Pidetään mielessä

Netgem n7700 guide (ohjelmaopas)

  • 11 helmikuu 2014
  • 15 kommenttia
  • 17564 katselukerrat

Käyttäjätaso 3
Moro,

Netgem vaikuttaa mielestäni muuten ihan OK boxilta, mutta tuo guide on aivan karsea.

Kerralla näkee maksimissaan 3 kanavan tiedot ja usein paraikaa tulevan ohjelman nimeä ei edes näe.

Tietysti nämä ovat mielipidekysymyksiä, mutta itse pitäisin enemmän vertikaalisesta kanavaluettelosta jossa näkisi esim 6 kanavaa kerrallaan.

//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris

15 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Käyttäjätaso 2
Samaa mieltä. Nykyinen ohjelmaopas on erittäin epäkäytännöllinen enkä sitä koskaan siksi käytäkään. Helpottaisi myös kovasti, jos ohjelma info näkisi pelkästää ohjelman kohdalle siirtymällä eikä tarvitsisi painaa erikseen ok. Niin uskottomalta kuin se kuulostaakin, surkeassa Pace boksissa tämä oli toteutettu paremmin ja samanlaista näkymää kaipaan Netgem n7700. http://imgur.com/Xq8ARe5
Tässä muutaman kuukauden kokemuksella listaa Netgem 7700 digiboxin puutteista kaapeliverkossa.

 

  1. Yle Areenaa ja Katsomoa ei ole tähän digiboksiin vielä toteutettu. Ylen Areena on viihteen palveluista monipuolisin, joten puute on kyllä melkoinen. En suoraan sanoen olisi vaihtanut vanhaa, mutta epävakaata Pacea tähän boxiin, jos olisin etukäteen tämän tiennyt.
  2. Eurosportin kuva on ensimmäiset 5-10 sekuntia samea niinkuin 70-luvun ensimmäiset värilähetykset. Sen jälkeen kyllä ihan ok, MUTTA äänitaso on selvästi muita kanavia alhaisempi ja huojuu edestakaisin hiljaisesta lähes kuulumattomaan.
  3. Boksin kaukosäädin ei anna tallentaa kuin ainoastaan peruskanavia. N7700 ei pysty purkamaan salausta maksukanavilta.
  4. Netgemin ohjelmaopas on erittäin epäkäytännöllinen, lähes käyttökelvoton verrattuna erillisiin HD-boxeihin tai jopa Pacen oppaaseen. On jotenkin surullista, että uusi boxi on tässä suhteessa askel 10 vuotta taakse päin.
  5. Lopuksi pienenä mutta tärkeänä käytännöllisenä ominaisuutena Netgemissä ei ole näppäintä, jolla voi vaihdella kahden viimeksi katsotun kanavan välillä. Tämä olisi tosi näppärä tapa siirtyä esim. mainosten ajaksi toiselle kanavalla.
 

Näihin asioihin kun tulisi pikapuolin korjauksia, niin arviot Elisan palveluista nousisivat useamman piirun ja asiakassuhdetta voisi hyvillä mielin jatkaakin.
Käyttäjätaso 5
Kannatan, TV-opas (Guide) paremmaksi! Pacella ihan mainio / riittävä TV-opas. Netgemissä valitettavasti aika suppea. Onneksi kännykkä usein vieressä niin osoitteesta www.iltapulu.fi tulee bongattua ohjelmatarjonta. 🙂
Suurin puute uudessa boxissa on todella tuo 4. ohjelmaopas, todella surkea näyttö verrattuna vanhaan valkoiseseen boksiin. Myös Areenan ja katsomon puute ärsyttää. Minkä ihmeen takia tuodaan "parannettu" boksi josta puuttuu hyviä ominaisuuksia?
Käyttäjätaso 3
Tästä jutusteltiin kehitystiimiläisten kanssa ja pitivät ideaa hyvänä. Merkataan tämä nyt toistaiseksi pidetään mielessä-tilaan, sillä mitään varmaa toteutusta tai aikataulua ei ole vielä antaa 🙂
Käyttäjätaso 3
Ohjelmaopasta tulisi muuttaa niin että muistuttaa enempi vanhan valkoisen boksin käyttöliittymä tältä osin jolloin kanavat olivat päällekkäin eikä vierekkäin!
Käyttäjätaso 2
Itse kaipaisin myös samalla käyttöliittymään viilausta tekstitysten osalta. En tiedä onko muilla vastaan tullut, mutta kun itse ohjelmassa on tesktit valkoisena ja siihen päälle suomenkieliset digiboksin tekstitykset, niin ei teksteistä enää meinaa mitään selvää saada. 

