Ei toteuteta

Sähköposti myös mobiililaajakaistaliittymiin

  • 18 tammikuu 2015
  • 18 kommenttia
  • 2007 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Jos oikein olen ymmärtänyt , niin vain kiinteään laajakaistaliittymään kuuluu 5 ilmaista sähköpostitiliä. Aika moni on kuitenkin 4G-verkon laajentuessa korvaamassa kiinteän laajakaistan mobiililla , varsinkin haja-asutusalueilla ja silloin postin säilyminen on kyseenalaista tai ainakin muuttuu maksulliseksi erillispalveluksi.

Sähköposti on nykyaikana välttämätön peruspalvelu , jota ilman on vaikea tulla toimeen. Siis ehdotan , että myös mobiililaajakaistoihin liitettäisiin samanlainen sähköposti kuin kiinteissä liittymissäkin on.

PS. Toki onhan noita ilmaisia webmaileja , mutta niiden palvelimet ovat yleensä ulkomailla ja tietoturva kyseenalainen eikä webmail ole toiminnoiltaan yhtä monipuolinen kuin oikea postiohjelma.

18 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Käyttäjätaso 3
Käyttäjätaso 7
Haloo Elisa !!!!

Olisiko teillä jotakin kommentoitavaa tähän?
Käyttäjätaso 7
Mikä on "oikea sähköpostiohjelma"? Yleensä sillä tarkoitetaan tietokoneella olevaa sähköpostisovellusta, tyyliin Outlook ja Thunderbird. Esim. Gmail ja MS:n outlook-sähköposti tukevat imap:ia.

Ja toinen kysymys: miksi haluat sitoa itsesi operaattoriin sähköpostiosoitteen muodossa?
Käyttäjätaso 7
käyttäjä kv36 ?28-01-2015 15:00 - muokattu ?28-01-2015 15:03  Mikä on "oikea sähköpostiohjelma"? Yleensä sillä tarkoitetaan tietokoneella olevaa sähköpostisovellusta, tyyliin Outlook ja Thunderbird. Esim. Gmail ja MS:n outlook-sähköposti tukevat imap:ia.

Juuri sellainen kuten edellä mainitsit eikä webmail.

Ja toinen kysymys: miksi haluat sitoa itsesi operaattoriin sähköpostiosoitteen muodossa?

Juu en sitoisikaan , jos aloittaisin puhtaalta pöydältä. Tosiasia kuitenkin on , että olen jo parikymmentä vuotta sitten sitoutunut kiinteän nettiyhteyden mukana tulleeseen postiosoitteeseen ja en viitsisi siitä luopua , kun se ko. osoite on "miljoonassa" paikassa joko käyttäjätunnuksena tai muuten asiakastiedoissa. Siis kaiken sen muuttaminen on liian vaivalloista.

No eihän tässä muuten ole ongelmaa , mutta kun tänne ei saa ADSL:ää kummempaa kiinteätä yhteyttä ja haluaisin nopeamman , jolloin ainoaksi vaihtoehdoksi jää LTE. Siis sellainen minulla jo on ja haluaisin sanoa irti sen ADSL:n , mutta samalla menetän postitilit , joita haluan käyttää em. syistä jatkossakin. Kaikin lisäksi niitä postitilejä on itseni lisäksi käytössä myös muilla perheenjäsenillä eli nekin pitäisi muuttaa.

Siis idean pointti on lyhykäisesti se , että olisi mahdollista siirtyä kiinteästä nettiyhteydestä mobiiliin ja samalla säilyttää ne jo olemassa olevat postitilit ilman lisäkustannuksia.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Hei.

Saunalahden kiinteän laajakaistan sähköpostilaatikko on mahdollista siirtää Saunalahden maksulliseen peruspostiin, tällöin ei tarvitse maksaa kiinteästä "väkisin". Voit tilata Peruspostin asiakaspalvelusta. Mikäli palvelun haluaa tilata samalle laskulle muiden palvelujen kanssa, kannattaa siitä mainita tilauksen yhteydessä.

Mukavaa päivän jatkoa!
Käyttäjätaso 7
käyttäjä hpguru päiväyksellä ?28-01-2015 16:10  Hei Saunalahden kiinteän laajakaistan sähköpostilaatikko on mahdollista siirtää Saunalahden maksulliseen peruspostiin, tällöin ei tarvitse maksaa kiinteästä "väkisin". Voit tilata Peruspostin asiakaspalvelusta. Mikäli palvelun haluaa tilata samalle laskulle muiden palvelujen kanssa, kannattaa siitä mainita tilauksen yhteydessä. 

Mukavaa päivän jatkoa!

No hei vaan itselles.

Minulla jo on se Saunalahden posti enkä siitä erikseen maksa enkä halua maksaa jatkossakaan , vaan haluan siirtää nykyiset postitilit mobiililiittymälle ILMAN LISÄKUSTANNUKSIA.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tämä ei onnistu dataliittymälle, mutta voit hakea puheliittymän, johon sen liittymän siirrät.

Voit siirtää myös sen puheliittymään, jos siirrät aspalvelun kautta laatikon sinne puheliittymän rinnalle.
Käyttäjätaso 7
käyttäjä hpguru päiväyksellä ?28-01-2015 16:23
 Tämä ei onnistu dataliittymälle, mutta voit hakea puheliittymän, johon sen liittymän siirrät.

 

Voit siirtää myös sen puheliittymään, jos siirrät aspalvelun kautta laatikon sinne puheliittymän rinnalle.

Juu ei onnistu dataliittymälle , tiedetään , mutta sitähän minä tässä juuri ehdotan , että kiinteän liittymän postitilit voisi siirtää dataliittymälle (LTE) , jonka perässä on koko kotiverkko. Siis kyse ei ole mistään puhelimesta , vaan kiinteän korvaavasta mobiililiittymästä , jossa olisi ne VIISI postitiliä.

Eikös tämä Ideapaja ole juuri sellaisille ehdotuksille , joita ei vielä voida olemassa olevilla liittymillä toteuttaa? Jos haluamani postitilien siirto olisi mahdollista , niin olisin sen jo tehnyt.  😉
Käyttäjätaso 7
Onkos Elisalla jotakin sanottavaa tähän aiheeseen???????
Käyttäjätaso 7
Haloo Elisa !!!!

Onko teillä tähän asiaan jokin kanta?
Käyttäjätaso 7
Saisiko sen vastauksen Elisalta. Kiitos!!
Käyttäjätaso 7
Ei kai tämä näin vaikeaa voi olla? Onko Elisalla näkemystä tähän asiaan?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tähän asti on ollut linja ettei sähköpostia saa ilmaiseksi mobiililaajakaistaan, eikä suoraan näy syytä tehdä muutosta. Lisää ääniä toivottaisiin niin näkisi että asialle on tarvetta oikeasti 🙂
Käyttäjätaso 7
Kuten aloitusviestissä kerron , niin ajattelen lähinnä sellaisia tapauksia , että olemassa oleva kiinteä nettiliittymä ( esim. ADSL ) korvataan 4G-liittymällä , kun halutaan lisää nopeutta. Kiinteän liittymän mukanahan tulee ne viisi sähköpostilaatikkoa ja siirryttäessä mobiililiittymään ne postilaatikot häipyvät "bittitaivaaseen".

Mielestäni tällaisissa muutoksissa pitäisi voida säilyttää ne postitilit ilman lisäkustannuksia , koska mobiililiittymä hankitaan kiinteän tilalle ja yleensä sitä käytetään mobiilireitittimellä ihan samalla tavalla kuin kiinteääkin.  Varsinaiset mobiililiittymät , joita käytetään esim. läppäreillä tai tableteilla oltaessa "tien päällä"  lienee hieman eri juttu.
Käyttäjätaso 7
käyttäjä Sokrates päiväyksellä ?11-02-2015 8:58 Kuten aloitusviestissä kerron , niin ajattelen lähinnä sellaisia tapauksia , että olemassa oleva kiinteä nettiliittymä ( esim. ADSL ) korvataan 4G-liittymällä , kun halutaan lisää nopeutta. Kiinteän liittymän mukanahan tulee ne viisi sähköpostilaatikkoa ja siirryttäessä mobiililiittymään ne postilaatikot häipyvät "bittitaivaaseen". 

Mielestäni tällaisissa muutoksissa pitäisi voida säilyttää ne postitilit ilman lisäkustannuksia , koska mobiililiittymä hankitaan kiinteän tilalle ja yleensä sitä käytetään mobiilireitittimellä ihan samalla tavalla kuin kiinteääkin.

Haloo Elisa!!!  Onko teillä tähän kommentoitavaa?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Asiaa on meillä pohdittu ja se pidetään mahdollisena tulevaisuudessa, mutta nopeasti ei muutosta tähän ole tulossa kuitenkaan.
Käyttäjätaso 7
Onko tämän asian osalta jotakin uutta kerrottavaa?
Käyttäjätaso 7
Hiljaista on. Onko asia etenemässä?
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Valitettavasti sähköpostilaatikko kuuluu toistaiseksi vain kiinteisiin laajakaistoihin, ja mobiililaajakaista-asiakkaat voivat hankkia erillisen Perusposti-palvelun. En lupaa, että muutosta tähän ei koskaan tule, mutta toistaiseksi tilanne on tämä 🙂 Tiedotetaan kyllä, mikäli tilanne muuttuu.

Osallistu keskusteluun