Ei toteuteta

Kuuluvuus- ja häiriökartoista sovelus puheimeen

  • 23 lokakuu 2014
  • 10 kommenttia
  • 9915 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Valitettavasti nuo häiriökartat ja kuuluvuuskartat tuntuvat olevan ratkaisultaan sellaisia ettei niitä ole oikein suunniteltu käytettäväksi rähnäruutukoneilla, siis kosketusnäytöllisellä käyttöliittymällä. Eli kartta vaatii tiettyjä hiirenliikkeitä. Itse en ole vielä keksinyt miten tämä oikein tehdään selaimen ruudulla. Siksi mielestäni nämä kartat olisi hyvä niputtaa samaan sovellukseen. Samalla siihen olisi kait hyvä laittaa tiedotteet. Niissäkin on käytössä jokin täysin ihmeellinen Javascript kyhäelmä. Pikanttina kartalle voisi vielä laittaa option päätelaitteen paikantamisesta eli kartta kohdistuu aina joko päätelaitteen gps- tai solutiedon pohjalta.

//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris

10 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
OmaElisan uusia mobiilisovelluksia ollaan juuri tekemässä, olisiko näille sopiva paikka mielestäsi siellä? 
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Tämä voisi olla yksi vaihtoehto. Eli kuuluvuuskartat ja kaikki häiriökartat omina tasoinaan tuonne. En kiellä etteikö näitä yhdistetä. Miten muut käyttäjät? Sopivatko ne samaan pakettiin vai tarvitaanko tälle oma mobiilisovellus? 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Ei kuuluvuus- ja häiriökarttoja pidä mihinkään Oma Elisaan laittaa , kun sinne vaaditaan rekisteröityminen. Kyllä niitä karttoja katselevat nekin , joilla ei ole Elisan liittymää.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
En tiedä onko tuo tarpeen, kännykällä muutenkin hankala käyttää tuon tyylisiä sovelluksia.

Ehkä parempi olisi jättää kuuluvuuskartan tutkailut tietokoneeseen. Toki Mobiili Oma Saunalahden häiriötiedotusta on parannettava kun viimeisin on viime vuodelta...
Käyttäjätaso 7
Tietysti yksi vaihtoehto olisi tehdä siitä nettisivusta käyttökelpoisempi mobiililaitteille... (mobiiliversio?) Mutta tosiaan, kyllä niitä kuuluvuuskarttoja katsellaan hyvin paljolti silloin, kun vertaillaan eri operaattoreiden kuuluvuutta, joten noin 2/3 todennäköisyydellä käyttäjällä ei ole Elisan liittymää.
Minä en ainakaan haluaisi kirjautua OmaElisaan kuuluvuuskartan katsomista varten.

OmaElisan palvelut ovat mielestäni niin laajat, että tietoturvan takia ei siellä kannata olla julkisen tiedon takia kirjautuneena.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Toisaalta jotain tuota hieman eoäilin jo alun alkaen ettei pelkkä "oma saunalahti" sovellus kelpaa. Eli kuuluvuus- ja vikakarttapalvelun pitäisi palvella myös muitakin kuin Elisan omia asiakkaita. Se onko erillinen sovellus tähän vai tarjotaanko karttapalveluita myös ilman tunnusten syöttämistä lienee pohdittavien asioiden joukossa. Mikäli kuuluvuuskartat menevät tunnusten taaksen, niin miksi sitten selainpuolella ne ovat avoimet. Tämä lienee yksi hyvä lähestymistapa sovelluksen uudistamiseen. Eli se mikä on nyt avoimena työpöytäselaimelle, tulisi olla avoimena erillisellä mobiilisovelluksella.

Mikäli sovellukseen halutaan helpotusta kuuluvuusongelmien raportointiin, niin silloin tunnistautuminen saisi olla korkeintaa raportointilomakkeelle siirryttäessä. Eli kartan saisi auki, jonka jälkeen paikan voisin merkitä. tämän jälkeen voisi olla linkki että siirry ilmoittamaan ongelmasta. Tämän jälkeen tunnuksen antaminen olisi järkevässä paikassa. Aikaisemmin kysyttäessä sovellus olisi käyttökelvoton ellei sillä avata vain muutamia linkkejä eikä tunnusten puute estä karttojen käyttöä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tällekin idealle joudutaan tällä hetkellä sanomaan, että ei ole tulossa. Idea itsessään on hyvä, joten se kyllä pidetään mielessä tulevaisuuden varalta, josko tälle tulisikin mahdollisuus jossain vaiheessa toteutukseen. 🙂
Käyttäjätaso 7
No heh heh.

Miksi sitten statukseksi on laitettu "Ei toteuteta" Eikös "Pidetään mielessä" sopisi tuohon viestisi paremmin?  :smileycheesy:
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
  • ? Varmistikin osittain sitäkin, mutta mitään lupauksia tästä ei ole antaa. 🙂 Muokkaillaan tilaa sen mukaan, jos uutta ja kivaa kerrottavaa tästä on. 🙂
  • Osallistu keskusteluun