Katsomo F1 kokoruutunäkymän mukauttaminen


Palstalla ovat useammatkin toivoneet jo palvelun lanseeramisesta lähtien, että päänäkymän pikkuruudut (autokamera ym.) saisi suurennettua koko ruudun kokoisiksi. Tälle vuodelle Maikkari lanseerasi rinnakkaislähetykset Maxille, jossa ruutu on jaettu useampaan näkymään. Vastaavaa näkymää kaipaisi myös Viihteen F1-sovellus.



Toteutus voisi yksinkertaisemmillaan olla niin, että voisi valita parista "rinnakkaislähetyksestä", joissa päänäkymän lisäksi on yksi tai kaksi sivunäkymää samalla ruudulla. Hienoimmillaan voisi koota oman näkymän haluamistaan pikkuruuduista.



Nykyisellään sovelluksen päänäkymä jää varsin vähälle käytölle, sillä 42" plasmallakin pikkuruudut ovat turhan pienet, ellei istu metrin päässä ruudusta. Plasman tapauksessa saa lisäksi varoa kuvan "kiinnipalamista", joten nykyisenlaista valikkonäkymää ei mielellään pidä ruudulla kovin pitkään. (Esimerkiksi lähetyksen F1-logo jää kummittelemaan alanurkkaan, ellei sitä "pyyhi" sieltä pois täyden kirkkauden diashowlla.)



Muuten sovellus alkaa olla varsin hyvällä mallilla tämän vuoden uudistusten myötä. Vielä kun saataisiin nuo pikkunäkymätkin paremmin hyödynnettyä, niin palvelu olisi jo erinomainen.
Katsomo F1 kokoruutunäkymän mukauttaminen
Kauankos sitä keskustelua pitää vielä pitää käynnissä?



Ehkä jonkinlainen roti aikatauluihin olisi mahdollista määritellä?



Jos siis elluaspalaisten mielestä ei ole kivaa ajankulua vastailla kymmeniä kertoja samaan kysymykseen: koskas?
Aika muuttuu, enää ei tämäkään idea ole ajankohtainen. Kliksuttelin tuohon kuitenkin tilaksi pidetään mielessä, jotta tähän on hyvä palata, jos tulevaisuus muuttaa Viihteen suuntaa taas siten, että näiden sovelluksien kehittämistä jatketaan 🙂