Pidetään mielessä

Maksukanavien tallennus

  • 20 maaliskuu 2013
  • 45 kommenttia
  • 35221 katselukerrat

  • Anonymous
  • 0 kommenttia
groner kirjoitti päiväyksellä ?06-10-2009 20:25

EVFR:stä siirretty kehitysehdotus. Kehitysehdotuksella ääniä EVFR:ssä: 8

2009/07/03 (19:17) lisännyt käyttäjä Sitkeä sissi
Maksukanavienkin ohjelmia pitäisi pystyä tallentamaan.

2009/08/05 (23:59) kommentoinut käyttäjä groner
Sopimusteknisistä syistä ei taida olla toistaiseksi mahdollinen, mutta melko must-have -ominaisuus tulevaisuutta ajatellen. Nykyisellään maksukanavat ovat irrallaan Viihde-palvelun kantavasta ideasta, joka (ainakin omasta mielestäni) on muhkea verkkotallennustila ja kanavien tallentaminen.


45 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Käyttäjätaso 4
Olisiko siis mitään saumaa saada usb tallennus toimintaan?

Tämä on ollut meillä pinnalla pitkään, kun tekin olette sitä niin paljon toivoneet! Me ymmärretään hyvin miten tärkeä juttu tämä on teille. Vielä en uskalla tätä kommentoida, mutta selvittelen asiaa ja palataan asiaan viimeistään toukokuussa.
Käyttäjätaso 7
Jos sitten vielä tajuttaisiin, että ulkoisella usb-massamuistilla voisi käyttäjä tehdä ihan "luvallisesti" niitä paikallistallenteita myös maksukanavilta.

Tai siis niin tämä ainakin Soneralla toimii...

Moi.

Juurikin tän olennaisen ominaisuuden puuttumisen takia aion huomenna peruuttaa tilaamani maksukanavat. Miksi maksaa tällaisesta palvelusta, joka vie katselukkokemuksen suoraan takaisin aikaan ennen videonauhureita.

Jään sitten odottelemaan kilpailevan yrityksen kaapeltv asiakkaana josko Elisa saisi asialle joskus jotain tehtyä. Epäilyttää kyllä kovin, kun ottaa huomioon milloin tämänkin keskustelun avaus on tehty.(groner kirjoitti päiväyksellä ?06-10-2009 20:25)

Muuten tää viihde palvelu on ihan hyvä idea ja oli ihan oma(?) moka, kun en erikseen tajunnut nettisivuilta lukea tästä puutteesta.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Joo, tämä on itsellänikin suurin syy siihen, ettei maksukanavia ole tullut otettua. Tai no oli jossain vaiheessa, mutta eihän siitä mitään tullut, kun Elisa päätti milloin menin saunaan... tai siis en mennyt.

Ai niin, tarkennetaan vielä, että puhuttiinko tuolla ensimmäisen viestin Tila-kommenteissa tämän vuoden toukokuusta. Onhan tätä tosin vielä muutama päivä jäljellä... jännityksellä odotan.

No en oikeasti koska tiedän, että tämä ei tule toteutumaan. Valitettavasti.

Käyttäjätaso 7
Vortex kirjoitti päiväyksellä ?20-03-2013 15:31:
Tila: Selvityksessä

Tämä on ollut meillä pinnalla pitkään, kun tekin olette sitä niin paljon toivoneet! Me ymmärretään hyvin miten tärkeä juttu tämä on teille. Vielä en uskalla tätä kommentoida, mutta selvittelen asiaa ja palataan asiaan viimeistään toukokuussa.
Oveluus onnistui taas!

Palataan toukokuussa, mutta ei kerrota minkä vuoden toukokuussa...! ;D

Tarkoitus ei ollut olla ovela! :smileygrin: Eri mahdollisuuksien läpikäynti on työstössä vieläkin (ja voin vakuuttaa, että tämän eteen tehdään töitä ihan oikeasti, ei vain sanota). Nämä asiat eivät vain nähtävästi ratkea hetkessä kun halutaan tuoda jotain aidosti uutta teille. Ei haluta myöskään vaihtaa tämän tilaa vielä suuntaan tai toiseen kun mahdollinen ratkaisu on niin lähellä. Muutetaan kuitenkin heti jos toteutus varmistuu, mutta sitä ennen ei voida kommentoida asiaa enempää. Koska en halua lupailla liikoja, niin kerron suoraan että voi mennä kesän yli.

maksukanavien tallennusmahdottomuus on myös minulla pääasiallinen syy siihen, että niitä en ole tilannut.

kilpailevalla operaattorilla Viihteessä on mahdollisuus ohjata maksullisten kanavien tallennus tallentavalle digiboxille, jos sellainen mahdollisesti taloudesta löytyy. Eli tämän luulisi olevan helppo järjestää. Eikä voi ajatella että siinä olisi jotkut tekijänoikeudelliset esteet, kun ne koskisivat siten kaikkia.

