Ei toteuteta

Netgem N7700:aan myös multicast-tuki

  • 29 tammikuu 2014
  • 15 kommenttia
  • 23658 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Otsikon boksia toimitetaan myös perinteisen Viihteen liittymiin eikä vain EVIL:iin. Boksin käyttämä unicast ja adaptiivinen bitrate on perusteltu silloin , kun asiakkaalla ei ole Elisan nettiliittymää tai liittymän nopeus on enintään 10 Mbit/s.

Perinteisessä Viihteessä Elisan liittymällä IPTV-kanavien välitys multicastilla toimii huomattavasti vakaammin kuin unicast adaptiivisella bitratella.

Siis laittakaapa boksiin tuki myös multicastille ja asetuksiin valinta , millä käyttäjä voi valita käyttääkö unicastia vai multicastia. Siis Elisan verkossa.

Edit: Speksien mukaan alkuperäisessä softassa se multicast-tuki näyttäisi jo olevan , joten ei kai tarvittaisi muuta kuin tuki myös palvelinpuolelle ja asetuksiin valinta kumpaa käyttää.

http://www.netgem.com/datas/media/1363106753_ProductSheet-N7700-04032013.pdf

15 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tätä kyselty ja ihmetelty jo tavallisten keskustelujen puolella, joten ehdottomasti kannatusta tännekin.
Kyllä minusta tähän N7700:n sitten pitäisi saada kaikki muukin.

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Ideapaja/viihde-liten-Netgem-N7700-jatkokehittelyyn-pacen-tilalle/idi-p/308501
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Haloo Elisa!!!

Onko teillä mitään mielipidettä aiheeseen?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Olisihan se kohteliasta vastata edes jotakin vai mitä Elisa?
Käyttäjätaso 1
Kunniamerkki
Vahvaa kannatusta tälle!
Käyttäjätaso 3
Tiedustelu tästä on vetämässä mutta on lähes varmaa ettei tätä tulla toteuttamaan.
Käyttäjätaso 3
Tämähän on jo käytössä PPO:n alueella peruskanavilla.;)
Käyttäjätaso 3
Tämän kohtalosta kyseltiin lisätietoja mutta joudutaan vielä odottamaan. Vastauksia tietävät tahot ovat lomalaitumilla 🙂
Käyttäjätaso 3
Voi kilin kellit sentään tätä touhua!
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Tähän pyydettiin vastaamaan seuraavin linjoin: "N7700 multicast-käytön laajentaminen maksukanaviin tai alueellisesti ei tällä hetkellä ole suunnitelmissa. Kokeilemme kuitenkin jatkuvasti erilaisia jakelutekniikoita ja niiden soveltuvuutta erilaisiin käyttötilanteisiin." 🙂
Siis ymmärränkö tuon oikein, että Netgem 7700:lla tulee jatkossakin iptv-kanavien lähetykset minuutin myöhässsä, kun ei sitä multicastia saada.:(
Käyttäjätaso 7
Ompa tosi fiksua rampautta N7700, niin se ei sitten ole hyvä vaihtoehto kuin EVIL-asiakkaille ja siten muille tyrkytetään wanhaa pacea ja kun kehitysosastolla on sitten tupladuuni, ei edistystä tapahdu senkään vertaa kuin jos kaikki paukut suunnattaisiin yhteen lootaan. Noh, ompahan taas yks selitys lisää sille, miksei yksikään ideapajan ehdotus toteudu...
Kyllä olisi aika saada tähän multicast-tuki, kun Pacen kaapelikanavien hakua ei saada kuntoon.
Käyttäjätaso 7
"N7700 multicast-käytön laajentaminen maksukanaviin tai alueellisesti ei tällä hetkellä ole suunnitelmissa. Kokeilemme kuitenkin jatkuvasti erilaisia jakelutekniikoita ja niiden soveltuvuutta erilaisiin käyttötilanteisiin."

Tarkoittaako tämä siis sitä, että multicast-käyttö on olemassa tai tulossa muille kuin "maksukanaviin tai alueellisesti"?
Käyttäjätaso 4
Olisiko elisankin aika ratkaista tämä pullonkaulan aiheuttaja?

Tämä teksti on viestintäviraston sivuilta.

Kuluttajien joukkoviestintäsisältöjen ja muiden AV-sisältöjen käyttö internetissä yleistyy nopealla vauhdilla. Käyttäjämäärien kasvaessa ei ole mahdollista toteuttaa hyvänlaatuisia palveluita yksinomaan kohdeviestintätekniikoilla (unicast).

Pullonkauloja syntyy, kun useat kuluttajat haluavat samanaikaisesti katsoa samaa sisältöä tai käyttää samaa palvelua. Jo 10.000 samanaikaisen käyttäjän tai enintään muutamien kymmenien tuhansien samanaikaisten käyttäjien määrät ylikuormittavat nykyisiä verkkoja estäen kuluttajia käyttämästä näitä tietoyhteiskunnan palveluita.

Ongelma on ratkaistavissa ottamalla käyttöön internetin siirtoprotokollaan (IP) kuuluva ryhmälähetystekniikka – multicasting. Suomalaiset operaattorit käyttävät jo laajasti multicast-teknologiaa omien IPTV-palveluidensa välittämiseen omille asiakkailleen.

Osallistu keskusteluun