Ei toteuteta

Kaksi uutta mobiililaajakaistan nopeusluokkaa Kelpo-liittymiin

  • 5 heinäkuu 2013
  • 17 kommenttia
  • 16121 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
  • Kommentaattori
  • 42 kommenttia
Moi,

Tätä ideaa oli sivuttu jo parissa muussakin ideakeskustelussa, niin ajattelin tehdä tästä uuden idean. Tämä uudistus toisi varmasti uusia kiinnostuneita asiakkaita Saunalahdelle.

Eli Kelpo ja Kelpo+ liittymissä on tällä hetkellä ainoastaan saatavilla 256kbit/s mobiililaajakaista. Haluaisin lisäksi 512kbit/s ja 1Mbit/s nopeusluokat vaihtoehtoina. 512kbit/s mobiililaajakaista voisi tuoda hintaa lisää esimerkiksi 3 euroa, jolloin Kelpo+ maksaisi 5.90€/kk ja Kelpo 6.90€/kk. 1Mbit/s mobiililaajakaista voisi tuoda hintaa lisää 6 euroa, jolloin Kelpo+ maksaisi 8.90€/kk ja Kelpo 9.90€/kk. Mahdollisen tekstiviestipaketin hinta tulisi tähän päälle.

Tällä hetkellä 256kbit/s (Kelpo) ja 2Mbit/s (Reilu) mobiililaajakaista nopeusluokkien välissä on selvä kuilu ja tämä uudistus täyttäisi sen.

17 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Annan ääneni. Haluaisin hieman nopeamman netin puhelimeeni esim. megabitti tai kaksi tai edes se puolimegainen, mutta olen kuitenkin tyytyväinen Kelpo-tarjoomaan, jossa 100 min OMV-puheluita. Netti on kuitenkin vähän hidas esim. suoratoistoon paremmalla laadulla.

Esim. markkinoille tulevalla MiniKelpo-liittymällä voisi olla hintaa 5,90 € sis. 100 min Oman verkon puheluita ja 0.5 Mbit/s mobiililaajakaista.
Käyttäjätaso 5
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Tele Finlandlilta saa 100 minuuttia mihin tahansa + 100 viestiä ja megan netin kympillä, eli samalla, mitä tämä ehdotettu Kelpo megalla.  Siksi ehkä olisi parempi antaa vain megainen ja hieman alempaan hintaan. Liian monet vaihtoehdot saattavat nostaa hintoja.

Jos asiaa ajattelee operaattorin kannalta, niin ne suoratoistajathan käyttävät paljon dataa. Jos kuuntelee kolme tuntia päivässä 320 kbit/s on se 13 gigaa kuussa eli yli kymmenkertaisesti keskivertoon verrattuna. Minulla menee n. puoli gigaa, mutta nopeudesta olisi hyötyä. Esimerkiksi, jos pitäisi ladata joko podcast, olisi kiva saada se alle 10 minuutin puolen tunnin sijaan.
Käyttäjätaso 2
Mun mielestä toi Tele Finlandin Paketti 100 kuulostaa enemmän sellaiselta, että vastaava sopisi Reilu-liittymien alle. Kelpo-liittymissä puhelut ja viestit menevät pääasiassa käytön mukaan. Tietysti mukaan saa tekstiviestipaketin. Dna:lla Dna Äly 0.5M maksaa tuon 5.90€/kk, joten mielestäni se olisi kilpailukykyinen hinta. Tietysti yhä halvempi ja nopeampi on näin kuluttajan kannalta aina parempi.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Reilustahan poistettiin se 100 minuutin vaihtoehto. Toki tämän voisi palauttaa, mutta jos sitä ei tehdä, voisi tilalle tuoda jotain muuta. DNA:lla tuohon Äly 0,5 megaan ei kuulu ollenkaan puhetta. Lisäksi puhelut ovat minuuttivelvoitteisia. Minusta 512 kiloa on niin pieni lisä 256 kiloon, että sen tarjoamisen mielekkyyttä kannattaa miettiä. DNA:lla tilanne on eri, koska niillä ei ole perusdataa. Sopiva hinta voisi olla n. 7.90 euroa kuussa, jolloin se olisi puolessa välissä Kelpo+:aa ja Reilua. Samalla ehkä voisi myös lisätä oman verkon puheluita..

