Liittymien aikarajoitukset


Moro,



lasten ilta- ja yökäytön rajoittaminen onnistuu niin kauan kieltämällä, kun ei ole vastassa puberteetti-iässä olevaa lasta. Kun murkkuikä pistää vastaan, niin tällöin pitäisi päivittäin olla katkasemassa yhteyttä ja aamulla jälleen kytkemässä sitä päälle.



Miksi oma.elisa.fi palvelussa ei voisi olla data-/puheluSTOPpia siten, että sen voisi asettaa kellonajan mukaan?



Esimerkiksi koulua edeltävänä iltana puhelimella ei enää soiteltaisi / käytettäisi sosiaalista mediaa klo. 22 jälkeen (asetus palvelussa).



yt-K
Tähänhän löytyy myös ohjelmia jotka voi tehdä lähes saman asian. Kylläkin pitää asentaa käyttäjän puhelimeen ja syöttää sinne määritykset miten haluaa kellonajan mukaan sen toimivan. Hommassa sekin, että ohjelma ei tietääkseni estä datan päälle laittoa uudelleen. Esimerkkinä: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.antonc.phone_schedule" target="_blank
Niin, ohje on aika huono jos saa suoraan sanoa. Eli asentaisin teinille ohjelman, jonka hän voi itse poistaa halutessaan?



Mitäköhän en oikein ymmärrä tuossa asentamisessaa...



Familysafety palvelu Microsoftilla on hyvä esimerkki verkkopalvelusta, joka toimii kuten ajattelin että tiltä voisi palveluna saada,



yst.t. Kari
Näissä asioissa voi ottaa lähtökohdaksi sen, että teini joka tapauksessa kiertää sen asettamasi rajoituksen. Jos ei muuten, niin hakemalla ärrältä prepaidin. Jos näin ei tapahdu, niin se tarkoittaa että jo alun perinkin pelkkä puhe olisi riittänyt.
Asiasta kyseltiin ja toistaiseksi ei ole tulossa aikarajoitusta liittymillle itsessään netinkäytön suhteen eikä myöskään OmaElisa palveluun. Myöhemmin asiaa voidaan harkita uudelleen jos tarvetta ilmenee laajemmin.



Elisa Turvapaketin Android-versiossa (Elisa Mobiiliturva) voi tällä hetkellä ainoastaan rajoittaa haluttujen sovellusten käyttöaikaa eli ei varsinaisesti esimerkiksi internet-yhteyttä. Tähän on kuitenkin tulossa kesän jälkeen muutos eli uuden version myötä myös internetyhteydelle voi asettaa aikarajoituksia. Nykyisellään turvapakettiin saa säädettyä käyttöajat tietokoneelle. http://elisa.fi/asiakaspalvelu/aihe/turvapaketti/ohje/perheturva/