Toteutettu

Netflix clientti digiboxiin.

  • 20 maaliskuu 2013
  • 14 kommenttia
  • 17551 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 1842 kommenttia
Eli viihteen digiboxiin vastaava käyttöliittymät kuten Katsomo, Areena, Videovuokraamo, jne...

14 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Samaten tuo Areena kokonaisena versiona. Tuota nykyistä ei viitsi edes avata, koska sisältö päivittyy miten sattuu ja on murto-osa esim. Sonyn BD:ssä olevasta määrästä. Enpä panisi pahakseni, jos Katsomokin olisi samassa laajuudessa kuin Maikkarin netisivuilla. Valitettavasti kummatkaan asiat eivät taida olla pelkästään Elisasta kiinni.

PS. viihdepurkkina minulla musta Netgem.
Käyttäjätaso 3
Olen samaa mieltä EkiVir:in kanssa, että Katsomo ja Areena pitäisi olla samassa laajudessa kuin on suoraan selaimesta.  Eli Maikkarin ja Ylen kanssa neuvottelut käyntiin 🙂 Lisäksi tosiaan olisi kiva saada mahdollisuus myös Netflixille ja HBOlle.
Netflix-clientti olisi itselleni tosi tervetullut myös. Tilasin Viihteen vasta viime viikolla joten vielä ei ole tullut pakettia mutta sitä odotellessa...
En tiennytkään että Areena löytyy jo, se on hyvä homma, sieltä tulee usein katseltua ohjelmia joiden varsinaisen esityksen olen missannut.
Youtube-clientti voisi myös olla hyvä lisä. Nykyisellään katselen Netflixiä Wiillä, mutta se ei tuo teräväpiirtoa. Youtube-clientti löytyy myös Wiillä, mutta sitä tulee harvemmin käytettyä koska tekstin syöttä (haut) on niin hankalaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Tarkennetaanpa sen verran, ettei ahneuksissa kävisi koten HBO:lle, että ihan vain käyttöliittymä johon voi sitten kirjautua omilla tunnuksilla.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Tässä on taustalla sellainen logiikka, että vaikkakin kyse on käytännössä ja käytön kannalta käyttöliittymistä, niin mainitut palvelut rinnastetaan sisältöjensä vuoksi maksukanaviin. Tämä tarkoittaa sitä, että maksukanaviakaan ei pysty katsomaan vapaasti minkä tahansa operaattorin verkossa vain sillä perusteella, että on maksanut kyseisestä maksukanavasta jo kertaalleen toiselle operaattorille, sillä jokainen operaattori tuottaa ja ylläpitää oman palvelunsa sekä myy omaa palveluansa, vaikkakin sisältö ja nimi olisi sama kuin muilla palveluntarjoajilla. Vastaavalla tapaa esim. HBO:sta joutuu maksamaan Viihteessä erikseen, jos HBO-palvelun haluaa Elisalta ostaa. Muussa tapauksessa Elisa tarjoaisi ilmaisen käyttöliittymän maksullisen sisällön käyttämiseen, jonka maksut asiakas maksaa suoraan kolmannelle osapuolelle (HBO:lle). Ei kuulosta kovin järkevältä liiketoiminnan kannalta? 🙂 Toki tässä olisi teoriassa se mahdollisuus, että HBO tilittäisi tuossa tilanteessa Elisalle sovitun siivun tuotoistaan, mutta sekin tarkoittaisi käytännössä sitä, että HBO joutuisi nostamaan oman palvelunsa kuukausihintaa koska kulut kasvaisivat eikä Elisa olisi tuollaisessa tilanteessa ainoa osinkoja saava yhteistyökumppani.
Luin tuon gronerin tekstin moneen kertaan ja alkoihan se avautua. Koska nyt olemme jo saaneet HBO:n Viihteeseen niin pian perässä seuraa Netflix? Netflix ei kaipaa sen kummosempia käyttöliittymiä kuin HBO:kaan. Neuvottelut vain pystyyn, että saadaan samaan laitteeseen kaikki tarpeellinen... 😉
Käyttäjätaso 7
Jos Netflixiltä asiaa kysyttäisiin, niin voisin hyvinkin kuvitella heidän maksavan Ellulle sentin jokaisesta Viihteen kautta katsotusta sisällöstä.

Netflix Viihdeboksissa nostaisi Netflixin suosiota, joten en nyt ihan heti vaan keksi miksi Netflix ei haluaisi murto-osaa kasvanneista tuotoistaan elisan kanssa jakaa?

(Jos nyt ei ole siitä kyse, että Ellu haluaa myydä asiakkailleen Netflixin kanssa kilpailevaa "flat-rate-vuokraamoa", eikä siksi halua kilpailijaa hämmentämään soppaa...)
Kirjoitin tuon edellisen kommentin lähinnä vitsinä. Eihän Netflix anna minkään pilipali firman rakentaa käyttöympäristöä heidän palveluunsa. Niidenhän pitää sisältää tietyt toiminnot ja ominaisuudet ja elisan järjestelmään ei selaista saa kuuna päivänä. Erillinen clientti voisi toimia, mutta tuskin lähtevät siihenkään.
Tämän takia boxin pitäis olla vähän avoimempi, kolmannet osapuolet voisivat koodata lisäominaisuuksia. Areenan/Ruudun/Katsomon saisi ainakin hyvin helposti kokonaisuudessa käyttöön.
Käyttäjätaso 7
Jotenkin hämmentävää, kun sanotaan, et Ellu ei hyödy siitä mitenkään, jos sen kautta katotaan Netflixiä.

Eikö Ellun hyöty olisi aivan sama kuin Samsungin, kun laittaa töllöönsä tai bd-soittimeensa Netflix-clientin?

Esim. Applehan on tunnettu siitä että tekee taloudellisesti huonoja päätöksiä ja yksi niistä on se, et appleTV:ssä on netflix...

(Eli rautalangasta: saa tuotteellensa ostajan, kun ominaisuudet houkuttelee...)
Maksaako YouTube tai Areena Elisalle, että sen clientti löytyy? Samasta asiasta on Netflixissäkin kyse. En tosin tajua, miksi Elisan se pitäisi tehdä, Netflix jos sellaisen tekee ja tarjoaa viihteeseen, niin tuskin vastaankaan kukaan panee.
Käyttäjätaso 7
Kauankos sitä keskustelua pitää vielä pitää käynnissä?

Ehkä jonkinlainen roti aikatauluihin olisi mahdollista määritellä?

Jos siis elluaspalaisten mielestä ei ole kivaa ajankulua vastailla kymmeniä kertoja samaan kysymykseen: koskas?
Tämä toteutettu:

https:///t5/Tiedotteet/Elisa-Viihde-ja-Netflix-yhteisty%C3%B6h%C3%B6n/m-p/451392#U451392
Eihän tätä ole toteutettu Paceen!:(

Osallistu keskusteluun