Ei toteuteta

Mobiilivarmenteen käyttömahdollisuus myös Mobiililaajakaista-liittymiin.

  • 10 syyskuu 2014
  • 3 kommenttia
  • 5145 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 8442 kommenttia
Esimerkiksi Kelan sähköiseen asiointiin voi kirjautua verkkopankkitunnusten lisäksi myös mobiilivarmennetta käyttäen. Tätä sähköistä asiointia varten on olemassa tavallisen työpöytäsivuston lisäksi myös mobiiliversio. Tässä jälkimmäisessä sivuston käyttö on helppoa tabletilla ja matkapuhelimella, sillä tunnistautuminen ja palvelun käyttö on mahdollista samalla päätelaitteella.

Toki samankaltainen palvelu on käytössä useilla muillakin toimijoilla.

Mutta tätä Kelan tarjoamaa palvelua ei voikaan hyödyntää tabletilla Saunalahden liittymällä, ellei laitteessa käytä Saunalahden puheliittymää.

Ehdotan siis varmenteen käyttömahdollisuutta kaikkiin Saunalahden mobiililiittymiin.

//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Sama idea on myös tuolla Saunalahden puolella. Laitoin sen myös tänne, koska a) kyseessä on Elisan ja Saunalahden tuotteiden yhdistäminen ja b) idea ei saanut siellä kannatusta.
Eipä näillä kannatuksilla näytä olleen juuri mitään vaikutusta toteutuksiin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Käyttäjätaso 4
Käyttäjätaso 4
Mobiilivarmenteen käyttäminen liittymällä, joka on tabletissa edellyttää tabletilta STK-tukea (Sim Toolkit), jota kaikki tabletit eivät tue. Tabletit ja mobiililaajakaista-liittymät ovat usein myös esim. perheen yhteiskäytössä, jolloin jonkun perheenjäsenen henkilökohtainen sähköinen tunnistusväline rekisteröitynä mobiililaajakaista-liittymään on myös turvallisuusriski.

Ideassa mainittua Kelan palvelua voi toki käyttää tabletilla ja tunnistautumiseen käyttää mobiilivarmennetta, joka on rekisteröity henkilökohtaisessa käytössä olevaan liittymään ja sitä käytetään henkilökohtaisessa käytössä olevalla matkapuhelimella.

Osallistu keskusteluun