Puhepaketti, joka sisältää lisämaksuttomat valtakunnalliset yritysnumerot


Onkohan tätä jo ehdotettu ja torpattu?



Kun puhepaketissa on paljon minuutteja käyttämättä, tuntuu tosi tyhmältä maksaa yritysnumeroiden puheluista erikseen. Ja lähes poikkeuksetta vastapuoli ei edes tajua sitä, ettei numero olekaan siksi aidosti "lisämaksuton". Kun puhelinlasku menee firman piikkiin, sitä harvemmin tulee tarkasteltua...
Ymmärrän mitä ajat tällä idealla takaa, mutta tällä erää ei tulla toteuttamaan. Palvelunumero tunnistetaan nimenomaan etuliitteestä ja sen perusteella se jää laskulla paketin ulkopuolelle riippumatta siitä mikä kyseisen numeron hinta on. Ideasi on tämän vuoksi teknisesti erittäin vaikeaa toteuttaa, koska samoilla etuliitteillä varustettujen numeroidenkin hinnoissa voi olla suurta vaihtelua.
Teknisesti on ihan yhtä helppoa sisällyttää tietyt numerot pakettiin, kuin laskuttaa niistä eri hintoja.

Tai myös kääntäen, jos järjestelmä tietää jonkun puhelinnumeron hinnan, voidaan se laittaa pakettiin ihan hinnan perusteella, ei erikseen tarvitse määritellä numeron perusteella, kuuluko pakettiin vai ei.



Voi tietty olla haastavaa selittää asiakkaalle, ettei numerosta voi päätellä kuuluuko pakettiin vai ei. Mutta valtaosa varmasti tajuaisi, että kun numeron perässä (lain mukaan hinta pitää kertoa) on "maksu vain pelkkä pvm/mpm", niin silloin kuuluu pakettiin.



Saunalahti voi tietty valita, onko ensimmäinen operaattori Suomessa, joka tarjoisi näin hienoa pakettia vai alkaako tarjota sitä vasta sitten kun joku toinen operaattori tuo moisen markkinoille. Kysyntää paketille varmasti olisi ja mainontakin olisi helppoa: "Ärsyttääkö, kun asioit yritysten ja viranomaisten kanssa, niin paketti jää käyttämättä ja lisäksi tulee lisämaksut? Ei tällä liittymällä!"