Nokia 106 (2018) valikoimiin?

  • 16 joulukuu 2018
  • 4 kommenttia
  • 1185 katselukerrat

  • Uusi OmaYhteisön jäsen
  • 2 kommenttia
Moi,

Elisalla on erittäin vähän valikoimissa peruspuhelimia, joilla ei pysty kuin vain ja ainoastaan soittamaan ja lähettämään viestejä.

HMD julkaisi viime kuussa Nokia 106 (2018) peruspuhelimen, jolla pystyy ainoastaan tekemään juuri edellä mainittuja. Puhelin sopii erityisesti kakkospuhelimeksi tai vaikkapa vanhukselle, joka haluaa käyttää Nokian puhelinta eikä kaipaa siltä muuta kuin mahdollisuutta soittaa ja lähettää tekstiviestejä.

Toivottavasti Elisa laittaa kyseisen puhelimen valikoimiin heti, kun se tulee saataville Suomeen. ☺

4 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Valitettavasti Elisa myy sitä mitä ostetaan, eli peruspuhelimia ei kannata nykyään myydä, koska kysyntää ei ole. Älä kuitenkaan ymmärrä väärin, minä kannatan ideaasi. Itse asiassa minua kutkuttaa ajatus, että viiden vuoden päästä peruspuhelimia olisi enemmän kuin näitä älyttömiä puhelimia Samsungista aina Motorolaan, joissa todella paljon yksityisyyttä loukkaava Android.

Toinen syy suosia älykkäitä peruspuhelimia on se, että niissä säästää laskuissa. Lasku on alkaen 0€ ja muu käytön mukaan. Olen huomannut, että maksan tällä hetkellä DNA:lle vähintään 154,80 vuodessa siitä, että minulla on puhelin, jolla voin tarvittaessa soittaa tai viestiä 0,07 €:n hintaan.

Toki minä kuuntelen musiikkia eli netille 1M on käyttöä, mutta sen voisi ladata aina paikallisesti.

Kolmas syy suosia älytöntä puhelinta on se, että se tekee ihmisiä älykkäitä, kun tietoa ei saa kysymällä jotain bottia, vaan se haetaan vasta kotona tai kysytään toiselta ihmiseltä, esim. navigoinnin aikana. Vuosien aikana minä olen yrittänyt vähentää älypuhelimen käyttöä.

Se lisää sosiaalisia taitoja, jotka tuntuvat valitettavasti katoavan pikkuhiljaa.

Kannatan ja toivon, että joskus myytäisiin enemmän Peruspuhelimia.

Minä olen aina välillä miettinyt sellaisen ostaa, koska nykyhinnasto liittymissä suosii näitä älypuhelimia, ja siinä saa maksaa todella paljon siitä, että ei muuta teekään kuin kävelee Androidina lähikauppaan, bussipysäkille, elokuviin tai minne vielä. Aina se kapula kädessä.

Se ei ole vain naurettavaa, se on vaarallista. Siksi älypuhelimeni on todella tyhmä.

Nyt soi Toneshifterz - Psychedelic Wasteland (Defqon.1 Australia Anthem 2011) (Original Mix).
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki
lyhyt vastaus:
puhelin ei sisällä umts tukea, vain gsm tuen. elisan ei kannata edes harkita tätä luuria. lähteenä käytin https://www.gsmarena.com/nokia_106-5635.php .

pidempi:
miten määritellä peruspuhelin. teknisesti vai käyttöliittymältään. itse olen ollut etsimässä teknistä peruspuhelinta jossa ei ole pakettidataa (eikä myöskään mms-viestejä). mutta aika monessa perusluureissakin on jotain kummaa roskaa mukana joka saattaa viedä luurin nettiin jollain sellaisella ohjelmalla mitä en halua. umts taajuudet pitäisi jo löytyä peruspuhelimistakin koska suuresti epäilen että noi gsm-taajuudet ei riitä lähitulevaisuudessa.

sitten doro 7070, https://www.doro.fi/doro-7070.html . tämä voi olla käyttöliittymältään perusluuri mutta en sanoisi teknisesti. alla pyörii kaios ja siihen mahdollisesti liitetään kai account johon voi asentaa tiestä mitä nöyhtää, esim facebook. puhelin on lte-puhelin volte tuella (elisa tuskin tukee). tämä roikkuu netissä kiinni kuin muutkin älyluurit. https://www.kaiostech.com/ .

operaattoreiden hintojen korotus kilpailu alkaa saada sellaisen pisteen että en tiedä noista perusluureistakaan enää. jos listahintoja katselee niin telialla 6.9€/kk ja elisalla 7.9€/kk vain siitä ilosta että voi vastaanottaa puheluita ja viestejä ja joskus soitella ja lähettää. tuolla dna:lla vielä pääsee 4.9€/kk:lla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä niitä vielä lähes nollaa hipovia perusliittymiä löytyy paljon. Jopa Elisalla ja DNA:lla. Prepaidin saa omaksi 3,90 eurolla halvimmillaan, juuri nyt on jälkimmäinen tarjouksessa, ja siinä taksa on 0,069 minuutille tai kappaleelle. Elisalla myös tuo Saunalahden latausliittymä, minkä kausimaksu on myös tuo nolla euroa, mutta liittymää pitää muistaa välillä ladata - mistä puhelukin sitten veloitetaan. Minimilataus on valitettavasti Saunalahdella 10 euroa.

Nykyhinnoilla varmasti ohjataan ihmisiä älypuhelimiin. "Ai tässä on tämä (oikeasti kelvoton netti), minun on pakko sitten älypuhelin hommata". Kun homma sitten on hanskassa, eli liittymä ja puhelin vaihtaneet omistajaa, tulee maalikolle seuraavaksi toinen kysymys mieleen. Miksi tämä on niin hidas. Asiakas miettii vain hetken ja sen jälkeen hän ostaa paremman netin, olkoon nyt vaikka tuo yhden megan 12,90 euron liittymällä toteutettuna.

Elisa saa aiempaa enemmän rahaa ja yksi joka olisi ollut halukas peruspuhelimeen, onkin nyt älypuhelimen käyttäjä - joka maksaa 144,80 vuodessa. Sen sijaan että voisi maksaa Elisan latausliittymässä käytön mukaan vaikkapa 11 euroa. Olettaen, että puheluita ja viestejä alle euron kuukaudessa. Toki aloittajan on hyvä muistaa, ettei Elisa ole ainoa kauppa netissä.

Kauppa, joka myy peruspuhelimia. Verkkokauppa.comissa oli ainakin kuukausi sitten simpukkapuhelimia vielä myynnissä, harmittaa etten ole ostanut. Aikoinaan minullakin oli simpukkapuhelin ja kyllä se elämä maistui silloinkin, kun sai marjastaa ilman piippauksia.

Nyt soi Coone & Da Tweekaz - Born In The 80's (Original Mix).
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Puhelinkauppa muutenkin on aika pienellä katteella menoa. Voi vain miettiä, miten monta peruspuhelinta saa myydä, että kaikki kulut, joita toimitusketjussa on, tulevat katetuksi. Toki noita saa myydä, mutta epäilenpä vain operaattoreiden kiinnostusta täyttää sopimusvarastot noilla.

Osallistu keskusteluun