Pidetään mielessä

RCS-tuki Elisan verkossa

  • 4 marraskuu 2016
  • 7 kommenttia
  • 1142 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
RCS (Rich Communication Services) tekee etenkin jo USA:ssä tuloaan. Minkälaiset suunnitelmat Elisalla on standardin tukemiseen?

7 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tällä hetkellä ei ole ainakaan omaan korvanappiin tullut kerrottavaa tuosta asiasta. Ilmoittelen, jos saan jotain selville. 🙂 Oliko sinulla toiveena saada tämä meillekin? Mitäs muut mieltä tästä?
Onkos vielä(kään) kerrottavaa? Ei paljo tullu olevan kiinnostusta operaattoreilla.

https://www.is.fi/digitoday/art-2000001903298.html
https://tekniikanmaailma.fi/google-teki-ison-liikkeen-smsn-tappaja-tulee-android-puhelinten-viestisovellukseen/
https://mobiili.fi/2016/11/04/google-lahtee-korvaamaan-perinteisia-tekstiviesteja-tasta-on-kyse-rcsssa/
https://www.mtv.fi/lifestyle/digi/artikkeli/tekstiviestit-siirtymassa-2010-luvulle-pystyvatko-haastamaan-suositut-pikaviestipalvelut/5728004#gs.tybAvFM
Käyttäjätaso 1
https://www.blog.google/products/messages/latest-messages-allo-duo-and-hangouts/amp/

"We want every single Android device to have a great default messaging experience. We’ve been working closely with the mobile industry to upgrade SMS so that people around the world can more easily enjoy group chats, share high-res photos, and get read receipts on any Android device. Thanks to partnerships with over 40 carriers and device makers, over 175 million of you are now using Messages, our messaging app for Android phones, every month."
Pidetään tämä yllä. RCS tuen lisääminen ei ilmeissemin ole kovinkaan suuri operaatio mutta toki mahdollisuudet on aina katastrofiin olemassa kun viestintäyhteyksiä lähdetään päivittämään ja boottailemaan.

Tämä RCS olisi kuitenkin hyvä saada olemaan, vaikka toki wiret ja signaalit hoitavat asiat yhtä hyvin ja tarjoavat turvaa. Yhtä kaikki RCS päivittää sms järjestelmän nykypäivään tarjoten loppukäyttäjälle paremman viestittelykokemuksen ja siten se olisi hyvä löytyä myös Elisan verkoista.

Mistä siis kyse, täältä kiinnostuneet löytävät lisätietoja:
https://www.gsma.com/futurenetworks/rcs/
Käyttäjätaso 2
Kunniamerkki
Täysin salaamattomana ei pidä edes yrittää ottaa laajempaan käyttöön
Käyttäjätaso 1
Onko aiheesta kuulunut mitään uutta? Androidin Messages-sovelluksessa (oletustekstiviestit) löytyy chat-ominaisuudet, joka vain sanoo ettei se ole käytettävissä tällä laitteella lähettäen sivulle Messages-ohjeet: Wi-Fi-yhteyden ja chat-ominaisuuksien käyttöönotto.

Luulen Googlen sivun operaattoreille olevan jibe.google.com.
Käyttäjätaso 2
En kyllä valitettavasti löytänyt tähän liittyen mitään uutta kerrottavaa.

Osallistu keskusteluun