Toki mielenkiintoinen idea olisi, jos olisi esimerkiksi gigatavun verran nopeampaa siirtoa, jonka jälkeen nopeus putoaisi siihen 256 kbit/s:ään. Striimaajat voisivat suosiolla mennä tukkimaan muita verkkoja.
Käyttäjätaso 2
Itse en kyllä toivo Saunalahdelle jatkossakaan tiedonsiirtorajoja mobiiliverkkoon. Dna ja Saunalahti ovat nyt ainoita joilla rajoja ei ole.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Striimaajat tukkimaan muiden verkkoja? Hauskaa. Minä juuri tuon takia hinasin liittymäni 2011 Saunalahdelle.

Sonera mm. myy suoratoistopalvelua eikä anna mobiiliverkossaan suoratoistaa rajatta. 😃 Saunalahti otti mielellään asiakkaaksi, Soneralle kun ei raha kelvannut eli eivät halunneet poistaa datarajoituksia edes rahalla. Saunalahden edustaja jopa muistaakseni sanoi, että ei taida olla viisas valinta sellainen, jonka käyttöä rajoitetaan. Todennäköisesti Soneralla kapasiteettipulaa, mutta meidän verkossa ei ole - kokeile ja totea itse. Otin liittymän sieltä numeronsiirrolla: ensimmäinen reitti Tampereen keskustaan pelkkää pätkimistä (oli kyllä Soneran liittymä käyttökattoa jäljellä) sitten siellä oli aika vaihtaa kortti. Takaisin Saunalahden kortilla Elisan verkosta samalla reitillä striimi suoraan verkosta, ei yhtäkään katkoa. Ei kyllä Elisan myyjä *****tanut yhtään 😃 Pelkkää asiaa :D

DNA:n kanta kysymykseen onko liittymissä datarajaa.

Asiakaspalvelu: Hei ja kiitos kysymyksestäsi. DNA:n liittymissä ei ole datarajaa eli voit kuunnella musiikkia verkon yli Spotifylläsi vaikka aamusta iltaan joka päivä. DNA:lta ei tule sanomista vaikka käyttäisit dataa joka päivä gigatavukaupalla. Mukavaa päivänjatkoa!

Saunalahden kanta asiaan.

Asiakaspalvelu: Hei ja kiitos teidän kysymyksestä koskien palveluitamme. Meillä ei ole käytössä datarajaa eli voit käyttää suoratoistoa niin paljon kuin ikinä jaksat vaikka joka päivä useiden tuntien ajan. Elisalla uskomme siihen, että tyytyväinen asiakas saa käyttää palveluitamme ilman rajoituksia. Nauti siis rajattomasta musiikistasi. Vastaan mielelläni muihin mahdollisiin kysymyksiin. Mukavaa ja musiikkirikasta viikonloppua!

Itse en näe yhtään tarvetta datakatoille. Palvelut ovat monipuolistuneet ja niiden rajaus ei auta. Operaattorit saavat tasaista virtaa esim. mokkulasopimuksista ja puheliittymistä joten en näe syytä rajoituksiin. Telialla tilanne on siitä huono, koska ilman datarajaa eivät saa tarpeeksi hilloa hinattua Ruotsiin 😉 Saunalahti voisi olla parempi liittymä jos Kelpoon saisi lisämaksusta hieman nopeamman netin.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Jotkut muistavat DNA GPRS:n, jossa oli rajoittamaton tiedonsiirto. Kun ihmiset alkoivat käyttää sitä, tuli siihen pian 100 megan katto. Suomessa keskimäärin ihmiset kuluttavat keskimäärin n. gigatavun kuussa. Tällä ei striimaisi kuin seitsemän tuntia extreme laadulla. Ymmärrän toki striimaajan halun tehdä tätä mahdollisimman halvalla,mutta jos suuri joukko näin tekisi, ei verkot kestäisi sitä.

