Pidetään mielessä

Paremmat sähköpostipalvelut

  • 15 huhtikuu 2013
  • 22 kommenttia
  • 16843 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
  • OmaYhteisön luottojäsen
  • 8456 kommenttia
Saunalahdella on tarjolla Saunalahti Perusposti ja liittymäsopimusten mukana tulevat sähköpostilaatikot. Peruspostissa on sähköpostilaatikko 200 Megaa, kiinteiden laajakaistaliittymien mukana tulee peräti 5 laatikkoa! Matkapuhelinliittymien mukaan tulee 15 Megan laatikko.

Saunalahti voisi tarjota ilmaisen sähköpostipalvelun tai vaihtoehtoisesti liittymien mukana suuremman laatikon. Peruspostin laatikko voisi olla suurempi.

Lisätietoa: Saunalahden sähköpostipalvelut

22 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kannatan. Itselleni kyllä riittää tuo 200 MB / loota, mutta vähän on koossa jääty jälkeen kilpailijoista (Vrt. Google ilmainen 1 GB). Ainakin pitäisi olla mahdollista kasvattaa parin euron kuukausittaisella lisämaksulla lootan kokoa ainakin gigaiseksi. Nyt taitaa olla mahdollista vain tuplata koko hintaan n 20€/vuosi.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
En minäkään vastusta parempia sähköpostipalveluja, mutta suosittelen Gmailia tai muita (tele)operaattorivapaata sähköposteja, jotka eivät sido käyttäjää mihinkään operaattoriin yms.
Käyttäjätaso 5
Käyttäjätaso 7
Kyl nää postilaatikkojen koko on niin totaalia kasarimeisinkiä, että vaikee suhtautuu ilman ironiaa.

Mobiililiittymän 15Mt ilman imappia on jo jotaan super-kafkaa 😉
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Minun GMailissa on kyllä 10,1 Gt tilaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Ja minun Gmailissa on myöskin 10,1 gigatavua tilaa. Käytätkö Papparainen mahdollisesti vale-Gmailia, kun tilaa on noin vähän?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Minulla on tuossa laatikossa yleensä 150 Megaa tavaraa, mutta välillä hakkaa tuonne yli 180 Megan, jos ei ehdi siivoamaan säännöllisesti. Mikäli tuo täyttöaste nousee noinkin suureksi, laatikon siivoaminen alkaa olla tukkoista. Arvostan tuossa Peruspostissa sitä, että siinä on kahdennettu virransyöttö ja levyjärjestelmä. Ja sen jatkuvuuteen voi luottaa, koska palvelu on maksullinen. Aliasten määrä on riittävä eli kymmenen.

En oikein viitsi muuttaa sähköpostiosoitetta, kun nykyinen on ollut käytössä ainakin puolenkymmentä vuotta. Niin ja onhan siinä lomavastaajakin, en tiedä onko ilmaisissa sellaista. Gmail on kai ihan hyvä, mutta olen tässä harkinnut puhelimen vaihtamista Androidista johonkin muuhun ihan tietosuojan vuoksi. Lueskelin Googlen tietosuojasopimusta tarkasti, ja huomasin antaneeni aika vapaat kädet tietojeni käsittelyn suhteen. BlackBerry voisi olla mielenkiintoinen tuttavuus. Sitä Elisalle odotellessa, harkinnassa on iPhone.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
käyttäjä hpguru päiväyksellä ?16-04-2013 0:11Ja minun Gmailissa on myöskin 10,1 gigatavua tilaa. Käytätkö Papparainen mahdollisesti vale-Gmailia, kun tilaa on noin vähän? 
En käytä mitään Gmailia. Sorry , pyyhkäisin luvun vain ulkomuistista ja tieto ei ollut näköjään enää kuranttia.

No tarkoitukseni oli vain osoittaa , että kilpailijoiden ilmaiset postilootat ovat reilusti suurempia kuin Saunalahden.  😉
Hienoa huomata, että sähköpostipalvelumme on saanut aikaan keskustelua. Sähköpostilaatikkoihimme on saatavilla Postitilaa 200Mt ja yhteen postilaatikkoon voit halutessaan tilata useamman kuin yhden Postitila-palvelun, jolloin postilaatikkosi koko kasvaa aina 200 megatavulla. Hintaa yhdellä Postitilalla on 20,16€/vuosi. Tällä hetkellä muutoksia postilaatikkojemme kokoihin ei ole lähiaikoina tulossa, mutta pidämme tämän toiveen ehdottomasti mielessä.

//Korjattu hinta 20,16€/kk->20,16€/vuosi
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Tuo parikymmentä euroa siitä 200 Megan lisätilasta on ihan liikaa. Jos lisätilasta jotain täytyy maksaa, kohtuullinen hinta olisi 10 euroa 300 Megan lisätilasta eli 30 euroa vuodessa ja 500 Megaa tilaa.
Käyttäjätaso 5
En kyllä käsitä ollenkaan että sähköpostitilasta pitää maksaa kun gmailista saa sen 10 gigaa ilmaiseksi.

Laittaa ohjauksen SL:n postista gmailiin niin ei tarvitse ostaa mitään lisätilaa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Mäkki kirjoitti:

En kyllä käsitä ollenkaan että sähköpostitilasta pitää maksaa kun gmailista saa sen 10 gigaa ilmaiseksi.

