Pidetään mielessä

Sisäkuuluvuuden parantaminen

  • 17 syyskuu 2015
  • 4 kommenttia
  • 913 katselukerrat

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Tiedän että operaattorit etsivät ratkaisuja sisäkuuluvuuden parantamiseksi. Tätä voidaan toteuttaa ns. pico- tukiasemmilla, jota tuleva kiineistöjen sisään. Näitä on laitettu lähinnä julkisiin tiloihin (Suomessa), mutta ulkomailla näitä on käytetty myös kodeissa. Eikö täälläkin olisi aika paneutua tähän koko ajan kasvavaan kuuluvuusongelmaa. Ymmärtääkseni kun vielä kaikki puhe välitetään 2/3G:n kautta ja 4G kuuluvuus on lähinnä se mitä nyt rakennetaan ja laajennetaan. Miksi puhe ei mene 4G:n kautta vaikka on teknisesti mahdollista (mutta taaskaan ei täällä Suomessa).

On sitten muitakin mahdollisuuksia parantaa sisäkuuluvutta, kuten VoWI-Fi, jossa puhe ohjataankin menemaan kodin oman Wlan- tukiaseman kautta. Tiedän että tällä alueella on avoimia testejä asiakkaiden kanssa menossa Suomessakin (Sonera).

Eikö Elisankin olisi selvittää / testata näitä uusia vaihtoehtoehtoja sisäkuuluvuuden parantamiseksi.

T: Tuokki

T: Tuokki

4 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Tuo Voice over Wi-Fi on näppärä apu parantaa sisäkuuluvuutta. Loppukäyttäjälle lienee ihan sama, mitä kautta puhelu reitittyy edelleen. Kaiken lisäksi se säästää mobiiliverkon kapasiteettia, ja sen laajennustarvetta niille ulkokäyttäjille, jotka eivät ole tunnetun WLAN-verkon kantavuuden sisällä. Luulisi vähäisemmän investointitarpeen kiinnostavan operaattoria. Oletuksena edellä kirjoittamalleni on, että Wi-Fi puhelu ohjataan käyttöpaikassa suoraan kaapeliin tai kuituun, eikä mobiiliverkkoon mokkulan avulla.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Harva laite vielä tulee VoFIWi- tekniikka. Ilmeisesti vain Samsung 6 ja uusimmat Lumiat. Kuitenkin tekniikan edut ovat kiistattomat, koska se on käyttälle "näkymätön". Eli ei vaadi säätämistä minkään sovelluksen kanssa, kunten vaikka Skypen kanssa. Toinen tärkeä pointti on, että "kuuluvutta" voi parantaa useissa hankalissa kohdissa, kuten kotona tai vaikka (maan alla) olevissa tiloissa sijoittamalla sinne avoimen Wlan- tukiseman. On paljon helpompaa ja edullisemaan, kun säätää tiloihin passiivinen vahtistin puhumattakaan aktiivisesta vahvistitimesta (mini tukiasemma), Huono puoli on (vielä) tätä tukevien päätelaitteiden määrän vähyys. T: Tuokki
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Täällä olisi kyllä tarvetta moiselle! Millään operaattorilla ei ole osoitteessamme kunnollista matkapuhelinverkon kuuluvuutta. Kaikki kokeiltu ja sama tilanne, ei edes GSM toimi kunnolla.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Tätä on porukka työstämässä Elisalla, ja heidän viesti on, että "tarkempaa aikataulua/ tuoteportfoliota tai lupauksia emme pysty tällä hetkellä antamaan, mutta tutkimme parhaillaan erilaisia vaihtoehtoja sisäkuuluvuuden parantamiseksi". Tätä ideaa seurataan myös, joten tänne voipi kommentoida jos tulee hyviä ratkaisuja mieleen.

Ennen kuin tätä saadaan tuotteistettua, löytyy yleistä tietoa ja vinkkejä aiheesta täältä: www.elisa.fi/sisakuuluvuus
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3

Osallistu keskusteluun