Mobiiliverkossa rajoittava seikka ei ole nopeus vaan kapasiteetti. Hidas liittymä on tahallaan rampautettu, jotta paljon siirtävät eivät ottaisi sitä. Ongelma vain on, että tästä kärsii myös ne, jotka siirtävät vähän, mutta haluaisivat nopeutta silloin, kun siirtävät. Se ajatus, mitä heitin muistuttaa toki teknisesti esimerkiksi Soneran ainakin ennen käyttämiä datarajoja. Idea kuitenkin on eri. Kyse ei ole rajasta, saat siirtää vaikka kuinka paljon. Idea olisi, että vähän siirtävä saisi siirtonsa nopeasti.  Paljon siirtävä voi sitten ostaa kalliimman datapalvelun. Koska tässä saisi n. gigan nopeampaa siirtoa, olisi se aina parempi kuin nykyinen perushidas liittymä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Se olisi järkevä idea. Mutta mutta alueellisesti kuorma tasaantuu kolmen operaattorin kesken ja LTE on suuri apu tähän myöskin.

Operaattorithan haluavat siirtää asiakkaat mobiiliverkkoon, koska nimenomaan kaikki on niin, että mobiiliverkko on helpompaa ylläpitää ja kiinteästä halutaan päästä eroon.

Enemmän verkkoa kuitenkin kuormittaa selvästi YouTube ja Netflixin kaltainen HD-sisältö.
"Operaattorithan haluavat siirtää asiakkaat mobiiliverkkoon, koska nimenomaan kaikki on niin, että mobiiliverkko on helpompaa ylläpitää ja kiinteästä halutaan päästä eroon."

 


Miksiköhän  sitten niitä kuitujakin vielä vedetään? :smileyhuh:
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Ajatus, että kiinteästä verkosta halutaan päästä eroon n absurdi. Kokoajan vedetään uutta valokaapelia. Mobiiliverkon kapasiteetti ei millään riitä kaikkiin tarpeisiin. Kuten sanon tiedonsiirto on keskimäärin megatavu asiakasta kohden. Tässä ei ole mitään väliä sillä, monta operaattoria on. Minusta on outoa, etä verkkoja pitää kehittää, jotta porukka voi striimata musiikkia, kun joka kännykkään mahtuu satoja tunteja musiikkia.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
"Kuten sanon tiedonsiirto on keskimäärin megatavu asiakasta kohden."

Kuinka moni asiakas siirtää vain megatavun? Nykyisellä älypuhelimien aikakaudella se tulee äkkiä täyteen.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Siis tietysti gigatavu. Vuonna 2012 mobiiliverkossa siirrettiin 96,5 petatavua. Liittymiä oli 9,3 miljoonaa. Näistä 62 %:ssa oli tiedonsiirtopaketti mukana. Tästä saadaan 16,7 gigatavua eli 1,4 gigatavuya kuussa. Tässä tosin on mukana myös puhtaita laajakaistoja ja toisaalta liittymämäärät ovat vuoden lopusta ja datamäärä koko vuodelta.

Lähde: Viestintävirasto, toimisanakatsaus 2012.

Kuudessa vuodessa datamäärä on tuhatkertaistunut.
Käyttäjätaso 1
Kiitoksia kaikille kommenteista.:) Tällä hetkellä Kelpo-liittymiin ei ole saatavilla Mobiililaajakaistan lisänopeuksia, mutta eihän sitä tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.. Pidämme tämän mielessä! 😉 -M1nna
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei M1nna.

