Toteutettu

Laajakaistan saatavuusosoitteet virallisesta rekisteristä

  • 11 tammikuu 2018
  • 7 kommenttia
  • 687 katselukerrat

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
Voisiko Elisa käyttää saatavuusluetteloissa asunnoille samaa osoitetta kuin Väestörekisterikeskus, Posti, energialaitokset jne?

Kun tekee virallisen lakisääteisen muuttoilmoituksen, niin sen mukainen osoite on laajakaistan saatavuusluettelossa tuntematon. Asiakkaan täytyy siis keksiä, että mikä muu osoite kelpaisi, esim. taloyhtiön nimessä oleva osoitemuoto tai näissä kahden numeron osoitteissa sen toisen talon numero sekä oma porras ja asunto. Ehkä löytyy ja ehkä ei. Samalla asiskaspalveluijoille tiedottaa, ettei Google ole virallinen osoitetekisteri eli sieltä löytyvään osoitteeseen ei voi vedota.

7 kommenttia

Osoiterekisteriimme tulevat tiedot Väestörekisterikeskukselta.

Tiedonvälitys ei ole reaaliaikaista automaattiajoa vaan ihmisiä ketjun molemmissa päissä, tästä johtuen jotain viiveitä päivittymisissä voi olla.

Uudiskiinteistöjen osoitteitakin on viime hetkillä muuteltu ja tiedot eivät ole kaikilla osapuolilla (Väestörekisterikeskus, Elisa, asukas/asiakas) olleet samat. Näin tapahtunut esim. Helsingin Jätkäsaaressa muutamissa kiinteistöissä.
Selitys se on tuokin, ei kovin hyvä. Nykyisen kiinteistön osoite poikkesi vuosia virallisesta osoitteesta. Tuleva osoite on kyllä aika viritys osalle uusia asukkaita. Saa sitten nähdä kuinka "viime hetkellä" tuo päivittyy oikeaksi.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Jos saatavuuden tai osoitteen kanssa on haasteita niin asiakaspalvelumme auttaa mielellään ja me täältä Palstalta voidaan vilkaista tilanteita. Totta, ettei aina osoitteet mene järjestelmissä yksi yhteen syystä tai toisesta (kuten Sakari tuossa totesikin), mutta aina ne on selvitettävissä ja teemme korjauksia saamamme palautteen perusteella. 🙂
Tänään on oltu asiakaspalveluun yhteydessä ja kerrottu virheellisyys. Heidän mukaansa pitää tehdä muutos saatavuusluettelossa olevaan osoitteeseen (piste). Lisäksi vedottiin osoitemuodossa Googlesta löytyvään, joka sekään ei ole oikea.
Toivottavasti tuo väärä osoite ei sitten tule myös asiakkaan yhteysosoitteeksi.

Tila: Toteutettu on totta vasta sitten, kun osoitteet ovat oikein eikä silloin kun on selitetty, että Elisa päivittää aikanaan kun joku henkilö saa aikaiseksi. Tosin ei Elisaa liiemmälti kiinnosta tietää, mikä olisi oikea osoite.
-
Tänään sai taas pitkääääääään keskustella asiakaspalvelun kanssa liittymän aktivoimisesta, kun Elisan tiedoista ei vaan löydy virallisia osoitteita. On vaan Elisan säveltämät osoitteet.
Ideapajan idea:
- Kerro, miten parantaisit Elisan tuotteita ja palveluita.
Kerro sitten siinä, kun Elisa ei suostu myöntämään selviä virheitä tiedoissaan.
Tänään sai taas pitkääääääään keskustella asiakaspalvelun kanssa liittymän aktivoimisesta, kun Elisan tiedoista ei vaan löydy virallisia osoitteita. On vaan Elisan säveltämät osoitteet.

No jopas! Jos ei vieläkään ole selvää niin laitahan minulle yksityisviestillä vähän faktoja niin selvittelen osoiterekisterimme kanssa tilannetta.
Yhteys tilattiin siihen ainoaan Elisan tunnustamaan osoitteeseen ja mites kävikään?
Ei ollut yhteyttä.
Tänään 29.1. Relacom saapui paikalle ja totesi, että talojen kytkimet oli kytketty täysin ristiin ja kaikki joudutaan konffaamaan uudestaan. Ehkä myös osoitteet saadaan samalla vastaamaan virallista (ei siis Elisan generoimaa "virallista") tilannetta.
Elisahan on mielestään aina oikeassa, niinpä....

Osallistu keskusteluun