Pidetään mielessä

Netgemin käynnistäminen suoraan live-tv-kuvaan

  • 9 marraskuu 2017
  • 3 kommenttia
  • 384 katselukerrat

Käyttäjätaso 2
  • Aktiivinen keskustelija
  • 68 kommenttia
Jouduin vaihtamaan ikivanhan Netgemin digiboksin Elisan uusimpaan malliin. Vikojahan riittää, mutta suurin ärsytyksen aihe tulee esiin heti virrat päälle laitettaessa: laite käynnistyy suoraan valikkoon live-tv-kuvan sijaan. Eihän puhelimetkaan/tabletitkaan käynnisty suoraan valikkoon, joten miksi tv:n tai digiboksin pitäisi?

Eli pyytäkääpä rakasta laitetoimittajaanne kehittämään niinkin edistyksellinen ominaisuus kuin "aloitustilan valinta", jossa käyttäjä saa itse valita käynnistyykö laite suoraan johonkin valikkoon vai siihen tarkoitukseen, johon laite on käsittääkseni luotu - eli (video)kuvan katsomiseen. En halua käynnistämisen jälkeen ensimmäisenä painella back-painiketta aivan kuten olisin itse mennyt tekemään jotain väärää ja joutuisin palaamaan alkuun tuota painiketta painamalla.

(Muutenkin tuntuu, ettei tätä laitetta suunniteltaessa/kehitettäessä ole ajateltu käyttömukavuutta yhtään - pääasiana näyttäisi olleen visuaalinen näyttävyys toiminnallisuuden kustannuksella. Muutenkin valikot yms. näyttävät siltä, kuin ne olisi suunniteltu kännykän tai tabletin touchscreenillä käytettäväksi.)

3 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Ehdottoman hyvä idea, kannatan (ja muistin myös antaa tälle äänen klikkaamalla otsikon alla olevaa sinistä "Äänestä"-painiketta, joka muuttuu sitten vihreäksi, kun on äänestänyt ;)).
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Viedäänpä tästä ehdotusta eteenpäin! 🙂
Käyttäjätaso 4
Tällä hetkellä ei olla tuomassa muutoksia aukeamisvalikkoon, koska aukeamisvalikossa haluamme tuoda nostoja asiakkaille, ja ajatuksena on että valikosta pääsee nopeasti mihin suuntaan vain 🙂 Kehitys on kuitenkin ottanut tämän idean korvan taakse.

Osallistu keskusteluun