Ratkaistu muuten

Nopeustestipalvelu

  • 24 heinäkuu 2015
  • 3 kommenttia
  • 658 katselukerrat

Otsikkokin sen jo kertoo. Olisi hienoa, jos Elisa lanseeraisi uudenlaisen nopeustestipalvelun, jolla erottua kilpailijoista. Ainakin Soneralla on käytössään yksinkertainen, kustomoitu, Ooklan palvelu. (käytännössä siis kuin speedtest.net, vain omilla väreillä.) Näitä on tullut nähtyä muillakin operaattoreilla.

Minusta Elisa voisi erottua kilpailijoistaan tarjoamalla mahdollisuuden nettiyhteyden nopeuden mittaamiseen FTP-tiedonsiirtoa perinteisen mittaustavan ohella. Käytännössä tässä yhdistettäisiin Ooklan ja Funetin devnull-sivuston, ( ftp://ftp.funet.fi/dev/ ) parhaat puolet. Lisäksi olisi kiva, jos palveluun voisi myös lähettää tiedostoja, jolloin lähetysnopeuden seuraaminen pidemmällä aikavälillä olisi mahdollista. Yksittäinen testi ei paljoa kerro.

Jotta vältytään palvelun väärinkäytöltä, niin sivuston voisi toteuttaa siten, että sieltä saa ladata ja sinne saa ladata tiedostoja, mutta käyttäjä ei voi muokata kumpiakaan. Eikä välttämättä edes päästä käsiksi hakemistoon, johon koneelta ladattu tiedosto tallentuu. Jotta vältytään väärinkäsityksiltä, tulee asiakkaalle luonnollisesti selkeästi ilmaista, että ladattuja tiedostoja ei saa takaisin. Palvelun luotettavuutta voisi tehostaa vielä vaikka siten, että sinne luodaan skripti, joka hävittää ladatut tiedostot vaikkapa puolen tunnin kuluttua siitä, kun niitä on viimeksi muokattu. (eli käytännössä, kun lähetys on valmistunut.)

Idea tähän tuli, kun teidän asiakaspalvelunne sanoi, että Ooklan Speedtest.net ei ole paras mahdollinen sivusto nopeuden testailuun. Itsekin havaitsin sen, kun testailin muita palveluita, joten olis hyvä, jos usean eri palvelun parhaat puolet niputettaisiin yhdeksi. 

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Hiukan epäilen onko tälle kovaa tarvetta. Meillähän oli ennen saunamittari ja sillehän ei nähty tarpeeksi hyötyä. Siirryttiin sitten omaan palvelimeen ja osoitteeksi nopeustestiä ajava: http://elisa.speedtest.net/
Mutta kun olette itsekin myöntäneet, ettei Speedtest tarjoa todellisia liittymänopeuksia, niin jotain pitäisi tuoda tilalle. Ongelmana on, etteivät nuo http-pohjaisen paljasta todellista nopeutta. Se selviää vain pidemmän seuranta-ajan jälkeen, eikä sellaista saa juuri muuten kuin ftp:llä. 
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Kiitos ideasta! Omaa, erillistä nopeustestipalvelua ei ole tulossa, mutta meilläkin on käytössä erillinen palvelin Ooklan speedtest.net -palvelussa. Tähän pääsee käsiksi esimerkiksi http://elisa.speedtest.net tai http://elisa.fi/nopeustesti -osoitteiden kautta.

Osallistu keskusteluun