Lähipiirietuus tms.


Jokin "Puhu hyvää"-liittymän tai "Sisärengas"-lisäpalvelun tyyppinen takasin, missä vois valita muutaman numeron (mitä tahansa GSM-operaattoreita tai lankapuh. vaikkapa 3-5 kpl) joihin sais soittaa selkeesti keskimäärästä halvemmalla! Tietenkin vaihtoehdoks latausliittymäkin, jossa kuukausimaksu 0e. Sitävastoin muut numerot vois olla vaikka kalliimpiakin, ei haittais. Esim. Kolumbus K6:ssa aika hyvät hinnat, edullisemmat min/txt 2c (!) ja muut 12c/min ja 9c/viesti. Eli vielä suht kohtuulliset ne kalliimmatkin. Kuukausihinta tässä oli tosin aika paljon, liki 5e. Riittävän edulliset kyllä Sisärankaassakin, eli 3,9c/min ja 4c/viesti.



Tämmönen ois erittäin hyödyllinen esim. itselleni kun soitan pääasiassa vaan 2-3 numeroon, ja muillekin jotka harvemmin soittaa useampiin numeroihin.
Lähipiirietuus tms.
Tämähän on mielenkiintoinen ajatus, tuoda vanhoja tuttuja etuja takaisin myyntiin. Löytyykö tälle muilta kannatusta?



-Suvi 
Käytännössä Sisärenkaasta tms on hyötyä vain käytön mukaan hinnoitelluissa liittymissä. Aina silloin, kun lisäpalveluja tuodaan, on otettava huomioon myös hyöty ja se, kuinka se helpottaa/sekoittaa asiakkaiden aiempien palvelujen käyttöä. Tästä syystä pääsääntöisesti uusia lisäpalveluja ei pääsääntöisesti pitäisi tuoda saataville liittymätyyppeihin, jotka eivät ole uusmyynnissä. Lisäksi uuden palvelun pitää olla teknisesti yhteensopiva aiempien kanssa. Ettei käy niinkuin MultiSIM & Tunnari: Jos tilasi MultiSIM-palvelun, Tunnari lakkasi toimimasta.



Näin ollen näkisin, että mahdollisuus, tarve ja hyöty Sisärengas-palvelulle on vain Norppa-latausliittymätyypeissä. Toisaalta Sisärengas on kuukausimaksullinen lisäpalvelu ja Sisärenkaaseen kuuluvien numeroiden vaihdosta sekä palvelun kytkemisestä peritään maksu. Mitä tapahtuisti, jos latausliittymältä loppuu saldo eikä kuukausimaksua voida veloittaa?



Kannatan esimerkiksi Sisärengas tai PuhuEdullisemmin-lisäpalvelun tuomista valikoituihin latausliittymiin ja varauksella Satakieli-laskutusliittymään. Sisärengas ei mielestäni sovellu liittymätyyppeihin, joiden kuukausimaksuihin sisältyy puheaikaa. Palvelussa puhelun hinta voisi olla 40 prossaa normaalihinnasta ja palvelun kuukausimaksu noin 4 euroa.
Periaatteessa tuohan ratkeaisi, jos olisi Tikka- liittymän kaltainen oman verkon liittymä. Ei sitä puhetta tarvitse 3000 min, voisihan se olla vaikka 1000 min. Ainakin kilpailijalla on vielä 3000 min omaan verkkoon 4 e/kk.
Saunalahdella on vuosien varrella ollut monenlaisia eri etuuksia ja hintaetuja, tällä hetkellä tämäntyyppistä ei ole suunnitteilla, mutta tulevaisuudesta ei koskaan tiedä 🙂 -Suvi