Pidetään mielessä

Näytönohjaimia ja VR lasit elisa kauppaan

  • 20 syyskuu 2020
  • 4 kommenttia
  • 1356 katselukerrat

Näytönohjaimista oli joku muukin jossain vuoden vanhassa keskustelussa maininnut, mutta ei näemmä ole näitä lisätty niin voinee yrittää mainita ne uudemman kerran.

Minusta VR-lasit ja näytönohjaimet olisi juuri sopivia tuotteita täydentämään elisa kauppaa kun vertaa muita sieltä löydettäviä tuotteita. Hinnat ovat sopivia osamaksutuotteiksi, eikä varsinaisia tuotteita tarvitsisi kovin montaa lisätä että saa tärkeimmät katettua.

Varsinkin nyt kun nvidian ampere linjasto on tullut ja hinnoittelu niissä vaikuttaa olevan sen verran reilu että uskon että niitä menee kuumille kiville vielä pitkän aikaa. 2-3 tuotettahan mieluiten sekä nvidialta että radeonilta riittäisi kattamaan aika hyvin kysynnän. 3070, 3080, 3090 esim nvidialta ja mitä nyt tuleekaan vastaiskuksi radeonin navilinjalta.

VR-laseissa taas oculukselta rift ja rift s, ja htc vive kattaisi aikalailla oleellisimmat. Sonyn vr lasithan sieltä löytyy, mutta jostain syystä on otettu vain pelkästään ne ja uskoisin konsolilelujen olevan todella paljon vähemmän hakusessa kuin tietokoneeseen liitettävät / stand alone vr lasit. AR-lasitkin toki voisi kuriositeettinä lisätä, menisi samaan kastiin noiden Sonyjen kanssa että pienempää kohderyhmää varmaan kiinostaisi nekin.

 


4 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1

Moi @Flikflak! Siinäpä olikin monta ehdotusta yhteen viestiin, kiitos näistä! :slight_smile:  PS4 VR tosiaan nykyisinkin löytyy ja Samsung Gear VR on myöskin vielä valikoimassa, kyllähän tuohon rinnalle vielä mahtuisi! Tietokoneen komponentteja ei ole muitakaan juuri ollut meillä myynnissä, mutta ehkäpä tuossa olisi sellainen kategoria tuotteita, jota kannattaisi pohtia?

Mitä mieltä muut OmaYhteisöläiset on tästä ideasta? :relaxed:

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4

En näe Elisaa tai mitään muutakaan operaattoria sellaisena tahona, joka olisi fiksu myymään tietokoneen komponentteja. Esimerkkinä nostettuja näytönohjaimia on esimerkiksi aivan tolkuton määrä erilaisia. Jo pelkästään NVidian GeForce RTX 3000 -sarjassa on jo itsessään about 30 erilaista varianttia eri valmistajilta. Jotta valikoima olisi riittävän kattava, valikoimissa pitäisi olla noin 60-80 erilaista näytönohjainta. Silloinkin vielä on se riski, että tulee valituksia siitä, kun joku ohjain puuttuu.

 

Sama koskee myös muita komponentteja. Liian pientä valikoimaa ei kannata ottaa ja liian iso valikoima aiheuttaa sitten oman työnsä valikoiman ylläpidossa. Jos Elisa ottaisi emolevyt, muistit, kotelot, virtalähteet, kovalevyt, prosessorit ja näytönohjaimet valikoimiinsa, tarkoittaisi “uskottava” valikoima yhteensä satojen tuotteiden lisäämistä valikoimiin. Jättäisin nuo komponentit niihin erikoistuneiden myyjien harteille.

Muiden tietokonekomponenttien kanssa olen Dj_Godin kanssa samaa mieltä, mutta näytönohjaimet ovat hieman eri asia, kun ovat tuotteena aikalailla yksittäinen komponentti joka päivittää tietokoneen uuteen sfääriin käden käänteessä. Muut komponentit vaativat vähän enemmän tietoa ja taitoa päivittää(prosessorit/emot) tai sitten niillä ei ole niin suurta käytännön vaikutustua(muistit). Toki ei täysin plug and play tuote ole kyseessä silti. Onhan täällä tietokonenäytötkin tuotekategoriana joissa on huomattavasti enemmän oikeasti järkeviä vaihtoehtoja, puhumattakaan valmistajista.

Valmistajia toki on monia myös näytönohjaimissa, mutta eihän se tarkoita että kaikki pitäisi kauppaan saada kun kyseessä on aikalailla samat tuotteet eri värisillä tarroilla vähän kärjistettynä. Tottakai toiveita eri merkeille ja malleille aina tulisi ja on varmasti nykyistenkin tuotevalintojen kanssa, mutta yhdeltä edustusvalmistajalta esim nuo 3 aiemmin mainitsemaani näytönohjainta olisi äärettömän monta kertaa parempi kuin ei yhtään. Onhan noita tietokonekauppoja sitten jos ei miellytä valitut vaihtoehdot, ja sama pätee muidenkin elisa kaupan tuotteiden kohdalla että erikoisliikkeet löytyvät niillekin.

Totta tietysti, että jos mahdolliset lisätoiveet koetaan ongelmallisena, niin silloin ei uusia kategorioita kannata miettiä kauppaan ellei se sisälly kokonaisuudessaan vain kourallisesta tuotteita, kuten juurikin nämä mainitsemani 3d-lasit, joista konsolipuoli onkin jo toteutettu ja vielä PC (Oculus rift | HTC Vive) ja Stand alone|PC (Oculus Rift S) kattaisivat jo aikalailla koko kentän.

 

Telia myy

https://kauppa.telia.fi/kauppa/laitteet/tietokonekomponentit/kaikki?intcmp=navi_suositus

Osallistu keskusteluun