Lompakko palvelussa puhelinnumerolla tapahtuvat rahasiirrot myös muihin vastaaviin järjestelmiin


Tuossa siis kiteytettynä asia.



Käsittääkseni markkinoilla on nyt kolme kotimaista suljettua järjestelmää, jossa rahasiirron voi tehdä puhelinnumerolla. Palvelun on käsittääkseni pääsääntöisesti suunnattu kuluttajien keskiseen rahaliikenteeseen. Valitettavasti tässäkin palvelussa tulee eteen tilanne, jossa kuluttaja haluaa siirtää rahaa toiselle käyttäjälle, mutta tällä on kilpailevan järjestelmän toteutus. Tällöinhän siirron tullessa vastaanottaja saa kutsun liittyä palveluun. Kestääkö kotimaisten operaattorien ego sitä palvelut voisi keskustella keskenään puhelinnumerolla tapahtuvien rahasiirtojen osalta? Nythän Elisan lisäksi ainakin Danske tarjoaa MobilePay:tä ja dna:lla on täpäkkä.



Alustavat ongelma:



1) Miten Finassivalvonta suhtautuu tähän ratkaisuun?



2) Kuka pitää yllä rekisteriä josta käy ilmi että missä järjestelmässä on vastaanottaja? Mikäli kaksi järjestelmää keskustelee keskenään on ratkaisu vielä helpohko, mutta sen jälkeen ei. Oletuksenä voisi olettaa että siirrossa tutkitaan aluksi löytyykö vastaanottaja omasta järjestelmästä. Mikäli ei, niin lähtee kutsu, mutta nyt siirtoyritys pitäisi tehdä x kpl oleviin järjestelmiin. Tämä on mielestäni kohtuuton. Pitäisikö tässä sitten tutkia mahdollisest Numpacista että milleoperaattorille numero kuuluu ja yritetään rahasiirtoa sinne, ellei onnistu, niin kutsu. Jo aiemmin heitetty rekisteri voisi toimia, mutta jos vastaanottajalla onkin useammassa järjestelmässä tili, mutta ei lähtevässä, niin minne silloin raha siirtyy.



3) Jos rahaa siirretään järjestelmästä toiseen, niin kauanko silloin siirtoon menee aikaa. Kuka hoitaa ns. clearingin?



Näkeekö muut palstalla olevat Lompakon käyttäjät että tälle palveluiden ylittävälle rahasiirrolle olisi tarvetta? Vai onko koko ideaa vielä edes ehdotettu?
Lompakko palvelussa puhelinnumerolla tapahtuvat rahasiirrot myös muihin vastaaviin järjestelmiin
Lisätään vielä se että tällöin myös vastaavasti Lompakko -palveluun saisi vastaanotettua rahaa muista systeemeistä.
Alustavasti loppusyksystä nykyisen tiedon mukaan nykyinen rahasiirto loppuu, mitä tulee tilalle. Aika näyttää. Toivottavasti ei poistu lopullisesti vaikka paluuta luvataan, niin jotenkin usko näihin paluisiin on aika heikko. Ehkä loppusyksystä sitten. Toivottavasti siivouspäiväksi saadaa uudistettu juttu takaisin.