Pidetään mielessä

Mobiilivarmenne kokonaan ilmaiseksi

  • 14 lokakuu 2013
  • 13 kommenttia
  • 24256 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
  • Keskustelija
  • 8 kommenttia
Elisalla/Saunalahdella on vuoden loppuun ilmainen mobiilivarmenne, mutta sen jälkeen palvelu maksaa kuukaudessa + tapahtumaksut.

Soneralla ko. palvelu on kokonaan ilmainen, eli ei kk-maksuja eikä tapahtumamaksuja.

http://www.sonera.fi/puhelin+ja+liittyma/palvelut/huvi+ja+hyoty/sonera+id

DNA:lla palvelulla on vain tapahtumamaksut.

http://www2.dna.fi/web/yksityisille/puhe/mobiilivarmenne

Elisa voisi tehdä hyvin tempauksen ja pitää mobiilivarmenteen kokonaan ilmaisena.

Varmasti olisi moni ottamassa tällöin mobiilivarmenteen.

13 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kolmeen Saunalahden liittymään otetaan heti, kun muuttu kokonaan maksuttomaksi, tai vaikkapa kertamaksu eikä muuta.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Hyvä idea. Minä en ainakaan näe miksi minun pitäisi maksaa siitä, että joku toinen voi tunnistaa minut. Erityisesti kuukausimaksu on outo. Tunnistautumista tulee kuitenkin vain joku kuukaudessa, joten hintaa per tunnistautuminen tulee aika suureksi. Yhden tekstarin hinnan suuruinen käyttömaksu ei sentään tunnu kovin pahalta. Tosin se kyllä saisi välttämään käyttöä, jos vaikka pankkitunnukset ovat käytettävissä.

Suomessa ei tunnuta ymmärtävän uutta tekniikkaa vaan halutaan kaikki maksulliseksi. Jos Google olisi keksitty täällä, siinä olisi viiden euron kuukausimaksu ja 10 sentin hakumaksu ja se kituisi valtion tukien varassa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Vaikka tiedän jo, että Elisa tulee tämän idean torppaamaan, niin annanpa ääneni.

Elisahan on tuttu veijari siitä että kaikki hyödyllinen pistetään kuukausimaksun taakse esim. ennen vastaaja oli ilmainen palvelu, nyt siitä pitäisi maksaa jne. Ei ole olemassa mitään kuukausimaksuntonta Elisalla paitsi Latausliittymä, mutta sekin joskus kyllä tulee maksulliseksi, Elisa vain ei vielä keksi syytä mikä olisi "uskottava" selitys siihen että Norppa-latausliittymästä pitäisi tehdä kuukausimaksullinen palvelu.
Käyttäjätaso 7
Paljonkohan mobiilitunnistautuminen maksaa toiselle osapuolelle? Verrattuna pankkitunnuksiin? Jos mobiilivarmenteessa kustannus on vain jaettu eri osapuolille, se ei ole niin kauhean paha juttu. Loppujen lopuksi asiakashan se on, joka kaiken maksaa. Mutta jos tässä on keksitty tapa tuplata ansio veloittamalla kumpaakin osapuolta, niin...

Tupas-tunnistuksen hintahan on jossain 50 sentin luokkaa / kpl + kuukausimaksut päälle.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
En näe miten asiakas maksaa esimerkiksi jossain Kelan palveluissa. Se, että asiakas yleisesti maksaisi tunnistuskustannukset palveluiden hinnoissa ei ole mikään peruste asiakkaalle käyttää tuninnistustapaa, joka erikseen maksaa.
Käyttäjätaso 5
Vaihtaisin Saunalahteen Sonerasta jos tuo mobiilivarmenne olis ilmanen.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuo maksullisuus on näköjään ollut niin, että maksuttomuus on aina vaan jatkunut. Näkee nyt sitten lähempänä vuoden loppua, kuinka tuossa käy.
Tosiaan tällä hetkellä Mobiilivarmenne on kaikilla operaattoreilla ilmainen, myös Elisalla. Olemme ilmoittaneet normaalihinnan, mutta jatkamme myös toistaiseksi maksuttomuutta. Jos tilanne muuttuu jossain vaiheessa, ilmoitamme siitä erikseen.
Käyttäjätaso 4
Elisa ja Saunalahti rahastavat mobiilivarmenteella, muilla operaattoreilla se on ilmainen, Elisa Saunalahti veloittavat kk maksun. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
käyttäjä rma päiväyksellä ?28-03-2014 20:14 Elisa ja Saunalahti rahastavat mobiilivarmenteella, muilla operaattoreilla se on ilmainen, Elisa Saunalahti veloittavat kk maksun.

-------------------

Elisa Varmenteen virallisen hinnaston mukaan palvelu on veloitukseton.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Juu, ilmainen toistaiseksi, mutta hinnastos on kk ja käyttömaksut.

Pitäisi ehdottomasti olla ilmainen kk ja käyttömaksut virallisestikin, eikä vain vuosi kerrallaan, turhaa pelleilyä. Avauksesta pitkin hampain voisi tuon hinnaston mukaisen maksun ottaa, jos jotain pitää ottaa...
Avausmaksu 3,90 €

Kuukausimaksu 0,99 € / kk

Käyttö Rajoittamaton käyttö

 

 

Avausmaksu 0€ 31.12.2014 asti sekä 1.1.2011 alkaen Saunalahti-liittymiin rekisteröityjen mobiilivarmenteiden kk-maksu ja käyttö 0€ 31.12.2014 asti.

Eli jos nyt rekisteröin mobiilivarmenteen saan avauksen ilmaiseksi, mutta joudun maksamaan 0,99€ kuukaudessa. No ei ole iso summa...

Jos oikeasti halutaan siirtyä pankki tunnistautumisesta mobiilivarmenne tunnistautumiseen pitäisi sen olla ilmaista. Muuten homma menee persuksille, kuten kävi sähköisen henkilökortin kanssa. toivottavasti ei mene. Voisihan tuon kulun piiloittaa liittymän kuukausimaksuun automaattisestikin 😛
Surullista kyllä ne ihmiset joutuu käyttämään eniten mobiilivarmenetta kenellä on eniten ongelmia toimimattomien instansien kanssa. Annan ääneni mobiilivarmenteen maksuttomuuden puolesta.

Osallistu keskusteluun