Kaikkein parasta tietysti että myös maksullisien kanavien ohjelmia voisi tallentaa verkkoon.

Mutta koska jotkut tallenteet haluaisi säilyttää, niin kaikkien kanavien osalta pitäisi olla mahdollista valita, tallentaako verkkoon vai tallentavalle digiboxille.

Ja sitä kautta tietokoneelle, jos ja kun viihteestä ei pysty siirtämään tallenteita suoraan tietokoneelle, mikä olisi jo huippu.

koskaan kun ei voi olla varma koska Elisa Viihteestä joutuu luopumaan, jos esim. muuttaa osoitteeseen, mihin ei ole Viihteen saatavuutta.

nimimerkillä. muuttoa harkitseva.

Käyttäjätaso 4
Toukokuu, kesän yli, ensi vuoden puolelle ja taas oollaan keväässä. Missä muussa työpaikassa asioita hoidetaan näin? Siltikään mitään ei tapahdu.

Olisi selkärankaista touhua jos luvattaisiin esim. jos muuten ei toteudu ,niin kerrotaan milloin tulee usb tallennus mahdollisuus. :smileyangry::smileyangry:

Käyttäjätaso 7
Nyt odotellaan copy-pastea vanhasta ketjusta, jossa kerrotaan kesälomista ja palataan astialle taas joulukiireiden jälkeen! :smileycool:

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
@ RiepuParka, kirjoitit:

 

"kilpailevalla operaattorilla Viihteessä on mahdollisuus ohjata maksullisten kanavien tallennus tallentavalle digiboxille, jos sellainen mahdollisesti taloudesta löytyy. Eli tämän luulisi olevan helppo järjestää. Eikä voi ajatella että siinä olisi jotkut tekijänoikeudelliset esteet, kun ne koskisivat siten kaikkia."

 

Tämä on tosiaan helppo järjestää ja vastaava palvelu on ollut Elisallakin tarjolla vuosikaudet, sitä kutsutaan Elisa Kaapeli-TV:ksi ja tavalliseksi tallentavaksi digiboksiksi. :)

Lisätietoa:

http://elisa.fi/kaapeli-tv

Viihteessä idea on nimenomaan verkkotallennus ja sitä ikävä kyllä rajoittavat tekijänoikeudet ja sisältöjen käyttötapoihin liittyvät monesti tiukatkin esitysoikeudet (esim. uusinnoilla voi olla hyvinkin erilaiset esitysoikeudet kuin alkuperäisellä lähetyksellä, todella hämmentävää käyttäjän näkökulmasta, mutta näin asiat vain ovat).

Viihteen verkkotallennuksen vuoksi emme näe järkeväksi tuoda paikallista tallennusta Viihde-palveluun, koska paikallisen tallennuksen mahdollistava TV-palvelu Elisallakin on jo ennestään eikä Viihde eroaisi tällöin vanhasta perinteisestä digiboksista mitenkään ja mitä järkeä olisi tarjotakaan kahta samanlaista perinteistä TV-palvelua kahdella eri tuotenimellä. :)

Tässä toinen vaihtoehto, joka ei ole sama kuin tuo Elisan TV-palvelu, varsinkaan antennitaloudessa:

"

Tallenna mitä haluat

Kovalevylle tallentavalla digiboksilla tallennat kätevästi ohjelman kuin ohjelman.

Myös maksu-tv-kanavien sekä ei-verkkotallennettavien kanavien ohjelmat tallentuvat näppärästi digiboksille. S.. Viihteen kanssa yhteensopivan boksin tilaat kätevästi verkkokaupasta samalla, kun tilaat S.. Viihteen. Huomioithan, että S... Viihteen mukana tuleva digiboksi on varustettu vain verkkotallennusominaisuudella.

