Ei toteuteta

Kunnolliset Viihdepurkit vaikka rahalla!

 • 21 maaliskuu 2013
 • 17 kommenttia
 • 21956 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
Itselläni on tällä hetkellä mahdollisuus seurata Elisa Viihdettä mustalla Netgemillä ja valkoisella Pacella.

Netgemiä ei kehitetä ja Pacen ongelmat on varmaan kaikkien tiedossa. Oma eka digipurkkini taisi olla 2004 hankittu Salora. Jopa siinä (aika kultaa muistot) muistaakseni oli enemmän älyä kuin näissä kahdessa! Sitten Elisa Viihteen/Saunavision aloituksen on purkkien ominaisuuksia karsittu jatkuvasti. Netgemissä esim. toimii vielä "ajansiirto" joka kanavalla USB:tä hyödyntäen. Pacessa on sekin jo poistettu. Hakutoimintoja ei ainakaan Netgemin EPG:ssä ole lainkaan. Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka, mutta se ei ole tässä tarkoitus.

"Ideani" olisi se, että koska Elisa ei "halua" tuoda asiakkailleen kunnollista, tämän vuosikymmenen digipurkkia nykyaikaisine toimintoineen, niin tarjotaan sellainen sitten niille asiakkaille, jotka niitä kaipaavat! Tämän purkin sitten maksaisivat asiakkaat itse. En ole perehtynyt maailmalta saatavissa oleviin laitteisiin ja en tiedä niiden nykyhintoja, mutta itse olisin valmis maksamaan kunnollisesta laitteesta saman mitä hyvästä offline digipurkistakin, eli n. 200-250e, ehkä enemmänkin, _jos_ ominaisuuksia löytyy. On varmasti suuri joukko asiakkaita, joille nykyinenkin purkki riittää, mutta on myös paljon meitä, joille se ei riitä.

Kahden purkin ylläpidossa on omat haasteensa, varsinkin jos se toinen on Pace (tai joku muu yhtä "laadukas"), mutta uskon että tuokin onnistuisi oikeilla valinnoilla.

//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris

Tämä keskustelu on suljettu, eikä tätä voi kommentoida.

Kokeile löytyisikö samasta aiheesta toinen tai uudempi keskustelu.
Jos keskustelua tai vastausta ei löytynyt, aloita uusi keskustelu.

HAE KESKUSTELUISTA

17 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Nouseekos käyttäjille muuten mieleen mitään ominaisuuksia jota tällaisessa boksissa olisi hyvä olla, noiden yllä mainittujen lisäksi siis? 🙂
Käyttäjätaso 4
Kuten sanoin, ei itselläni ole päivitettyä tietoa uusimmista teknisistä ominaisuuksista. Tekniikasta ymmärtävät osaavat nuo speksit antaa paremmin. :)

Ihan käyttäjän näkövinkkelistä:

 • Varmatoiminen. Ei jatkuvia töpselin tuuletuksia.
 • Kunnollinen EPG, joka myös päivittyy. Esimerkkinä vaikkapa Topfieldista tuttu plasmaEPG. (tuokin kuva jo kuuden vuoden takaa!)
 • Hakutoiminnot EPG:stä ja tallenteista.
 • Tuo Pacesta poistunut "Viihdekeskus" joka vielä Netgemistä löytyy.
 • Mahdollisuus ulkoisen usb-kovalevyn liittämiselle. Tämä siltä varalta, että se yksi RY. saa tahtonsa läpi ja verkkotallennukset kielletään.
 • WLAN jos yhteistyö modeemin kanssa riittävän hyvä.
 • Tottakai nuo kaikki nytkin mukana olevat ominaisuudet, mutta varsinkin hakutoiminnot kehittyneemmät. Esim. Netgemissä ei "Ohjelmakirjastoissa" ole nyt minkäänlaista hakua.
 • Aivan kun nyt on automaattitallennukset, niin vastaavat katselumuistutukset.
 • Kaikkien nyt käytössä olevien ja mahdollisesti tulevien ulkoisten palveluiden ryhmittäminen paremmin kuin se on nyt tehty Netgemissä tai Pacessa, eli Areena, Katsomo, Videovuokraus...YouTube, Netflix, Spotify... ;)
Tässä nyt joitain mitä tuli mieleen. Suurin osa siis ohjelmatietoihin liittyviä. Formaatit, lisälaitteiden liitettävyys ym. rautataso on sitten jonkun muun kerrottava. Mutta tuon ulkoisen kovalevyn mahdollisuuden katsoisin aika tärkeäksi, koska ei tiedä vielä miten tässä käy.

