Mobiili Oma Saunalahti Jollan Sailfish käyttöjärjestelmälle


Mobiili Oma Saunalahti sovelluksesta olisi suotavaa saada Jollalle natiivi versio (tai vähintäänkin Android versiota tulisi tarjota Jollan virallisen sovelluskaupan kautta). Ohessa kuitenkin joitain perusteluita sille, miksi natiivi olisi parempi valinta:



1. Android versio ei toimi jos sekä mobiili, että Wlan yhteydet ovat aktiivisena, eikä Android sovellus tietenkään omaa oikeuksia katkaista wlan yhteyttä vaikka näin tarjoutuu tekemään.



2. Kun Sailfish on yhä beta asteella, näkyy se välillä siinä, että Android ohjelmat eivät saa verkkoyhteyttä, etenkään silloin kun yhteyttä on itse muutellut (osaltaan siis Sailfish ongelma, MUTTA toisaalta tätähän täytyy tehdä vain Mobiili Saunalahden toimimisen vuoksi!).



3. Teillä lienee jo jonkinlaista koodipohjaa qt:lla toteutettuna, kun Mobiili Saunalahti löytyi jo Nokian Symbianista,jotka olivat qt pohjaisia.



4. Natiivit sovellukset saavat koko näytön paremmassa suhteessa käyttöönsä, sillä niissä ei tarvita erillisiä valikkorivejä näkyvillä, joka auttaa pitämään tekstinkin usein luettavampana, kun sama tewksti mahtuu näyttöön isompana. Tai vaihtoehtoisesti enemmän kerrallaan.



5. Elisa on ilmaissut kiinnostuksensa jollaa kohtaan, tällöin olettaisi että myös Mobiili Oma Saunalahti sovellus löytyy natiivina toteutuksena siinä vaiheessa, kun Jolla Elisan / Saunalahden valikoimiin saadaan. Sama koskee varmasti jossain määrissä kaikkia Elisan mobiilisovelluksia, jotka ovat puhelimella vielä järkevästi käytettävissä.



//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris
Taisi mennä tämä ehdotus väärälle palstalle. Voisiko modet siirtää sen Saunalahden puolelle.
Siirsin tämän tänne Saunalahden Ideapajan puolelle. 🙂 Keskustelu käyntiin, miltäs kuulostaa?
Periaatteessa kannatettava ajatus, mutta jospa nyt ensin keskityttäisiin siihen että saataisiin edes niihin nykyisin muka-toimiviin sovelluksiin jotain toimintaa.



Ja yksi idea olisi myös sanajärjestyksen muuttaminen appsin nimessä. Jatkokehittelynä voisi ihan hyvin tiputtaa oman pois, ja miksei mobiilinkin... No, Sauniksella on sentään palveluntarjoajan nimi mukana, toisin kuin Nordealla jonka appsinimi on "mobiilipankki".



(nämä etenkin WP:n aakkostetun sovelluslistan ongelmia)
Jospa ne saisi ensin vaikka Androidin version toimimaan. Hyviä ominaisuuksia karsittu ja toimivuus mitä sattuu. Hyödytön ohjelma.



En siis kannata, laittakoot ensin nykyiset Oma Saunalahdet toimimaan.
"



Jospa ne saisi ensin vaikka Androidin version toimimaan. Hyviä ominaisuuksia karsittu ja toimivuus mitä sattuu. Hyödytön ohjelma.



En siis kannata, laittakoot ensin nykyiset Oma Saunalahdet toimimaan."



hpguru on kyllä kehitystä vastutava jarru. Edelläkävijät käyttävät Jollaa ja kun vielä LTE tulee softapäivityksellä, niin kysyntää on. Eli kannatetaan ehdottomasti!
OmaSaunalahdesta on tosiaan tulossa uudet natiiviappsit tämän syksyn aikana, mutta tällä erää vain iOS, Android ja WP -käyttiksille. En pidä poissuljettuna, etteikö Jollalle saataisi apps tulevaisuudessa, mutta nyt seurataan käyttäjämäärien kasvua, ja tehdään päätös investoinnista sen mukaan.