Toteutettu

Nopeat datayhteydet minuuttipohjaisiin liittymiin

  • 15 tammikuu 2014
  • 14 kommenttia
  • 15939 katselukerrat

Nopeat datayhteydet pitäisi tuoda saataville myös minuuttipohjaisiin liittymiin (tällä hetkellä Oiva / Satakieli Oiva). osittain tämä ehdotus liittyy siis https:///t5/Saunalahti-Ideapaja/4G-verkkoon-p%C3%A4%C3%A4sy-kaikkiin-liittymiin-datapaketteihin/idi-p/294194, mutta mielestäni riittää että minuuttiveloitteisiin liittymiin tuotaisiin saataville nopeat datapaketit, vaikka 3G tekniikalla. Ohessa hieman perusteluja miksi:

Monesti vetoatte siihen, että teillä on kattava pakettivalikoima, mutta noissakin tilanne monesti on se, että ne ovat ylimitoitettuja. Meilläkin yksi tyttäristämme taisi viime kuussa käyttää 8min  puhetta 5000:n minuutin paketista. Määräaikainen tarjousaikamme on umpeutumassa ja katselimme vaihtoehtoja. Oiva olisi tällaiseen käyttöön hyvä, mutta tuota dataa pitäisi saada korkeammaksi maksamalla siitä lisää. Tässä kohtaa argumentti yleensä on, että etenkin nopeilla 21M yhteyksillä hinta nousee jo niin ylös, että on kannattavampaa valita paketti.

Entä jos tuo datan hinta olisikin hinnoiteltu näissä liittymissä aavistuksen alhaisemmaksi, periaatteessa saisi puheliittymään esim mobiililaajakaistan lisäpalveluna. Noissa nettitikku liittymissähän datan hinta on hieman normi puheliittymää edullisempi. Mitä hyötyä tästä edullisemmasta datasta olisi (voisi/saisi se toki hieman tuota mainittuakin edullisempi olla)? No ensinnäkin useampi vähänkin puhuva saattaisi ottaa nopeankin netin liittymänsä kaveriksi. Lisäksi kun liittymää käyttää muuten, tulee lisäkustannuksia ja kokonaishinta onkin operaattorin kannalta kannattava paketti. Käyttäjälle taas joinakin kuukausina voisi nopealla netillä hinta kivuta alle euron päivilläkin korkeammaksi kuin paketti hintaisessa, mutta joinakin taas voisi tuoda käyttäjälle säästöä.

Kokonaisuutena tämä kuitenkin toisi tervetullutta vaihtoehtoa liittymävalikoimaan ja loisi selkeän kilpailuedun. Nyt tilanne useinkin on se, että asiakkaat saattavat määräaikaisten tarjousten loputtua siirtyä operaattorilta toiselle kun sopivaa liittymää ei löydy ja operaattorit ovat (etenkin vuosi sitten) kilpailleet asiakkaista jopa turhan suurin tarjouksin. Tarjoten jopa Mega Reilu 3G littymän tarjoushintaa vielä puolitetttuna (9,95e/kk), "tiskin alus" tarjouksena, jollaisen asiakas takuulla ottaa vaikka se olisi ylimitoitettu.

Näihin "tiskin alus" tarjouksiin nähden olisikin kannattavampaa pystyä tarjoamaan myös perusliittymä, jossa asiakas maksaa käytöstä. Vaikka tuo maksettu summa jäisi vähän puhuvalla normi kuukautena ehkä hieman alle pikkupaketin (jos siis vähän puhuvalla esim Oiva + 21M netti), niin silti se olisi maksua käytetystä määrästä, eikä toisi "tiskin alus" -tarjousten tavoin tappiota. Myös asiakkaat olisivat tyytyväisiä ja varmasti suosittelisivat operaattoria myös tuttavapiirissään.

14 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tämä ehdotus kuuluisi Saunalahden puolelle. Voisi modet siirtää.
Käyttäjätaso 5
Siirretty Saunalahden puolelle.
Käyttäjätaso 5
Todetaan nyt täälläkin.. DNA:lla vastaava liittymä on DNA Äly, joka 21M yhteydellä maksaa 13,90€/kk + muu käyttö (4,5snt / min/kpl).

Ja kun tämä meni alunperin väärälle puolelle, en haulla löytänyt, että vastaava ehdotus periaatteessa olisi se Reilu liittymää koskeva ehdotus, jossa Reilun saisi ilman puhe & tekstaripakettia. Toisaalta liittymävalikoima voisi olla selkeämpi jos Reilu säilyisi pakettina ja Oiva & Satakieli Oiva liittymiin sallittaisiin nopeampi data (ainakin 21M asti).
kannatan. 4G ja minuuttiveloitukset puhelut ja kertalaakiviestit. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kyllä kiitos, kannatan.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Sinulla varmaan on laajakaista, jossa on rajaton tiedonsiirtomäärä. Mietitkö, kuinka pienen osan tästä rajoittamattomasta käytät? Onko tässä nyt kyse, että kun sille pannaan joku raja - vaikka niinkin korkea kuin 5000 minuuttia, tulee tarve käyttää tähän rajaan asti ja jos ei käytä., tulee mielikuva, että maksaa turhasta?  Ehdoton valtaosa liikenteestä on dataa. Puhe on aivan mitätön datan rinnalla. Siksi on aika outoa, että ihmiset mieltävät vieläkin datan striimaajat  pienkäyttäjiksi, jos he puhuvat vähän. Musiikin striimaus kormittaa verkkoa  aikayksikössä n. kymmenen kertaa sen määrän verkkoa mitä puhe.