Tästä idean tehnytkin kauan sitten, mutta ilmeisesti muilla ei vastaavaa ongelmaa? :)

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Ideapaja/Netgem-N7700-digiboksiin-mahdollisuus-muuttaa-tekstitysten/idc-p/361599#M1131
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Näkyykö muuten kellään muulla ohjelmatiedoissa päällekkäisyyksiä siten, että joidenkin ohjelmien tiedot näkyvät kahdesti ja joidenkin ohjelmien tietoja ei saa lainkaan näkyviin eikä niiden tallennuksen ohjelmointi onnistu lainkaan? Ohjelmaoppaan mobiiliversiossa taas kaikkiin kellonaikoihin ei ole luottamista, koska osa ohjelmista näkyy kahteen kertaan eri aikaan.
Hyvis,

tämähän on Ideapaja.

Tuollaiset kysymykset kuuluvat  normaalille Palstalle, kuten sinun pitäisi tietää;):(
  1. Netgemin ohjelmaopas on erittäin epäkäytännöllinen, lähes käyttökelvoton verrattuna erillisiin HD-boxeihin tai jopa Pacen oppaaseen. On jotenkin surullista, että uusi boxi on tässä suhteessa askel 10 vuotta taakse päin.
  2. Lopuksi pienenä mutta tärkeänä käytännöllisenä ominaisuutena Netgemissä ei ole näppäintä, jolla voi vaihdella kahden viimeksi katsotun kanavan välillä. Tämä olisi tosi näppärä tapa siirtyä esim. mainosten ajaksi toiselle kanavalla.
Nuo yllämainitut allekirjoitan täysin.

Tuo TV opas on aivan järkyttävän huono ja epäkäytännöllinen.

Koittakaapa nyt hipi hipi laittaa tämä kuntoon!!!!
Tämän ohjelmaoppaan päivitys mahdollisimman pikaisesti edes jonkinlaiseen parempaan condikseen!

- Harmaa toimi parhaiten

- Valkoinen boksi oli kaikkein bugisin

- Mustan värkin guidella ja ohjelmatiedoilla ei tee yhtään mitään! Opasta katsottava nyt koko ajan kännykästä 😞
Onkohan tälle asialle tulossa parannusta?

Ainakin tarve olis..............
Kaikkea turhaa kikkailua on tehty ohjelmaoppaaseen, mutta oleellisinta ei vaan saada korjattua.....
Hankin juuri, sopimusta uusiessani, Elisan mahdottomasti kehuman mustan NetGem n7700 boxin. Ja ei helv...! 

Tämä keskustelu ohjelmaoppaasta on aloitettu lähes 2 vuotta sitten ja mitään korjausta ei ole tapahtunut! Kerralla näkyy 3 kanavaa, ja nekin niin sekavasti ettei niistä ota Erkkikään selvää. Jos aikoisi selvittää oikeasti mitä tv:stä tulee, on pakko olla käsillä jokin tietolaite, josta saa selvitettyä olevat ja tulevat ohjelmat. 

N7700:n koko kapula on historiallinen jäänne, jota pakkosyötetään tietämättömille asiakkaille.
Kaikkien kannattais painaa tuota Kiitos nappia, jos vaikka se auttais.....

Osallistu keskusteluun