Vastattu Pidetään mielessä

Prepaid liitymäksi

 • 8 heinäkuu 2015
 • 7 kommenttia
 • 1145 katselukerrat

Milloin Elisa mahdollista prepaid liittymän muuttamisen matkapuhelinliittymäksi? 
Hauskinta on se miten muut operaattorit pystyvät omia prepaid liittymiä muutamaan laskutusliittymäksi ja Elisa/Saunalahti ei pysty, mikä on oikeasti puhelinnumeroiden vapaan liikkuvuuden sääntöjen vastaista. Jopa Elisa itse on esimerkiksi Virossa  aloittanut prepaid liittymien muuttamisen laskutusliittymäksi. Tällä ollaan niin kuin jossakin takapajulassa ei ”teknologia maassa” Suomessa.
icon

Vastauksen tähän kysymykseen jakoi eBin 8 heinäkuu 2015, 18:15

 • ? siirrettään tämä vaikka tuonne ideapajan puolelle, niin saadaan tähänkin asiaan vastaus 🙂
 • Katso alkuperäinen viesti

  7 kommenttia

  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +5
  Hei.

  Prepaid-liittymiä ei ole mitenkään rekisteröity tilausvaiheessa henkilölle, joten niitä ei voi siitä syystä muuttaa laskuttaviksi liittymiksi.

  Mukavaa päivän jatkoa!
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +1
  Muilla onnistuu, Elisalla ei.
  Eipä tässä ole vielä tullut vastausta siihen, milloin Elisalla tulee mahdolliseksi prepaidin muuttaminen tavalliseksi liittymäksi.

  Vaikka liittymää ei ole rekisteröty käyttäjälle, niin olisihan ainakin  teoriassa mahdollista viedä sim-kortti Elisan myymälään ja silloin vaihtaa numero toiselle liittymälle.
  Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
 • ? siirrettään tämä vaikka tuonne ideapajan puolelle, niin saadaan tähänkin asiaan vastaus 🙂
 • Käyttäjätaso 6
  Kunniamerkki +3
  Kiitos @eBin :p.  @hpguru - kannattaisi ehkä perehtyä ensin asian ytimeen kun avat nokansa (lue: rupeat ähky päissä vastaamaan) :smileyangry:. Kun sama asia onnistu muilta operaattoreilta - Huom! tilanne on sama > prepaid-liittymiä ei ole mitenkään rekisteröity tilaus/ostovaiheessa - miten se ei onnistu Elisalla? Sitä paitsi kyseessä on puhelinnumeroiden vapaan liikkuvuuden sääntöjen vastainen toiminta.

  Itse oletan että taustalla on keskeneräinen tietokantojen ohjaaminen ja ohjelmointi mihin olen valitetavasti toistuvasti Suomessa törmänyt  viimeinen iso moka oli VR lipunmyyntiautomaattien käyttöönotto...
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +3
  Eikös ennen pystynyt prepaid-liittymätkin rekisteröimään omiin nimiinsä? Muistelisin, että vuosia sitten oli mahdollisuus halutessaan käydä jossain netissä rekisteröimässä oma prepaid-liittymänsä oman nimensä alle, jolloin sai numeronsa näkymään numeropalveluissakin. Tällöin oli kai mahdollista säilyttää puhelinnumeronsa liittymää/operaattoria vaihdettaessakin..? Miksi tämä mahdollisuus on lopetettu?
  Käyttäjätaso 7
  Kunniamerkki +2
  Käyttäjätaso 1
  Kiitos ideasta! 🙂 Tällä hetkellä näyttää siltä, ettei Prepaidin rekisteröimismahdollisuutta ole tulossa, mutta eihän sitä koskaan tiedä mitä maailma tuo tullessaan, joten pidämme tämän mielessä! :) 

  Osallistu keskusteluun