Pidetään mielessä

MultiSim-palvelu takaisin!

  • 20 maaliskuu 2013
  • 48 kommenttia
  • 46318 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
  • Aktiivinen keskustelija
  • 71 kommenttia
Ei uusi idea, mutta laitetaan se kuitenkin tännekin jälleen kerran.

MultiSim-palvelu takaisin jossain muodossa välittömästi!

48 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
MultiSIM palvelulla Sanalahti erottuisi massasta. Multi-SIM voisi auttaa esim. bilettäjää, bilepuhelimeksi vanha GSM-luuri ja muualle kallis iPhone! Vastaavasti yksi korti voisi olla nettitikussa, selvää säästöä!
Käyttäjätaso 5
Minkälaisessa muodossa MultiSim-palvelu olisi teidän mielestä paras saada takaisin? Vanha perinteinen MultiSim, vai olisiko teillä jotain ideoita uudelle ja paremmalle MultiSimille? 🙂 -Vortex
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Sellainen olisi kiva, jolla saisi lisäkortin valintansa mukaan: esim. puheliittymän kortin lisäksi vaikkapa pelkkä datakortti nettitikkuun. Sitten olisi myös mahdollistaa ottaa sen rinnakkaiskortin kaikilla herkuilla esim. toiseen varapuhelimeen. Korteissa saisi olla kaikki samat palvelut kuin pääliittymässä ilman kalliita lisämaksuja, itse SIM voisi maksaa vaikkapa 1,99 kuukaudessa per kortti.
Käyttäjätaso 5
Samanlaisena kuten ennenkin, olikohan se 2 korttia kuuluu ilmaiseksi, siitä eteenpäin maksaa.

Samat ominaisuudet kuin pääliittymässä ilman lisämaksua.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Itelläni on käytössä vanha mobiililaajakaista plus multisim useammalla kortilla, eikä datasiirtoa silti ole kuukausittain noin 400 Mt enempää, mutta jokainen sim on kuitenkin käytössä ja tarpeen erilaisissa matkaviestimissä ja se yksi nettitikussa. Aiemmin pelkkä multisim palvelu maksimissaan viidellä kortilla ilman datapakettia olisi maksanut 2,90 e. Ymmärtääkseni maksua ei koskaan veloitettu keneltäkään.

OT: Edellämainitun vuoksi en vieläkään ymmärrä jaottelua multisimmin ja mobiililaajakaista multisimmin välillä, joissa molemmissa voi olla sama määrä kortteja (>2), mutta liittymätyypinvaihto uusiin toimii vain "alkuperäisessä" multisimmissä.

Uskon molemmissa olevan samat tekniset ominaisuudet, joiden vuoksi esimerkiksi yhden simkortin kokomuutos rampauttaa multisim iittymän samalla tapaa- asiakkaan normaali tilaajanumero vaihtuu simkorttien teknisiin numeroihin/tekstiviestit normaalinumeroon eivät tule läpi --> tekninen aspa puukottaa asiakkaan liittymää käsin, jotta tilanne saadaan palautettua ennalleen.
Käyttäjätaso 5
Ainakin itse kaipaan vanhan kaltaista palvelua, tosin sillä erotuksella että tekstarit/multsarit tulisivat automaattisesti jokaiseen korttiin.

Tai vaikka oma.saunalahdessa säädettyä saisi miten viestit kulkee, mutta kuitenkin siten että ei tarvisi tehdä mitään viestinsiirtoa joka kerta erikseen.