Kiitos viestistäsi.

Se on oikein hyvä että asia sentään pidetään mielessä. Se voi toteutua ja syytä olisi. Minä olen huono kirjoittamaan romaaneja, mutta tästä toivottavasti näet kuinka innolla ja hartaasti odotan tätä tapahtuvan vielä ennen joulua. Kysehän on siitä, että Elisa saa uudistuksella enemmän rahaa kassaan ja kyllä, eikö se niin ole, että sinäkin sen haluat tapahtuvan? Kun asiakkaat tilaavat Kelpo-liittymäänsä nopeaa mobiilidataa, Elisa saa enemmän hilloa, olenko oikeassa?

Kyse ei ole siitä etteikö liittymätarjontaa olisi, vaan kyse on adoista tarpeista. Kaikki eivät tarvitse järin nopeaa dataa selvitäkseen Elisan nopeassa ja kattavassa mobiiliverkossa. Kyse on siitä, että minua ette ainakaan saa maksamaan Reilusta 12,90 300 minuutin puheella, jota en tarvitse. Puhun kuukausittain 5-25 minuuttia ja siihen ei oikeasti ole tarvittu viiden tunnin pakettia: ei nyt, ei viime vuonna eikä vuoden päästäkään. Ja sekin puhe jonka soitan ohjautuu kiltisti Elisan hauskaan verkkoon.

Saunalahden pitäisi oppia kuuntelemaan asiakkaita. Se on hyvä, että tätä ideaa ei ole torpattu "Ei toteuteta" -tagilla. Toivoa on vielä tässä maassa saada jotain niin hyvää. Itse maksaisin mieluusti vaikka pari euroa lisää, jotta saisin lisäpalveluna 512 kbps -nopeuden. Liittymä olisi 2 euroa kalliimpi ja Elisa saisi minulta 24 euroa enemmän vuodessa. Kysymys on, eikö kukaan Elisassa halua rahojani? Haluan, että mielipiteeni kuunnellaan ja tässä oli oikeasti paljon muitakin kannattajia.

Kyse ei ole valittamisesta vaan siitä että me uskolliset asiakkaanne haluamme tuoda vieläkin enemmän rahaa teille jos laitatte Kelpo-tarjooman kunnolla kuosiin. Kaikille eivät puhepaketit käy ja sen tulisi jokaisen ymmärtää. Reilu pakkopaketilla vähän puhelinta käyttävälle on minusta sama asia kuin että ostaa kaupasta liikaa ruokaa ja heittää ylimääräisen eräpäivänä roskiin. Turhaa tuhlausta, eikö? Niinpä, vielä se päivä tulee, jolloin Elisakin tämän käsittää.

Toivottavasti se päivä tulee vielä, jolloin saan herätä iloisena ja pirteänä uuteen päivään, mennä Oma Saunalahteen ja tilata hauskan ja edullisen lisäpalvelun Kelpo-liittymääni nopeammalla datalla. Ja uskon, että siihen päivään ei ole enää kauan!

Kiitos kun luit, M1nna ja hyvää päivän jatkoa!

PS: Haluan kuulla hyviä uutisia ensitilassa, joten ole ystävällinen ja palaa tänne kera hyvien uutisien! 😉
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Muutan tämän idean tilan, koska Kelpo-liittymiä ei ole enää uusmyynnissä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
 käyttäjä kukkatippa päiväyksellä ?05-11-2015 15:25 Muutan tämän idean tilan, koska Katsomo-palvelu on ainakin näillä näkymin historiaa eli toteutettavaa ei ole.

Okei... ja tuo liittyi ideaan... miten? :smileyundecided:

Taisipa tulla hieman väärään paikkaan tuo kommentti. 😛
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
  • ? Kyllä vain, vastaus on syystä tai toisesta livahtanut väärään ideaan. Korjattu vastaus tätä ideaa koskevaksi! 🙂
  • Osallistu keskusteluun