Nopean datan ongelma on, että sen valitsisivat nimenomaan suurkuluttajat. Minusta parempi ehdotus olisi, että saisi vaikka gigan verran kuussa nopeaa dataa ja sitten hidastuisi. Tämä voisi olla joko peruspalvelu tai maksullinen lisäpalvelu. Idea olisi palvella pienkäyttäjiä jotka satunnaisesti tarvitsevat kaistaa vaikka jonkun videon katsomiseen. Koko perusongelma on, ettei laskuteta käytettävästä resurssista, eli datamäärästä. Tämä johtaa sitten kiertolaskutuksiin, jossa keskimääräisen datamäärän kasvaessa nopeammin kuin kustannukset alenevat, pitää poistaa Reilusta pienempiä puhepaketteja jne. Tämä toki tuntuu datan suurkäyttäjistä  epäreilulta kun he kokevat maksavansa turhasta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ainakaan DNA:lla tätä ongelmaa ei ole. Ihan hienosti heille kelpaa asiakas, joka haluaa vain dataa ja PALJON sekä maksaa vähäisestä puheesta ja viesteistä käytön mukaan. Ai niin, saanen veikata, että DNA on Oy eikä Oyj... Ahneus ei ole siis huipussaan.

Ja jos Elisaa niin paljon vähän käyttäjät häiritsee, miksei laittaisi vain kirjettä, että hei - me ei nyt tarvita sua, vaihda DNA:lle! Ja tarjoaahan Elisan mokkuloihin 12,90 € 21 Mbps -dataa. Miksi 13,90 € puheliittymän data ei toisi mukavasti katetta? Vaan pitää se jonninjoutava paketti siltikin tunkea ja vielä oikein kaksin kappalein...
Itse en ymmärrä sitä, miksi datakatto pitäisi laittaa vain vähän puhuville. jos joillekin, niin kaikille.. Ja onhan se Sonerallakin 10Gt katto, eikä 1Gt. Ylipäätään, miksi pitää perustella niin kiivaasti laskutusmallia vastaan, jossa käyttäjä käyttäjä maksaa siitä mitä käyttää.

Tällä hetkellä halvin 21M nopeuden sisältävä puhepaketti äkkiä katsottuna näyttäisi olevan 18,80 e/kk. Jos nuo oiva liittymät saisi esim. DNA hintaan 13,90/kk 21M datalla, niin helppo havaita, että jo pieni käyttö nostaisi hinnan tuon paketin kanssa tasoihin, vaikka alle euron päivät olisikin. Eikö tällöin operaattori vain voittaisi? Toki paras ratkaisu olisikin ja reiluin kaikkia kohtaan se, että datanopeuksia olisi useampia Soneran tapaan. Tyyliin 2M, 7M sekä 21M. Tällöin saisi aidosti valita käyttöön parhaiten sopivan ja maksaisi siitä mitä käyttää.

Teille jotka pelkäätte, että esim. meilläkin dataa liikuu yhtenään ja puhelimet olisivat vain tethering käytössä silloin kun ei muuten käytetä.. Tilanne on kuitenkin se, että taloudessa on tällä hetkellä 10/3 ADSL ja keväällä tulossa valokaapeli. Sitä kun on tottunut nopeaan nettiin, niin ei sitä puhelimella selatessakaan hitaasta tykkää, vaikka datan siirtomäärä kohtuu alhaiseksi jäisikin. Eikä tämä yhdistelmäkään pidä yhtään sen väärempänä toivomusta liittymästä, jossa maksaa käytön mukaan. Lisäksi tuolla aidosti riittäisi ottajia, varsinkin kun nopeuksissa olisi enemmän vaihtoehtoja. Suurin osa mahdollisista liittymän ottajista ei vaan täällä palstalla oleile.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kannatan, uggeli puhuu asiaa.

Tarvitsee saada Oivasta eri nopeusversioita. Miksi ei? 2,90 € käyttäisi hyvinkin aikaansa päivitykseen vaikka 21M 13,90 € ja kaikki muu paitsi data menisi käytön mukaan. Kotona on kiinteä, joten yli 10 GT ei juuri dataa puhelimella mene (paitsi joskus kun ei ole mahdollisuutta Wifiin läppärin kanssa seikkaillessa) dataa voi olla jopa 20 GT. 18,80 € on suuri hinta siitä, että puhelimessa harrastaa mykkäkoulua eli ei juuri puhu/viesti.