"

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
@ antero:

Miten "Viihteeseen liitettävä" tavallinen tallentava digiboksi eroaisi esimerkkitilanteessasi siitä, että asiakas ostaa tavallisen tallentavan antenniverkon digiboksin ilman Viihdettä, tilaa haluamansa maksukanavat antenniverkon tarjoajalta ja tallentaa niitä?

Haen takaa sitä, että mitä lisäarvoa tämän mahdollistaminen toisi asiakkaalle (muuta kuin että digiboksi olisi hankittu Elisalta, sillä Elisalla ei ole toimintaa / maksukanavia antenniverkossa), koska eihän tuo liity Viihteeseen eikä Elisaan enää millään tavalla.

Viihde on ns. pilvipalvelu ja digiboksi lukee mm. tallenteet Elisan pilvestä. Jos pilvi poistuisi kuviosta (kuten käytännössä esimerkissäsi ehdotat), puhutaan sen jälkeen tavallisesta antenniverkon tallentavasta digiboksista, joka käyttää paikallista kiintolevyä muistinaan / tietolähteenään, eikä enää Elisan pilvipalvelua.

IPTV-kanavien paikallisella tallentamisellakaan tilannetta ei pysty perustelemaan, sillä samat sisällöt on mahdollista saada käyttöönsä antenniverkon maksukanavilta. :)

Onhan tuossa ymmärtääkseni se pilvipalvelu tallella, lisäksi vain tuo boksi, joka myös tallentaa kovalevylle eli sillä voi katsoa molemmilla tavoilla tallennettuja ohjelmia..

Kyllä siellä antennipuolella on paljon vähemmän niitä maksukanavia tarjolla!

Esimerkiksi Plus TV :llä vain 20 kpl

Käyttäjätaso 4
Näinhän se on ja vuosiin ei ole tarvinnut tallentaa pilveen tai muuallekaan maksukanavia. Tuskimpa kukaan osaa luvata tallennetaanko tänä tai ensi vuonnakaan. Loistava perustelu asialle on että perustuu pilveen niimpä ei sallita kovalevyä. Eli ei talleneta ollenkaan. Luojan kiitos netgemissä on sentään tikku jolla jotain voi pelastaa. Hei Haloo groner ja kumppanit, palvelua toivotaan. Kiitos.

Käyttäjätaso 4
"Näinhän se on ja vuosiin ei ole tarvinnut tallentaa pilveen tai muuallekaan maksukanavia. Tuskimpa kukaan osaa luvata tallennetaanko tänä tai ensi vuonnakaan. Loistava perustelu asialle on että perustuu pilveen niimpä ei sallita kovalevyä. Eli ei talleneta ollenkaan. Hei Haloo groner ja kumppanit, palvelua toivotaan. Kiitos."

What he said!!!

Käyttäjätaso 4
Otetaan lyhyesti. Maksukanavien tallennus tavalla tai toisella, ei enää verukkeita ja odottelua.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Pyrimme palvelemaan teitä kaikin mahdollisin keinoin, stay tuned. :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
käyttäjä biz päiväyksellä ?25-03-2013 15:23Tämä on ollut meillä pinnalla pitkään, kun tekin olette sitä niin paljon toivoneet! Me ymmärretään hyvin miten tärkeä juttu tämä on teille. Vielä en uskalla tätä kommentoida, mutta selvittelen asiaa ja palataan asiaan viimeistään toukokuussa.
Toukokuu taisi jo mennä vai mistä vuodesta on kyse? Olisiko asiassa uutta kerrottavaa?
  
Käyttäjätaso 7
groner päiväyksellä ?04-06-2013 11:18
Viihteessä idea on nimenomaan verkkotallennus ja sitä ikävä kyllä rajoittavat tekijänoikeudet ja sisältöjen käyttötapoihin liittyvät monesti tiukatkin esitysoikeudet 

Kannattaisko vähitellen jättää pois toi "tekijänoikeuksista" jankuttaminen. Ne kun eivät rajoita Viihteen toimintaa yhtään sen enempää kuin minkään muun sisältöpalvelun toimintaa. Kysymys on puhtaasti sopimuksista eli siitä, että Ellu ei vaan saa haluamiaan sopimuksia aikaiseksi. Syyttää voi aina sitä toista osapuolta, mutta peiliinkin kannattais vilkaista edes joskus.

