jos tekisit sen tasaisesti. (Nämä eivät ole ollenkaan tarkkoja, siis vain suuntaa-antavia)

  • 1GT /30 = n. 33MB
  • 500MB/30 = n. 16,5 MB
  • 2 GT / 30 = n. 66,66 MB
Ja miten nopeasti 512k siirtää 33 megaa, n. 9 minuutissa. Ja oletettavasti tuo käytettäisiin vain perus selaamiseen tasaisesti, eli tuon datamäärän kuluttamista päivittäin ei edes huomaisi, että onko se maksiminopeus vai ei.

Hyöty ja säästö jää melkoisen marginaaliseksi.

Mites olisi DNA:lla käytössä oleva ratkaisu, josta osa datamäärästä on etuoikeutettua ja sen jälkeen käytössä olisi perusnopeus 512 tai vastaava. Etuoikeutettu tarkoittaisi SL:n tapauksessa, että nopeusprofiili olisi maksiminopeus tiettyyn datamäärään saakka. Hinta olisi tietysti verrattaen edullisempi kuin Nopsa- lisäpalvelussa, eli vaikka 6 euroa, josta saisi tietyn datamäärän maksiminopeudella. Eli vaikka se 1-3GT. Eikös tällainen vaihtoehto oikeasti vastaisi tuota tarvetta mitä olet esittänyt.

Tämä on ihan avaamasi julkinen keskustelu, jossa saa vapaasti ja asiallisesti kommentoida ehdotusta.
Käyttäjätaso 5
Perusnopeus 256 on 1.4 jälkeen kaikilla käytettävissä sen jälkeen kun tuo maksiminopeus tietyyn datamäärään saakka olisi tullut täyteen.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
En ymmärrä tuota miksi vähän nettiä käytävän netin pitäisi olla hidas. Kyllä hänkin haluaa, että tiedostot latautuvat nopeasti ja videot pyörivät, vaikka niitä ei aamusta iltaan katsottaisikaan. Esimerkiksi joku 100 megan levyn osto musiikkikaupasta kestää 512 kbit/s liittymällä puolisen tuntia. Laskelma, joka perustuu tasaiseen käyttöön on merkityksetön.

Tuollainen netin hidastaminen on aivan eri asia. Ensinnäkin se on rangaistuksenomainen toimenpide. Omassani ei ole mitään rangaistuksenomaista. Se yksi giga ei ole mikään yläraja. Ajatellaan sellaista, joka käyttää kaksi gigaa kuussa. Minun mallissani hän maksaa 5,50 euroa ja netti toimii kokoajan hyvin. Hidastavassa liittymässä hän maksa viisi euroa ja netti hidastelee puolet kuusta.
Käyttäjätaso 5
No, jäi taas sanomatta, että tuossa DNA:n mallissa voi tilata myös sitä lisänopeutta lisää tarpeen mukaan. 😉. 

Ja lisätäkseni nopeushan ikäänkuin tuo lisäarvoa ja siitä laskutetaan enemmän. Miksi huippunopea netti pitäisi saada vain vitosella kuussa. :smileyundecided: