Pidetään mielessä

Oma.sanalahti sovellus muutosten estäminen

  • 3 toukokuu 2013
  • 8 kommenttia
  • 12852 katselukerrat

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Omasaunalahti on hyvä sovellus. Siinä on kuitenkin se riski, että puhelimen hukkuessa löytäjä voi sovelluksella poistaa liittymässä olevat estot.  Sovelluksen käytön voi estää, mutta tällöin menettää sen hyödyn. Olisi hyvä, jos olisi mahdollisuus estää sovelluksella tehdyt muutokset ja silti sallia tietojen katselu. Vaihtoehtoisesti muutosten kuittaamista salasanalla voitaisiin vaatia.

Asian toki voi kiertää tekemällä itsestään käyttäjän liittymälle, mutta tämä on hankalaa ja tuo muita ongelmia.

//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris

8 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Kannatan ideaa. Tosiaan näkyy olevan mahdollista mm. estojen muuttaminen jos on omistajana, kuten minä hallinnoin omaa asiakkuuttani.

Kun puhelin hukkuu, kuinka moni osaa erikseen poistaa Oma Saunalahden käytöstä? Ei varmaan moni. :smileycry:

Tällä voi tehdä rikollinen monen sadan euron vahingot!!!
Käyttäjätaso 5
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kyseistä riskiä olen tässä pohtinut pari viikkoa ja on sitten unohtunut laittaa tänne siitä ajatusta. Tarvitseekos käyttäjä yleensä estojen muutosmahdollisuutta? Sitä vartenhan ne estot liittymällä ovat, että niitä ei muuteta. Saldopalveluiden tilauskin on aika merkityksetön toiminne. Voiko ne kytkeä pois käytöstä Mobiili OmaSaunalahdessa?

Aiemmin sovellukselle oli tarve tilattaessa Mobiililaajakaista- ja Tekstiviestipaketti-lisäpalvelluita. Mutta niille ei ole tainnut olla tilausmahdollisuutta. Kyllä tuossa Mobiili OmaSaunalahdessa pitäisi olla vahva tunnistautuminen liittymälle tehtäviä muutoksia varten. Oisko mahdoton homma lisätä siihen tunnistautuminen?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Ehdotukseni oli siinä mielessä huono, että tototurvan pitäisi olla oletusarvoisesti päällä. Siis muutokset tulisi erikseen sallia, ei niin, että ne pitäisi kieltää. Ymmärrän sinänsä, että voisi olla tarve joskus lieventää rajoituksia, että voisi soittaa haluamansa puhelun tms.Selkeintä olisi, jos muutokset tulisi hyväksyä salasanalla.  Saldopalelujen tilaus on älyttömin ominaisuus. Ei kai kukaan omassa liittymässään maksa niistä ja jos liittymällä on käyttäjä, ei niitä voi tilata.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Salasana muutoksia tehdessä ei olisi ollenkaan huono idea. Hätävarana ja sitä odotellessa pitänee olla sovellus, millä voi lukita erikseen pääsyn haluamiinsa  sovelluksiin. Toki onhan kaikki murrettavissa, jos on asiansa osaava rosmo. Pitää toivoa, että on sitä ennen kerennyt koneen ääreen ja lukinnut kaikki mahdolliset ja mahdottomat paikat ja estänyt käytön.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
  käyttäjä osronk päiväyksellä ?05-05-2013 15:54 Siis muutokset tulisi erikseen sallia, ei niin, että ne pitäisi kieltää. Ymmärrän sinänsä, että voisi olla tarve joskus lieventää rajoituksia, että voisi soittaa haluamansa puhelun tms.----------------------------------

 

Ongelma tulee vastaan siinä, että sekä puhelu- että viestiestot päivittyvät kolme kertaa vuorokaudessa eli noin kello 9, 12 ja 15.
Käyttäjätaso 1
Hyvä idea! Otetaan tämä ehdottomasti tarkempaan syyniin ja selvitetään, saisimmeko tämän toteutettua. 🙂 -M1nna
Käyttäjätaso 1
MobiiliOmaSaunalahden mahdollisuuksia tutkitaan ja tulevaisuus voi tuoda tullessaan vaikka minkälaisia ominaisuuksia. Toistaiseksi en pysty lupaamaan toteutuuko tämä vai ei. Idea on kuitenkin hyvä, joten kiitos siitä! Pidämme tämän ehdottomasti mielessä tulevaisuutta ajatellen! 🙂 -M1nna
MobiiliOmaSaunalahden turvallisuuteen ja käyttöön tuodaan varmasti parannuksia tulevaisuudessa, aikatauluista en osaa tarkemmin sanoa mutta nämä ovat edelleen tärkeitä ja ajankohtaisia huomioita.

Osallistu keskusteluun