Jos ylpeys ei anna periksi maksaa siitä tallennusoikeudesta yhtään nykyistä enempää, niin mitäs jos lisälasku siirrettäisiinkin asiakkaan harteille ihan läpinäkyvällä hinnoittelulla? Esim. leffakanava ilman tallennusoikeutta 10€/kk ja tallennusoikeudella 20€/kk. Onko liian vaikeaa?

groner päiväyksellä ?04-06-2013 13:56
 IPTV-kanavien paikallisella tallentamisellakaan tilannetta ei pysty perustelemaan, sillä samat sisällöt on mahdollista saada käyttöönsä antenniverkon maksukanavilta. :)

Ehkä kannattais verrata sitä antenniverkon tarjontaa Viihteen maksukanavatarjontaan, ettei tule puhuttua läpiä päähänsä. Ainakin Ellun mainosmateriaalien mukaan ero on varsin huima.

Lopuksi vielä ihan ilmainen vinkki Ellun "kehittäjille": bundlatkaa noita kanavia kustannustehokkaasti eri siirtokanavien kanssa.

Esim.

1. C More First HD Viihde ilman tallennusta 10€/kk

2. C More First HD ktv (tallennuksella + asiakas ostaa ite boksin) 12€/kk

3. C More First HD Viihde paikallisella tallennuksella 14€/kk

4. C More First HD Viihde pilvitallennuksella 16€/kk

5. C More First HD Viihde ilman tallennusta ja ktv (tallennuksella + asiakas ostaa ite boksin) 19€/kk

6. C More First HD Viihde paikallisella tallennuksella ja ktv (tallennuksella + asiakas ostaa ite boksin) 22€/kk

7. C More First HD Viihde pilvitallennuksella ja ktv (tallennuksella + asiakas ostaa ite boksin) 24€/kk

jne.

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Laitamme tämän ehdotuksen vielä toistaiseksi "pidetään mielessä" -tilaan, sillä asiat eivät ole edenneet toivomaamme vauhtia emmekä tahdo tämän vuoksi lähteä edes arvuuttelemaan mahdollisia aikatauluja. Palaamme astialle kunhan asiat etenevät!
Käyttäjätaso 4
Eikö tähänkin voisi laittaa jo päivämäärän. Jos ei muuten onnistu niin sallikaa tallennus usb:n kautta. Helppoa kuin heinänteko. Vuosi toisensa jälkeen menee ja kuningasajatus jatkaa elämäänsä ilman toteutumista. 

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Askel tähän suuntaan (mutta ei tietenkään sama asia) on 29.8.2013 julkaistu Catch-up -ominaisuus, jonka kautta pystyy katsomaan MTV3 MAX, MTV3 Juniori, MTV3 MAX SPORT 1 ja MTV3 MAX SPORT 2 -kanavien ohjelmia 7 päivän ajan jälkikäteen: http://yhteiso.elisa.fi/t5/Tiedotteet/Elisa-Viihteeseen-uusi-ominaisuus-Catch-up/m-p/303488#U303488
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
käyttäjä groner päiväyksellä ?30-08-2013 11:08Askel tähän suuntaan (mutta ei tietenkään sama asia) on 29.8.2013 julkaistu Catch-up -ominaisuus, jonka kautta pystyy katsomaan MTV3 MAX, MTV3 Juniori, MTV3 MAX SPORT 1 ja MTV3 MAX SPORT 2 -kanavien ohjelmia 7 päivän ajan jälkikäteen: https:///t5/Tiedotteet/Elisa-Viihteeseen-uusi-ominaisuus-Catch-up/m-p/303488#U303488 Niinpä. Ja sekin koskeen vain Pacen omistajia  :(
 Tuokaa se sama palvelu myös Netgem-asiakkaille. Se Netgem kuitenkin on noista bokseista se toimivampi ja taitaa olla vielä enemmistöllä asiakkaista käytössä. No tiedä häöntä , mutta melkoista diskriminointia on , jos ei palvelua tuoda kaikille asiakkaille.
 PS. Netgemistä en luovu ennen kuin Pace on saatu toimimaan yhtä hyvin. Voi olla kyllä turha toive  :(

Osallistu keskusteluun