Itsellä tällä hetkellä päivisin käytössä "hieno ja kallis" ja illalla kun lähden ulkotöihin/harrastuksiin otan taskuun suojatun luurin. En siis yritä hyödyä datasta monella kortilla samaan aikaan vaan yksin kertaisesti haluaisin saman numeron toimimaan eri puhelimissa ja olisin ilman muuta valmis siitä maksamaan vaikka 5e/kk. numero on kuitenkin se mikä näin yrittäjälle on tärkeä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Minkälaisessa muodossa MultiSim-palvelu olisi teidän mielestä paras saada takaisin? Vanha perinteinen MultiSim, vai olisiko teillä jotain ideoita uudelle ja paremmalle MultiSimille? :) -Vortex
Itse kannattaisin lähinnä vanhan "alkuperäisen" multisimmin tuomista takaisin valikoimiin, ja edelleen mahdollisuutta useampaan kuin yhteen lisäkorttiin. Eikö MultiSim aikanaan maksanut kolmisen euroa kuukaudessa irrallisena lisäpalveluna ja kortteja sai 1+4, se oli todella hyvä paketti kun siihen liitti hyvän liittymän ja datapalvelun. Esimerkiksi nykyisten Reilu-liittyminen kanssa multisim olisi todella kova palvelu useamman laitteen omistajalle.

Itsellä olisi heittämällä 3 puhelinta käytössä (pääluuri, pikku-android lenkillä gps-trackerina, iskunkestävä pihahommia varten), sekä ipad ja satunnaisesti kannettava joka pitäisi saada verkkoon. Veikkaanpa etten ole ainoa jolta tuollaisen kokoinen laitearsenaali löytyy kotoa...
Hyvä olisi, jos saisi halutessaan esim. 5 identtisesti toimivaa korttia 3-5 eur/kk lisähintaan.

Itse olen käyttänyt soitonsiirtoja toissijaisiin puhelimiin. Tätä varten tarvitaan tietenkin "turhia" liittymiä, joiden pitää olla mahdollisimman kustannustehokkaita (pieni kuukausimaksu + sama operaattori, jotta ei maksua soitonsiirrosta). Kotidatakäyttö tapahtuu Soneran 100/10 valokuituliittymällä, satunnainen matkadata DNA Dataprepaid-liittymällä.

En usko, että lisäkortit juurikaan kasvattaisivat mobiiliverkossa tapahtuvaa kokonaisliikennettä. MultiSIM mahdollistaisi kuitenkin "turhien" liittymien lopettamisen ja matkadatan jäämisen Elisalle. Käytettävyys paranisi huomattavasti, jos ei tarvittaisi itse tehtäviä soitonsiirtoja. Uudet laitehankinnat tulisivat myös kiinnostavimmiksi.

Operaattorin kannalta datan väärinkäyttö on tietenkin potentiaalinen riski, jota pitäisi pystyä tarvittaessa rajoittamaan. Jotain mahdollisuuksia:

  1. Sopivasti valittu raja datan kuukausikäytölle (tästä eivät kaikki pidä)
  2. Dataa voi käyttää vain yhdestä liittymästä kerrallaan (viimeinen kirjautuja saa datan, tämäkään ei liene suosikki)
  3. Jaetaan ostettu nopeus tasan kirjautuneiden liittymien kesken (esim. 21 Mbps / 5 SIM = 4,2 Mbps / SIM)
  4. Annetaan käyttäjälle mahdollisuus valita Oma Saunalahdessa haluamansa nopeus kullekin SIM-kortille (maksimi / SIM = ostettu nopeus, jaettava kokonaismäärä = 1-2 * ostettu nopeus)
Käyttäjätaso 3
DNA Prolta kysäsin mitä heidän multisim palvelunsa tarkoittaa, niin heidän määritelmäänsä voisi myös hyvin soveltaa edellä olevien ehdotusten kanssa.

Eli MiniSIM ja MicroSIM samalla kortilla, josta voi tarvittaessa repäistä MicroSim kokoiseksi :)

Olisi meinaan hyvä idea yhdistää normaalia tarkoittava Multisim palvelu tuohon, niin vähenisi Sim korttien vaihdotkin. Asiakas saisi valita helposti mitä simmiä käyttää missäkin päätelaitteessa.

