Ei Elisan käsissä

Pidempi aika kirjautumiseen

  • 26 syyskuu 2019
  • 13 kommenttia
  • 1300 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Hei. Olisiko ylläpidolla tjsp. mahdollista säätää keksien/asetuksien kanssa, että kirjautuminen kestäisi pidempään? Tai keskustelusoftaan mahdollisuus ottaa käyttöön vaikka ikuinen muistaminen? Taitaa nytkin olla joku, että muista minut, mutta eipä tuo kauaa kestä. Olisiko jo vuorokaudessa kirjauduttava uudelleen.

Keskustelun tunnistetiedot ovat erilliset, eli esim. Omaan Elisan tarvitsee eri kirjautumisen, niin ei kai tuo kovin suuri tietoturvariskikään ole. Usealla foorumilla kirjautuminen kestää "ikuisesti". 😉

En tiedä toista keskustelualustaa, jolla kirjautuminen vanheneen näin nopeasti.

Jos ei onnistu, niin ei sitten. Kunhan ehdotin. 🙂

Edit. Pahoittelut mahd. väärästä alueesta.😐

13 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Minulla on mielestäni aina täällä kirjautuminen. Valitsen aina kirjautuessa sen täpän.

Muista tietoni täppä.

En ole huomannut että olisi joutunut kirjautumaan uudelleen, paitsi noin viikon välein, jolloin siivoan selaimen evästeet, sivuhistoriat yms. Toki voi ollakin joku aikaraja, joku varmaan tietää.

Oma osaaminen loppuu siihen.

Nyt soi Burak Harsitlioglu - To Be Or Got To Be (Original Mix).
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Minä joudun kirjautumaan useamman kerran viikossa. En tosin käy joka päivä, käyn vain kun johonkin seuraamaani ketjuun tulee jotain uutta.

Itse en harrasta keksien tai minkään muunkaan historian poistamista. Niinpä tosiaan on foorumeita joille ei oikeastaan tarvitse kirjautua koskaan.

Pieni juttu, kunhan tosiaan ylläpidolle ehdotin, en varsinaisesti etsi apua tms. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
@yamaneko Oletko sinä täpännyt sitä "Muista minut" -täppää?

En suoraan muista tähän hätään ulkoa uloskirjautumisen sääntöjä - paneudun niihin toki kyllä, mutta itse olen tosiaan myös valinnut "Muista minut" ja kirjautuminen kyllä on säilynyt 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Kyllä, valitsen sen muistamisen joka kerta uskollisesti. 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Kyllä, valitsen sen muistamisen joka kerta uskollisesti. :)

Hmm.... Mikä selain sulla on käytössä? Ja mitä ilmeisimmin et tyhjentele itse tai sinulla ei ole käytössä mitään automaattista sivuhistorian tyhjennystä?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Eri selaimia, nykyään Vivaldi sekä mobiilisti että työpöydällä. Mutta ollut muitakin samalla ongelmalla. Ja kuten jo mainitsin, en poista koskaan mitään, tai tee mitään erityistä.

Kirjautumiset säilyvät monella muulla sivustolla, kuten mainitsin aikaisemmin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Varmistuksena @yamaneko että käytätkö Elisa Tunnusta vai ihan Elisa Tunnuksesta irrallista käyttäjätunnus+salasana komboa kirjautumisessa?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Itselläni puhelimella kirjautuminen on aina voimassa. Tietokoneella pitää sitten kirjautua jokainen kerta uudelleen, osittain siksi, että en käytä "muista minut" -ominaisuutta ja toisekseen selain tyhjentää välimuistin yms. aina kun selain suljetaan.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Varmistuksena @yamaneko että käytätkö Elisa Tunnusta vai ihan Elisa Tunnuksesta irrallista käyttäjätunnus+salasana komboa kirjautumisessa?
Erillistä Elisa yhteisöä varten luotua tunnusta. Elisan tunnusta käytettäessä ei muistaakseni saa valittua muista minut -ruksia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Saatto muuten olla että Elisa Tunnus ei ees mahdollista sitä, en oo hetkeen siviiliaccountilla taas kirjautunut tänne 😅 Koitan muistaa huomenna testata ton Muista minut täpän toimivuutta, yleensä en sitä käytä mut jos saan toistettua niin pääsee helpommin eteenpäin 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
@yamaneko mitä tässä nyt saanut testattua niin itsellä ainakin Win7+Chrome kombolla kirjautuminen pysyy kyllä päällä kun laittaa "Muista minut" täpän päälle. Vivaldia ei itellä oo käytössä mutta mitä siitä tiän ni voi olla että se itsessään vähän unohtaa tuota kirjautumista koska tarjoaa kuitenkin käyttäjälähtöisempää hallintaa vahvasti. Onko sulla Chromea/Firefoxia/jnt muuta yleisemmässä jakelussa olevaa jolla testata tuota vielä? 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Hei. En ole ehtinyt kokeilla, mutta nyt kokeilen pöytäkoneessa Vivaldin lisäksi kahdella muulla eri selaimella, joita en normaalisti yleensä käytä, ja niissä on minimaalisesti laajennuksia. Eli Edgellä (ainoa ei Chrome-pohjainen, vielä) ja ihan Chromella. Vivaldilla, joka on Chrome-pohjainen selain (mikäpä ei kohta ole), asia on tullut tutuksi, jos ei käy vähään aikaan, kirjauduttava on.

Tänään siis kirjautunut eri selaimilla, muista minut ruksin kanssa. Saapa nähdä miten käy, jos ei käy täällä yli 24 h tjsp. 🤔

Pöytäkoneessa Win10, kännyssä Android 8. Kännyn selaimet ovat nekin Chrome-pohjaisia, paitsi Edge siinäkin vielä ei-Chromium pohjainen (tullee muuttumaan).

Ainoa yhdistävä on Adguard, joka tosin on kytketty pois päältä tämän osoitteen kohdalla. En harrasta evästeiden poistoa tms.

Kerron lähipäivinä miten kävi.

TLDR (olihan tuo sekava selitys)
PC:llä/Androidilla Edge ja Chrome kirjautuminen tänään klo 12 jälkeen. Katsotaan miten käy. 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Jep. Piti esim. Edgellä taas kirjautua uudelleen. Ja Chromella. Ja sama juttu siis PC:llä Win10, kännyssä Android. Neljällä eri selaimella/istunnolla.

No niin tai näin. Ei kai tälle mitään voi, kuin suurimmalla osalla ilmeisesti toimii kunnolla.

Se kuitenkin on ihme, että muille sivuille kirjautuminen pysyy. On joitain sivuja/foorumeja joissa käyn pari kertaa vuodessa tyyliin, ja kirjautuminen on säilynyt.🤔

Mutta mun osalta asia on ok näin, koska tuskin tälle mitään voi. ☺️

Osallistu keskusteluun