Monikanavaäänet vuokraamoon


Vuokraamon elokuviin monikanavaäänet. Miksei?

Ainakin itsellä suurin syy miksen palvelua juurikaan käytä.
Mainio idea! Mitäs muut käyttäjät on mieltä? 🙂
Tuon pitäisi olla itsestäänselvyys.
Tuon pitäisi olla itsestäänselvyys.Niinpä.



Ja toisaalta eipä sillä loppujen lopuksi ole merkitystä mitä mieltä siitä ollaan. Riippuu täysin siitä, haluaako Elisa sitä vai ei.
Tästä on keskusteltu jo vuosia. Samoin siitä, että missään ei ole mainintaa siitä mitkä äänet noissa on. Olisi kiva tietää ennen ostoa että äänet onkin vain stereo. Muilla saa jo Dolby Atmos äänillä varustettuna. Kukahan näistä Elisalla päättää, kun äänenlaadulla ei ole palveluissa mitään väliä..
Meniköhän tämän ja itse lähettämäni idean tilat väärin päin?



Vanhan digiboksin käytön päättymisestä kertovassa asiakastiedotteessa lukee:



"Uutta: tuomme syyskuun aikana kuulorajoitteisille ja näkörajoitteisille asiakkaillemme pitkään toivotut ominaisuudet tekstityspalveluista ja kuvailutulkkauksista myös tallenteisiin. Lisäksi vuoden 2018 aikana saadaan Dolby Digital 5.1 -monikanavaäänet käyttöön myös moniin uusiin elokuviin ja sarjoihin."



Jos oikein ymmärrän, uusilla elokuvilla ja sarjoilla tarkoitetaan vuokraamoa ja/tai ohjelmakirjastoja. Tuolloin tämän idean tila olisi "Työn alla".



Itse sen sijaan ehdotin 5.1-ääniä tallenteisiin. Jos asiakastiedotteessa mainittu muutos koskisi tallenteita, kaiken järjen mukaan se koskisi kaikkia tallenteita, joissa on 5.1-äänet, ei vain uusia elokuvia ja sarjoja.
Näin tosiaan on, eli tämä ominaisuus on työn alla. Tallenteiden osalta ei ole uutisia.
Noh mikä on tilanne tänä päivänä 5.1 äänien suhteen. Piti tulla 2018 aikana. Kohta on 2019.



Toimiiko Elisa vuokraamossa nyt yksikään tallenne 5.1 äänillä?



Esim watsonin vuokraamosta saa mainiosti 5.1 monikanavaäänet joka leffaan.
Työn alla ja tulossa, onneksi vielä on vuotta jäljellä niin ei olla aiemmin ilmoitetusta aikataulusta ainakaan vielä myöhässä 🙂
Työn alla ja tulossa, onneksi vielä on vuotta jäljellä niin ei olla aiemmin ilmoitetusta aikataulusta ainakaan vielä myöhässä :)





Kiitos tiedosta. Jospa se pukki tuo sitten 5.1 äänet kaikkien koteihin. 🎅


Työn alla ja tulossa, onneksi vielä on vuotta jäljellä niin ei olla aiemmin ilmoitetusta aikataulusta ainakaan vielä myöhässä :)

Kiitos tiedosta. Jospa se pukki tuo sitten 5.1 äänet kaikkien koteihin. 🎅




Toiko pukki joillekin 5.1 äänet? Itse en ole löytänyt.🤔




Työn alla ja tulossa, onneksi vielä on vuotta jäljellä niin ei olla aiemmin ilmoitetusta aikataulusta ainakaan vielä myöhässä :)Kiitos tiedosta. Jospa se pukki tuo sitten 5.1 äänet kaikkien koteihin. 🎅
Toiko pukki joillekin 5.1 äänet? Itse en ole löytänyt.🤔


Pistin pukille kyselyä että jäikö joku paketti toimittamatta vai miksi ei löydy 😮 Palataan asiaan kunhan saadaan pukilta vastausta 🙂
Pukilta tuli nopeaan vastaus, olikin jo ennen joulua käynyt meidän Vuokraamossa 😃 Ainakin siis näistä löytyy jo ja lisää olis tarkoitus tulla :)


Mikähän tässä on tilanne? Hommasin kotiteatterin ajattelin itsestäänselvyytenä, että se toimisi viihteen kanssa. Näyttäs vaan pääosin äänien olevan 2.0pcm. Auttaako tähän edes uudempi kaapeliverkon digiboksi?
Saisikos elisalta yhden ilmaisvuokrauksen että tätä hienoa uudistusta voisi kokeilla?
Monta leffaa katottu ja ei missään DD 5.1
Pukilta tuli nopeaan vastaus, olikin jo ennen joulua käynyt meidän Vuokraamossa 😃 Ainakin siis näistä löytyy jo ja lisää olis tarkoitus tulla :)

Eikö enempää!? DD 5.1 tuli joskus vuos ja kana DVD myötä ja nyt jossain muutamassa aition pätkässä? Esim uunituore Ivalo 2.0 äänillä!!
Saatavuutta lisäillään pikkuhiljaa elokuville ja sarjoille, lisää on luvassa. 😊
Tätä on kaivattu. Vaatiiko tuo nyt jotain erityistä? Equalizer 2 katsottiin eikä tullut 5.1 äänillä, vaikka kaikki edellytykset pitäisi olla ja saman purkin kautta toimii niissä harvoissa TV-ohjelmissa, missä tulee monikanavaääntä. Ja kaikilla muilla signaalilähteillä, jotka ovat samassa vahvistimessa, toimii myös ilman temppuja. Pitäisikö toimia HDMI-kaapelin läpi vai pitääkö kytkeä "optinen audioliitäntä" (mikähän sen nimi nyt olikaan)?



Päivitys: Ilmeisesti olikin väärä asetus Elisan boksissa eli se ääniasetusvalikko on muuttunut jossain päivityksessä ja kotiteatteritila ei ollutkaan enää päällä.
Merkkailin tämän nyt toteutetuksi kun aloituksen idea on tulilla, sisältöä päivitellään lisää monikanava-aikakauteen sitä mukaa kun mahdollista 🙂
Moi. Kiitos että olette saaneet tämän 5.1 toimimaan jo useammassa leffassa.



Olisiko mahdollista vielä saada info leffan kuvaukseen onko stereo vai 5.1 monikanava tuki?

Nyt kun pitää lotota josko sattuisi olemaan monikanavaa tarjolla.
Noita leffojen kuvauksia koitetaan parannella samalla kun muutenkin päivitellään sisältöjä, laitoin tuosta vielä varmuuden vuoksi muistutusta eteenpäin että jotenkin koittaisivat tuonkin merkitä kun leffassa on monikanavaäänet 🙂