Ja kotona on tosiaan 100M-kaapelinetti (100M/5M). Kuka saisi Elisalle taottua päähän, että se voisi saada RAHAA asiakkailta ihan yksinkertaisesti hieman paneutumalla liittymiin ja niiden parantamiseen.
Kuka saisi Elisalle taottua päähän, että se voisi saada RAHAA asiakkailta ihan yksinkertaisesti hieman paneutumalla liittymiin ja niiden parantamiseen.

 


Eiköhän siellä Elisallakin tiedetä eri vaihtoehdot. Taitaa vain olla enemmän tietoa siitäkin, mikä kannattaa ja mikä ei.;)
Itse en ymmärrä, miksi jotkut käyttäjät niin innokkaasti puolustavat Saunalahden / Elisan linjaa. Mitä se on teiltä pois, jos liittymävaihtoehtoja tulee lisää? Kuten aiemmin mainitsin, käytössä on kyllä kiinteä laajakaista, joten itse en aja asiaa siksi, että saisi mobiilidatan kautta dataa siirrettyä tukiasema punaisena. 🙂 Kyse ei myöskään ole siitä, että talous ei kestäisi muutoin noita ylisuuria paketteja.. Lyhyesti sanottuna Gigantti on oikeassa.. "Se nyt vaan on tyhmää maksaa liikaa".

Sallimalla nopean netin minuuttipohjaisiin liittymiin, olisi Saunalahti voinut tarjota yhden vaihtoehdon perheille, tai muille, jotka kokevat etteivät halua maksaa liikaa, vaan käytön mukaan. Toki Sonera Yhdessä paketin myötä voidaan kysyä, mikä olisikaan Saunalahdelta se paras vastaus. Yksi olisi sallia nopeat datayhteydet minuuttipohjaisiin liittymiin, toinen olisi miettiä jotain muuta.. Itsellä tällä hetkellä vaaka kallistuu vahvasti Sonera Yhdessä liittymien puoleen..

Pääliittymä 24,90 e/kk (rajatotomasti puhetta ja viestejä)

"Sivuliittymät" 9,90 e/kk (rajattomasti puhetta ja viestejä) [itselläni nämä 4]

4G Nettiyhteys liittymiin, 10Gt yhteispaketti, jotta varmasti riittää, varmaan pienempikin riittäisi, mutta lasketaan nyt tällä.. 19,90 e/kk

Yht. 84,40 e/kk, eli 16,88 e / liittymä

Väitän, että sallimalla minuuttipohjaisiin nopea netti, olisi helposti päästy keskimäärin tuohon lukemaan. Jos hieman alle jäisi, olisi se vain kilpailuetu. Nyt ainakin näyttää siltä, että meiltä jää tuokin raha saamatta. Samalla toimikoon osoituksena siitä, etten itse todellakaan ollut halvan nettiliittymän perässä, joka tarvittaessa puhelinkäyttöönkin soveltuisi. Nopeus on tuossa se pääasia. Ja ilmeisesti omassa tilanteessakin riittäisi pienempikin datamäärä, olkoonkin että datamäärä jaetaan kaikkien liittymien kesken tuossa Soneran ratkaisussa.

Edit: Muokattu kappalejako takaisin, joka alkuperäisestä viestistä poistui (ellei nyt poistu tästä uudestaan)..
Liittymävalikoimaamme kehitetään jatkuvasti ja kesällä myyntiin tuoduissa Tarkka -liittymissä on 4 eri nopeusvaihtoehtoa valittavana, toivottavasti näiden joukosta löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen tarpeeseen 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Liittymävalikoimaamme kehitetään jatkuvasti ja kesällä myyntiin tuoduissa Tarkka -liittymissä on 4 eri nopeusvaihtoehtoa valittavana, toivottavasti näiden joukosta löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen tarpeeseen. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hyvä uudistus, mutta valitettavasti siinä puuttuu noin 1 Mbps -liittymä. Anna kun selitän, 0.25M - no sillä ei tee mitään älypuhelimen kanssa (paitsi jos tykkää odottaa) ja sitten hinta on 4,90 €. kympin hyppy voi olla aika hauska, kun saakin 21 Mbps - valitettavasti vain toteutuva nopeus voi olla 0.4 - 10 Mbps ja joskus ylikin. Käytännössä pahimpaan ruuhka-aikaan yhtä hidas kuin 0.25M. On outoa, että Elisa ei tarjoa 3G:ssä kunnon nopeusvaihtoehtoja - onhan 4G:ssäkin kaksi nopeusluokkaa, miksi 3G:ssä vaan yksi?

Tällä hetkellä olen sitä mieltä, että Elisa ei koskaan tule palvelemaan kaikkia. Onkin hauska huomata, että ainakin DNSA:lla on 2 megan rajaton pakettidata 9,90 € kk. Juuri sellainen Elisalta puuttuu.

Osallistu keskusteluun