Vielä kehittyneemmäksi tämän voisi viedä sillä, jos onnistuu, että ymppää samalle simmille NanoSIM, MicroSIM ja MiniSIM koot.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
_JMT_:lle tiedoksi että tuo sama MicroSimDuo-kortti on jo Saunalahdellakin toimituksessa, eli kun tilaat MicroSim-kortin, saat tuommoisen Duon jossa samassa kehikossa on Mini- ja MicroSIMmit. MultiSim-palvelun kanssahan tuo olisi vallan monipuolinen yhdistelmä!

Eli lisätään ideaan myös seuraava:
"MultiSim-palvelu pitää toimittaa MicroSimDuo-kortilla aina!"

Ja "TrioSim" on hyvä ajatus kyllä, kai joku semmoisenkin joskus keksii!
Käyttäjätaso 4
Taitaa olla Soneralla jo käytössä.

Ainakin kaverille tuli SIM-kortti (se luottokortin kokoinen) josta oli irrotettavissa Mini-SIM ja Micro-SIM.

Voi olla että oli vielä Nano-SIMkin, en katsonut niin tarkkaan.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Suurin hyöty tuosta MultiSIM-palvelusta on se, että liittymää voi käyttää kahdella laitteella samaan aikaan. Väärinkäytön mahdollisuus on vaikka niin, että yhdellä mobiilidatamaksulla käyttää samaan aikaan tablettia ja matkapuhelinta.

Entäs jos käyttömahdollisuus olisi niin, että vain toinen kortti toimii kerrallaan? Ykköskortin ollessa rekisteröityneenä verkkoon, kakkoskortin rekisteröinti ei onnistu ja päin vastoin. Tässä tulisi mahdollisuus käyttää älypuhelinta älykäytössä ja bilepuhelinta bilekäytössä. Eihän niitä samaan aikaan tarvitse. Korttia ei tarvitsisi vaihdella ja toisen puhelimen käyttö on mahdollista, kun ensimmäinen on suljettu. Toinen käyttömahdollisuus käyttöesimerkki: Mobiilidatan käyttö olisi mahdollista tabletilla vain silloin silloin, kun puhelin ei ole käytössä. Tällöin puhelimella voi käyttää nettiä.

Tuosta ominaisuudesta voisin maksaa vaikka pari euroa kuukaudessa. Mutta jos taas haluaa palvelun, jossa kortit saa käyttöön samaan aikaan, perittäisiin vaikka puolitoistakertainen kuukausimaksu. Esim "MegaReilu 3G MultiSIM" maksaisi 29,85 € / kk (19,90 € * 1,5) ja "Norppa MultiSIM" taasen 1,365 € / kk (0,91 € * 1,5). Kampanjakauden (eli 12 kk) jälkeen "MegaReilu 3G MultiSIM" maksaisi 44,95 € / kk.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
 Hmm. En näe hyviksen yllä esittämää asiaa väärinkäyttönä. Ei palvelun nykyisissä käyttöehdoissa kielletä käyttämästä dataa samanaikaisesta useammalla laitteella. Tuollaisesta rampautetusta MultiSIMmistä en maksaisi senttiäkään enempää. Mietipä tilannetta, jossa pääSIM on normipuhelimessa ja ns. kakkosSIM on kokoajan autopuhelimessa. Tuskin lähtisin sammuttamaan ykköspuhelinta, jotta saisin autosarjan toimimaan. Tilanne toki elää, kun Bluetooth autosarjoja on saatavilla, jolloin yhdelläkin SIM-kortilla pärjää em. tilanteessa. Tosin jokaisella ei ole ihan viimeisimpiä laitteistoja/autoja käytössään.

Edellä esitetyt 1,5 kertaiset kuukausiveloitukset ovat jo käytössä, jos päivittäisin yhteysnopeutta. Hinnoittelun kilpailukykyisyydestä voi taas olla montaa mieltä. MultiSIM samalla numerolla on tuskin kenellään koko perheen käytössä puheluissa. KakkosSIM iPadissä tai vastaavassa taas on.. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Väärinkäytöstä esimerkkinä sellainen, että minulla on puhelimessani MegaReilu 3G ja vanhemmillani parinsadan kilometrin päässä on tietokoneella MobiililaajakaistaPaketti Nopsa 13,90 € / kk. Kuukaudessa voisimme säästää tuon 13,90 €. Tai jos minulla olisi MegaReilu 4G, säästö olisi vielä suurempi. Toinen esimerkkki: ottaisin kaksi Mobiililaajakaistaliittymää, toinen kaverille toiselle puolen kaupunkia ja toinen itselle. Hinta olisi puolet käytettäessä MultiSIM-palvelua.

