Lompakko ja ilmoitus onnistuneesta lähimaksusta


Lompakkosovellukseen olisi hyvä saada toiminto jolla aktivoida puhelimeen ilmoitus onnistuneesta lähimaksusta. Tarkoitan nyt että ilmoitus tulisi siinä vaiheessa, kun puhelinta pidetään maksupäätteen vieressä, ja maksu onnistuu. Puhelimesta voisi tulla pieni värinä, ja halutessa ilmoitusääni(jonka voisi esim valita sovelluksen kautta). Nyt joutuu aina miettimään, joko maksu onnistui ja voiko puhelimen ottaa pois maksupäätteen läheisyydestä. Tämä on ongelma etenkin niiden maksupäätteiden kohdalla, joissa puhelinta pidetään maksupäätteen(ja samalla sen näytön) päällä.
Noniin! Sitten vain palstalaiset keskustelemaan 🙂
Lompakko ja ilmoitus onnistuneesta lähimaksusta
Ei ole Lompakkoa käytössä, mutta kuulostaa niiiiin perusominaisuudelta, ettei voi kuin ihmetellä, jos tuollaista ei siinä jo ole.
Moi, kuulostaa hyvältä idealta! Ehdottomasti pidetään mielessä ja otetaan huomioon Lompakon jatkokehityksessä 🙂
Käsittääkseni idean voisi toteuttaa osittain Lähimaksu SIM:n tapauksessa. Maailmalla on monia lompakkosovelluksia, joissa maksaminen tapahtuu puhelimen NFC:n, microSD:n tai NFC SIM:n avulla. Kun katselee niiden demovideoita, niin puhelimen näytöllä näkyy reaaliaikaisesti maksun onnistuminen.



Sen sijaan epäilen, voisiko ideaa toteuttaa maksutarralle. Siinähän maksun onnistumisesta saa tiedon tekstiviestikuittina vasta kun on jo mennyt ulos kaupasta. Voisiko tiedon puhelimeen saada siis nopeammin jollain muulla tekniikalla?



Lisäksi varmennus voi aiheuttaa hankaluuksia idean toteuttamisessa edes Lähimaksu SIM:lle. Lähimaksut Elisa Lompakolla nimittäin varmennetaan aina. Maksuväline luetaan kyllä nopeasti maksupäätteessä, jolloin se on poistettava lukualueelta. Sen jälkeen alkaa varmennusprosessi, joka kestää joko vähän tai kauan aikaa. Vasta varmennuksen jälkeen tapahtuma on hyväksytty, ja tekstiviestikuitti voi lähteä matkaan.



Korkeintaan voisi siis kehittää sellaisen ominaisuuden, jossa puhelin ilmoittaa reaaliaikaisesti näytöllä, värinällä ja äänimerkillä, että maksupääte on lukenut onnistuneesti Lähimaksu SIM:n.
Olen samaa mieltä, että pitäisi olla ihan perusominaisuus lähimaksu-SIM:llä maksettaessa. Tärkeä palaute, koska monessa maksupäätteessä puhelin peittää maksettaessa näytön. Värinä + maksun loppusumma olisivat hyviä palautteita. Jälkimmäinen vähentäisi tarvetta kerätä kuittia (puhelimella maksettaessa usein maksupäätteen näyttö peittyy, joten summaa ei näe ennakkoon, varsinkaan jos haluaa suoriutua maksusta nopeasti).
"monessa maksupäätteessä puhelin peittää maksettaessa näytön"



Toki voi viedä puhelimen myös maksupäätteen kylkeen, jolloin näkee kaikki näytön tekstit. Ainakin itsellä lukee kyljestä ihan yhtä hyvin. Ainoa poikkeus Suomessa on joissakin raha-automaateissa oleva maksupääte Ingenico iPP350, joka on upotettu niin ettei pääse kylkeen näyttämään.



Windows 10 -käyttöjärjestelmässä on kuulemma semmoinen ominaisuus, että kun Lähimaksu SIM:n maksutiedot on luettu maksupäätteessä, niin puhelin värähtää.