EDIT: itse asiassa tuo musta Netgem on ilmaiseksi purkiksi varsin siedettävä, jos siinä olisi parempi EPG ja hakutoiminnot.:)
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
No jokin Miracleboxin kaltainen voisi olla tyydyttävä. Toki IPTV-ja tallenne-tukea pitäisi jonkun verran muokata  ;)

http://www.satshop.fi/miraclebox-9-hd-pvr-dvb-t2.html
Suuntaamme pitkäjänteisen kehityksen tällä hetkellä Paceen, joten emme voi ainakaan nyt ottaa kokonaan uutta boksia valikoimaan. Tässä on kuitenkin mainittu monta tosi hyvää ja konkreettista ehdotusta, jotka toivoisin itsekin näkeväni jonain päivänä nykyisessä digiboksissa. Kannattaa siis tehdä omat, konkreettisen tason kehitysehdotukset noista, niin mekin päästään kunnolla tarttumaan niihin.

Merkitsen tämän nyt Ei toteuteta -tilaan, mutta kannustan teitä samalla tekemään ne uudet kehitysehdotukset (esimerkiksi EPG:stä ei vielä löydy!) ja kommentoimaan vaikka näitä jo tehtyjä:

https:///t5/Elisa-Ideapaja/Jatkuvan-tallennuksen-s%C3%A4%C3%A4t%C3%B6/idi-p/268104

https:///t5/Elisa-Ideapaja/Maksukanavien-tallennus/idi-p/268056

https:///t5/Elisa-Ideapaja/Tallenteen-katselun-aloittaminen-ennen-tallenteen-valmistumista/idi-p/268140
Käyttäjätaso 4
Voisiko sitä purkkia hiukan päivittää raudan osalta vaikka versio 2:ksi?
Käyttäjätaso 4
  Tilaksi vaihdettu: https:///t5/Elisa-Ideapaja/idb-p/Elisa/status-key/EitoteutetaSuuntaamme pitkäjänteisen kehityksen tällä hetkellä Paceen, joten emme voi ainakaan nyt ottaa kokonaan uutta boksia valikoimaan. Tässä on kuitenkin mainittu monta tosi hyvää ja konkreettista ehdotusta, jotka toivoisin itsekin näkeväni jonain päivänä nykyisessä digiboksissa. Kannattaa siis tehdä omat, konkreettisen tason kehitysehdotukset noista, niin mekin päästään kunnolla tarttumaan niihin.

Merkitsen tämän nyt Ei toteuteta -tilaan, mutta kannustan teitä samalla tekemään ne uudet kehitysehdotukset (esimerkiksi EPG:stä ei vielä löydy!) ja kommentoimaan vaikka näitä jo tehtyjä:

https:///t5/Elisa-Ideapaja/Jatkuvan-tallennuksen-s%C3%A4%C3%A4t%C3%B6/idi-p/268104

https:///t5/Elisa-Ideapaja/Maksukanavien-tallennus/idi-p/268056

https:///t5/Elisa-Ideapaja/Tallenteen-katselun-aloittaminen-ennen-tallenteen-valmistumista/idi-p/268140

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Onko hyviä perusteluja miksi paljon parjattua boxin käyttöä täytyy väkisin jatkaa?

Miksei myöskään voida tuoda rinnalle paremmalla raudalla olevaa vaikka maksullista boxia? Onko se jostain pois tai olisiko siitä paljonkin haittaa?

Jos se on pace oltava niin tästä vain valitsemaan.

http://www.pace.com/global/our-portfolio/set-top-box/iptv/
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Elisan edustaja voisi hieman avata, että onko suunnittelukomerossa edes ollut Pacen korvaavaa laitetta testissä? 
Käyttäjätaso 7
Luulis jo tyhmemmänkin uskovan, ettei nykyisestä pacesta tule toimivaa ikinä.

Tai sitten kyseessä tosiaan on se, ettei Ellu itse usko Viihteen tulevaisuuteen juridisesti ja kaikki (tai 99% normi-) kehitys on ollut jäissä jo vuosikausia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Mutta laite silti myy. Se pitää laajakaistan virkeänä, vaikka se on kyllä vaarassa kuolla koko ajan  mm. LTE:n yleistymisen myötä.
Käyttäjätaso 4
Ei laajakaista ole kuolemassa! Valitettava tosiasia on se, että LTE:t ja muutt mobiilidatat eivät pysty vieläkään pitämään täysin tasaista nopeutta yhteydessä ja heittelyväli on aivan älytön.

3G 21 megasen yhteyden vaihteluväli

Nopeuden vaihteluväli 3G-verkossa 0,4-10 Mbit/s

4G yhteyksien vaihteluvälit 50 meganen ja 100 meganen

Nopeuden vaihteluväli 3G-verkossa 0,4-15 Mbit/s, Dual Carrier -verkossa 0,4-25 Mbit/s, 4G LTE -verkossa 5-40 Mbit/s.

Nopeuden vaihteluväli 3G-verkossa 0,4-15 Mbit/s, Dual Carrier -verkossa 0,4-25 Mbit/s, 4G LTE -verkossa 5-80 Mbit/s.