Laittaa ohjauksen SL:n postista gmailiin niin ei tarvitse ostaa mitään lisätilaa.

Onko siellä Gmailissa varmasti kahdennettu virransyöttö, kahdennettu levyjärjestelmä ja varmuuskopiointi kerran vuorokaudessa? Onko se varmasti jatkuva palvelu vai lukeeko kuvauksessa jotain:"palveluntarjoaja voi muuttaa palvelun ominaisuuksia tai lopettaa sen etukäteen ilmoittamatta/koska tahansa" tms?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Gmail on luotettava sähköpostivalinta.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Faktoja peliin. "Tuntuu/näyttää luotettavalta" ei minulle riitä.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Miten Saunalahti on sitten parempi?

Voi Saunaalhtikin lopettaa palvelunsa. On Saunalahti lopettanut monta hyvää liittymääkin, että enpä luottaisi,.,.,..

Ja Saunalahti voi milloin vain vaata pysymään asiakkaana. Esim. Elisan verkko menee yössä huonoksi ja ei toimi sitten vuosiin. Niin et sitten voi vaihtaa postia, on pakko maksaa että posti pysyy käytössä...,,.

Minä haluan valita postini vapaasti. :smileycool:
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Gmailissa taisi olla giga tilaa silloin kun se lanseerattiin, nostavat sitä koko ajan käyttäjille :)

Mutta asiaan, jos joku todellakin operaattorin sähköpostia käyttää, ehdottaisin seuraavaa.

1. Jokaisen laajakaistan mukaan taitaa automaagisesti tulla posti. Peruskoko voi olla vaikka 200 M koska iso osa asiakkaista ei saa tähän postiin muuta kuin operaattorin tiedotteet

2. Pyytämällä saa lisää tilaa, vaikka giga ihan kädenojennuksena saunalahdelta ilman lisämaksua (levytila ei maksa nykyään enää mitään), giga riittää Teppo Talliaiselle vallan mainiosti pidemmäksikin aikaa.

3. Maksullisena palveluna pientä kk-maksua vastaan vaikka 10 gigaa, riittää sitten siihen kuvienkin lähettelyyn.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
"Onko siellä Gmailissa varmasti kahdennettu virransyöttö, kahdennettu levyjärjestelmä ja varmuuskopiointi kerran vuorokaudessa?"

On.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +1
Onko siellä Gmailissa varmasti kahdennettu virransyöttö, kahdennettu levyjärjestelmä ja varmuuskopiointi kerran vuorokaudessa? Onko se varmasti jatkuva palvelu vai lukeeko kuvauksessa jotain:"palveluntarjoaja voi muuttaa palvelun ominaisuuksia tai lopettaa sen etukäteen ilmoittamatta/koska tahansa" tms?Kaikki palveluntarjoajat varaavat oikeuden lopettaa jokaisen palvelunsa, tietysti. Näistä tottakai ilmoitetaan asiakkaalle hyvissä ajoin etukäteen.

Gmail taitaa olla Googlen suosituin palvelu hakukoneen jälkeen, ja se on tällä hetkellä yksi maailman käytetyimmistä sähköpostipalveluista, jota myös myydään yrityksille oman domainin kanssa käytettäväksi Google Apps nimellä.

Gmailin saavutettavuus on ollut 2010 vuodesta lähtien 99,9% tasolla, joka on tietotekniikassa erinomainen suoritus, koska käytännössä 100% uptimen saavuttaminen on mahdotonta. Veikkaan, että Googlen infrastruktuurilla varmuuskopiointi ja redundanssi on jonkin verran paremmalla tasolla kuin saunalahden sähköpostipalvelussa.

Ihan vain asiaan liittyen...

edit: korjattu typoja
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
+1 käyttäjän kjns ?kommentille 30-04-2013 11:57.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Eiköhän laiteta seuraavassa liittymäuudistuksessa joka liittymään mukaan Postitila 200 Mt. Pientä kuukausittaista korvausta vastaan tietenkin. :)
Käyttäjätaso 7
Postilaatikon kustannukset laskevat palveluntarjoajalle samaa vauhtia kun tallennustila halpenee eli noin suunnilleen puoliintuu 3 vuoden välein.

Eli kohtuullista Saunikselta olis vaikka heti nyt tuplata vanhojen asiakkaidensa postilaatikkojen koot muuttamatta hintaa ja jatkossa tuplata koko aina 3 vuoden välein.

Reilu toiminta voisi houkuttaa jopa uusia asiakkaitakin vai mites niissä mainoksissa se juttu väännetäänkään...?

Ite oon käyttäny saunaEllun wippies-postia nyt reilut 6 vuotta ilmaiseksi ja 4 gigan lootassa on tällä hetkellä 1,3 gigaa dataa.

Samasta hommasta olisin maksanut samalle firmalle siis "peruspostina" kuuden vuoden aikana 720 euroa, tosi reilua eikös....
Sähköpostipalveluiden osalta on ollut ajatuksissa tuoda isomman postilaatikon vaihtoehto. Aikataulu tämän suhteen on vielä avoinna, kuitenkin aikaisintaan vuoden 2015 aikana.
Sähköpostipalveluiden uudistusta voidaan näillä näkymin odotella kuluvan vuoden loppupuolella. Uudistuksen sisällöstä ei tässä vaiheessa ole tarkempaa tietoa.

Osallistu keskusteluun