Mietin sellaista, että onkohan mahdollista sellainen "automaattisulku" eli kun ottaa käyttöön liittymän manuaalisella verkonhaulla, toinen kortti sulkeutuu. Ja päin vastoin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Hienoa kuulla, että MultiSIM on näin kaivattu tuote 🙂 Tällä hetkellä meillä ei ole suunnitelmissa tuoda MultiSIM-palvelua takaisin myyntiin. Palaute on kuitenkin ehdottomasti kuultu, tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan 🙂 -Suvi
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
:smileyshocked: Heitetääs harvinaisen kovakorvainen on nykyään Elisa/Saunis asiakkaiden toiveille. Tästäkin MultiSIM:istä on jauhettu toiveita siitä asti sivu kaupalla, kun Saunis sen yllättäen ja pyytämättä lopetti.

:smileyembarrased:
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Hei, rakas Elisa. Olen teidän vanha asiakkaanne ja käytössäni on mobiililaajakaista Perus -lisäpalveluun kuuluvia MultiSIMmejä. Vaihtaisin mielelläni vanhan liittymätyyppini nykyisin myynnissä oleviin pakettiliittymiin, jos vain saisin pitää tuon hyödylliseksi kokemani MultiSIM- lisäpalvelun. Olen valmis maksamaan palvelusta hinnastossanne esiintyvän 2,90 e kuukausittaisen lisämaksun, jota ei koskaan veloitettu MultiSIM -lisäpalvelun ajoissa ennen sen myynninloppumista avanneilta. Keskimääräinen datakäyttöni jää yleensä alle 0,5 Gt/kk, joten en ole edes datapalveluiden suurkuluttaja.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Voisin taas kommentoida tähän tätä aihetta omalta kohdaltani.

Määräaikaisuus toisella operaattorilla raukeaa ensi vuonna. Heillä on tarjolla sopivan hintaiset liittymät, sekä Multisim-palvelu. Saunalahdella on tarjolla reilun hintaiset paketit, mutta ei Multisimiä. Kuuluvuus molemmilla operaattoreilla omissa käyttökohteissani yhtä hyvä.

Lopputulema: Toisella operaattorilla on tarjolla lisäarvopalvelu, joka saa minut todennäköisesti pysymään heidän asiakkaanaan myös määräaikaisuuden päättymisen jälkeen. Saunalahdella on ennen ollut sama lisäarvopalvelu tarjolla, tosin parempana versiona ja halvemmalla kk-maksulla, mutta se lopetettiin. Mitä kummaa? :smileyshocked:

Jos laitatte "vanhan mallisen" Multisim-palvelun myyntiin Reilun kylkeen niin siinä on aika voittajakombo, itsellä ainakin vaihtuisi liittymä takaisin Saunikselle 99,9% todennäköisyydellä.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
ehkä kannattaisi tehdä erillinen ehdotus. kuitenkin

koska paketti liittymät monimutkaistaa asioita ja multisimiä. ehdotan seuraavaa.

jokainen sim kortti on liittymä tavallaan itsessään omana data pakettina ja myös puhe ja tekstari paketit. sekä laskullisesti ja data yhteytenä.

tällöin vaan kytketään kaksi tai useampi sim kortti ja liittymä samaan numeroon.