Liikkuvaan käyttöön kyllä, mutta ei vielä millään tule olemaan parempi pelkässä kotikäytössä. Ja ennekuin alkaa se, että turha puhua, kun ei ole testannut, niin testattu on usealla paikkakunnalla ja loistavalla signaalilla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä ainakin omissa testeissä LTE on vakaa, nopeus joka mittauksessa liittymän maksimi. Vaatii tosin optimaalisen kentän. Eli huonolla kentällä LTE heittelee, mutta silloin kannattaa jo harkita lisäantennia. http://www.speedtest.net/result/2644975312.png (Elisan LTE 50 Mbps).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mikään mobiiliverkko ei ole toistaiseksi riittävän vakaa IPTV:n välittämiseen. Nuo gurun mittaukset eivät kerro pitäaikaisista nopeuksista ja vakaudesta yhtään mitään. TV-signaalin välittämiseksi verkon pitäisi säilyttää nopeutensa vakaana 24/7.

No eksyttiinpä vähän offtopiciin. Tässä ketjjussa on kyse digiboksista eikä LTE:stä   😉
Ei kai tähän ideapajaan kuulu keskustelu asianvierestä vaan kyseisestä ideasta.:(

Edit:

papparainen

Joo ei kai se kuulu , mutta kysymyksiin vastaaminen on kohteliasta. 

Viittasin tuohon LTE keskusteluun.

Tämän ketjun tilaksi on merkitty jo "Ei toteuteta" , joten taitaa tuo sinun nipotus olla vähän turhanpäiväistä.


Tässä olet oikeassa  :) enpä vain huomannut tuota tilaa.:(
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
 käyttäjä antero päiväyksellä ?16-04-2013 10:05Ei kai tähän ideapajaan kuulu keskustelu asianvierestä vaan kyseisestä ideasta.:( Joo ei kai se kuulu , mutta kysymyksiin vastaaminen on kohteliasta. Tämän ketjun tilaksi on merkitty jo "Ei toteuteta" , joten taitaa tuo sinun nipotus olla vähän turhanpäiväistä  😉
Käyttäjätaso 7
Kun puhutaan "viihdepurkeista", niin ei pidä unohtaa sitä toista Viihdelaatikossa tulevaa purkkia eli modeemia/reititintä.

Erityisesti näissä olisi hyötyä, jos Elisalla olisi jotain laadukkaita täysin "tuettuja" malleja sen "ilmaisen" lisäksi.

Viihde-digiboksia kun ei tarvitse käyttää muuhun kuin Viihteeseen, mutta kämpän usein ainoaa kiinteää nettiyhteyttä käytetään yleensä tasan yhden purkin kautta, mutta vaikka kuinka moneen tarkoitukseen ja vaikka kuinka monella päätelaitteella.

Ite olen esim. käynyt läpi 5 eri Ellun (2 wippiesiltä + 3 viihteen kyljessä) tarjoamaa purkkia, jotta saisin wake-on-wanin toimimaan.

Ellu tarjoili myös pitkään superviihdeliittymiin purkkia, joka ei jaksa reitittää dataa superviihteen (100/10M) nopeudella.

Nyt sitten uusin "laatumalli" P-2812 sisältää heikoimman wlan-kantaman kaikista.

Sanomattakin on varmasti kaikille Ellun asiakkaille selvää, että aina kun yhteyksissä vikaa, niin aspasta syyksi tarjotaan sen tuntemattoman purkin toimintaa, jolloin vika on aina Ellun ulkopuolella. Ja siksi asiakas tarvitsee sen Ellun "tukeman" tai jopa etähallitun purkin.

Nyt sitten olis ihan kiva, jos asiakas saisi halutessaan ostaa sen oikeasti laadukkaan purkin kalliiseen hintaan. Ellun pitäs vaan määritellä malli ja firmiksen versio tai jopa tarjota se etähallittava firmis purkkiin.

Kyllä se Ellunkin asiakas on riittävän älykäs ymmärtämään sen, että taviksille ilmaiseksi tarjottava purkki ei voi olla kovin kallis ja niiden, jotka haluavat enemmän, on siitä sitten suostuttava maksamaan.

Ja koska tämä säie on laitettu "Ei toteuteta"-tilaan, niin tämäkin asia pitänee ottaa esille uudessa ideasäikeessä...
Oma toiveeni olisi laite joka ei olisi noin rampautettu. On niin surullista lukea Netgemin ja Bewanin ominaisuuksista, siis niistä jotka niissä on tehtaalta lähtiessä... Vaikea käsittää miksi hyvät laitteet piti pilata täysin. Modeemin hallinta on olematonta. Netgemistä riisuttu PALJON omaisuuksia. Onneksi tuo viihdekeskus kuitenkin jätettiin, muuten meikäläinen olisi long gone.  
Käyttäjätaso 7
Nyt kun "keskitytään Paceen" on vastauksena vanhentunut, tarvittaisiin uusi meriselitys, Elisa, olkaatte vaan niin hyvät?