koska jokaisella sim kortilla on oma liittymätyyppi tämä kytkentä ei saisi maksaa hirveästi lisää ~ 0-1€/kk/sim

joku sim kortti määritellään pääliitymäksi ja muut sivuliittymiksi

esim

reilu (pääliittymä) 12,9€/kk

kelpo (sivuliittymä) 3,9€/kk

sim lisä 1 €/kk

kaikilla sama puh numero
Olisi kiva jos saataisin tämä MultiSim palvelu takaisin saunalahden valikoimaan. Itselläni on edelleen käytössä MultiSim kolmella kortilla. Haluaisin kuitenkin päivittää puhelimeni ja sitämyöten 3G yhteyteni 4G aikakaudelle. Nyt pitäisi siis ostaa kolme erillistä liittymää(?) jotta saisin kaikki laitteeni nettiin ja puhelut kulkisivat. Toivonkin että näistä palautteista olisi hyötyä ja saataisiin Multisimit takaisin listoille!

Loppukaneettina, että luulisi nykypäivänä olevan suurikin tarve multisimille kun ihmisillä on älypuhelimia, tabletteja ja nettitikkuja kodeissaan. Luulisi siis että tästä olisi kaikki operaattorit saaneet idean alkaa myymään multisimin kaltaista palvelua.
Itse olen jo useampaan kertaan etsinyt Saunalahden sivulta tätä palvelua - pidin itsestäänselvänä, että nykyisellä tablettiaikakaudella tarjotaan jokin tuote, jossa saa puhelinliittymään toisen sim-kortin tablettia varten esim. lisämaksusta. Vasta nyt alan uskoa että todellakin, ainoa tarjottava keino on kokonaan uuden liittymän hankkiminen toista laitetta varten.

Henkisesti sekin tuntuisi paremmalta, että 4G-liittymään saisi esim. 10 euron lisämaksusta rinnakkais-simin datakäyttöön kuin että pitää hankkia uusi dataliittymä ja maksaa siitä vähintään 15e/kk. Tietysti hieman kilpailukykyisempi hinnoittelu houkuttelisi asiakkaita enemmän.
Itselläni on tämä vanha MultiSim-palvelu. Aina kun jossain tapahtumassa tai marketissä liittymän myyjät kertovat että heillä olisi nyt kova tarjous menossa. Yleensä sanon että he eivät pysty ylittämään minun vanhan liittymän palvelua, niin monasti ovat luvanneet pistää paremmaksi. Kun ensimmäiseksi kerron että nykyinen littymäni sisältää kaksi MultiSimiä varsinaisen liittymän lisäksi, niin kuuluu sellainen hyvin pitkä huokaus. Suorastaan näkee sen pettymyksen  kun intoa täynnä oleva liittymänmyyjä on valmiina latalemaan ulkoaopetellun myyntipuheensa ja vaihti loppuu heti lähtöruutuun.
Itselleni olisi riittävä ratkaisu saada rinnakkaiskortti pelkkänä datana (Data 3G / Data 4G) ja tuosta voisi maksaa esim.

- Reilun 2MB:n ja Reilu 3G:n valisen erotuksen 13,90 - 9,90 eli 4,00 €/kk, nyt erillinen vastaava liittymä kustantaa 12,90 €/kk
- Reilun 2MB:n ja Reilu 4G:n välisen erotuksen 19,80 - 9,90 eli 9,90 €/kk, nyt erillinen vastaava liittymä kustantaa 19,80 €/kk.

Joka tapauksessa puhelimessa oleva kortti voi toimia HotSpottina eli samanaikaista liittymän käyttöä usealla laitteella on jo nyt.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kannatan MultiSim liittymän uudelleen lanseerauksen. Nyt puhelimessa Note 3 on Reilu 4 G 50M ja tapletissa 4G Super 100M, nämä liittymät kun sais yhdistettyä MultiSim liittymäksi siten, että olemassaolevat nopeudet säilys molemmissa ja no: olis se mikä on puhelimessa.
Käyttäjätaso 2
Mikäs tämän multi sim palvelun tilanne on tällä hetkellä???? Onko multisimi tulossa takaisin? Milloin tulee? Eikö tule ollenkaan?

Osallistu keskusteluun