Pidetään mielessä

Sopiva liittymä kuuroille!

  • 21 tammikuu 2014
  • 11 kommenttia
  • 13711 katselukerrat

Kuuroja/viittomakielisiä on Suomessa tuhansia. Kun kuuro valitsee esim. Saunalahden puhelinliittymän, hän joutuu valitsemaan liittymän, mihin sisältyy puhepaketti, vaikka kuuro ei koskaan soita puheluita. Näin kävi meillä, kun halusimme puhelinliittymän, mihin sisältyi datapaketti ja tekstiviestipaketti, niin oli pakko ottaa 300min puhepaketti. Se on minusta väärin. Puhelinliittymiä pitäisi pystyä paremmin räätälöimään henkilökohtaisten tarpeiden mukaan. Nyt on tullut tunne, että maksamme puheajasta turhaan, emmekä siksi ole täysin tyytyväisiä operaattoriimme.

11 kommenttia

Käyttäjätaso 3
Eikö teille ehdotettu ollenkaan esim. Latausliittymä Norppa+ -liittymää? Siinä ei ole ollenkaan kuukausimaksua ja lähtökohtaisesti päivähinnoiteltu data 1,9€/pvä, mutta enemmällä käytöllä noin 5€ ylöspäin on hinnat.
Se Reiluhan on halvempi, vaikka siinä on puhepakettikin.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Käyttäjätaso 4
Nämä paketit tulisi kieltää lailla. Ettehän ostaa bensaakaan kuukausipaketeissa ? Itsellä on Eliitti 3G ja pakkodata. Jos siihen olisi saatavana kohtuuhintaisia LTE-datapaketteja niin ottaisin. Mutta pakettiliittymien pakkomyynti pitää joustavat valinnat poissa.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Joillekin paketit tuovat säästöä, etenkin jos puhuu paljon, joka kuukausi.

Meille muille ei Saunalahdella ole mitään annettavaa. On täysin kohtuutonta vaatia asiakas puhumaan ja viestimään, jos tarvitsee vain netin. Miksei Saunalahti voisi tarjota nopeaa dataa Oiviin tai liittymän ilman paketteja pelkällä datalla valitulla nopeudella? Moni maksaa liittymästä 3 € sis. 256 kbps mopodatan. Elisa ei tunnu käsittävän, että tämä 3 € asiakas voisi tuoda samalla liittymällä 13,90 € kassaan, jos Oivasta tehtäisiin 21M-liittymä samoin ominaisuuksin eli datalla AEP. Olen lähettänyt tuosta palautettakin, mutta se menee kuuroille korville.

Itsellä tuo 12,90 € 2M Reilu ja se on ihan ok. Dataa tässä kuussa jo lähemmäs 20 GT mennyt niin onhan tuo jo datamääränkin takia ihan hyvä sijoitus vaikken muuta paljoa ole käyttänytkään sitten 🙂 Kuuroille tosiaan pitäisi olla parempia liittymiä.
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
Hpgurulle huomioksi tähän väliin, että JOS olisi Oiva21M 13.90e/kk, niin jo 2 minuuttia ja 1 tekstiviesti/päivä tekee reilun 20 euroa kuussa. MegaReilu3G tai muu vastaava liittymä tulee monesti halvemmaksi, ja samaan rahaan aika paljon enemmän käyttöä...
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Scarpialle huomioksi tähän väliin, että kuka lähettää tekstiviestejä päivittäin kun on Skype ja Facebook keksitty? Saunalahdellahan on vielä hyvä ilmaisetu Oma Saunalahdessa, jossa on 20 ilmaista SMS-viestiä :)

Vähän puhuvat eivät lisäksi yleensä edes puhu päivittäinkään vaan saattaa tulla muutama lyhyt puhelu koko kuukauden aikana.

Ja kuurot varsinkaan eivät soita tai viesti paljoa. Myös nuoret valitettavasti käyttävät netin palveluita yhteydenpitoon. Ei välttämättä operaattorin mieleen tällaiset asiakkaat, mutta selvästikään ei haluta tuoda nopeampaa dataa Oivaan, jottei vain kukaan vaihtaisi MegaReiluistaan pois kun oikeasti kukaan ei tarvitse 5000 minuuttia puhetta ja 5000 kappaletta viestejä 🙂 Paitsi jos on puheripulitauti...

Ja vielä jos lisään muokkauksena, että Scarpia, minä en edes katsele tarjoushintoja. On totta, että 19,90 tuntuu houkuttelevalta saada tiätkö 21 Mbps netti ja rajattomasti kaikkea muuta... Vaan ei se ilo kestä ikuisuuden, ainoastaan ensimmäisen vuoden ja sitten liittymä on pakko kilpailuttaa. Miksi vakioasiakkaille ei ole pysyvästi edullisia liittymiä? Mikä järki on ottaa vuodeksi tarjousliittymä, jos vuoden päästä hinta nousee käytännössä kympillä samalla vähäisellä käytöllä? En minä ainakaan maksaisi 20 € 21M netistä koska puhetta ja viestejä en juuri käytä puhumattakaan jo normaalihinnasta.

Saunalahti valitettavasti suosii uusia asiakkaita. Ne saavat oikein kermaisia tarjouksia tiskin alta, yksi tuttu sai MegaReilu 3G tuossa tässä kuussa 15 € kuussa vuodeksi. Mutta ajattelinpa kysästä olisiko mulle jo 3 vuotta asiakkaana olleelle tuollainen saatavilla. Siis 21 Mbps netti ja 5000/5000. Ei kuulemma ollut. Siis uudelle asiakkaan herkkuja, kuulemma saisin sen tarjouksen vaihtamalla ensin operaattoria. Mutta tätäkö Saunalahti ihan oikeasti haluaa? Niin tyhmää kuin onkin, Saunalahdelle maksava pitkäaikaisasiakas on vain riesa, josta se haluaa mielellään eroon.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Joo, enemmän lakeja ja sääntelyähän tarvitaan alalle. Ei kai kukaan tosissa ehdota lakeja,joilla pakottaa asiat. Skypella ja Facebookila on paha kommunikoida jos toinen osapuoli niitä ei käytä. Ei kaikki ole jotain teinejä. Alkuperäisen kysyjän ei kannata murehtia , jos paketissa on puhetta vaan katsoo vain mitä tarvottavaa siinä on ja mikä on hinta.  Nyt tuntuisi parhaalta ottaa Perusreilu 15 eurolla tai Megareilu 3G 20 eurolla vuodeksi ja sitten miettiä uudestaan.

TF:llä saisi 10 euroa 100 viestiä ja 15 eurolla rajoittamattomasti.  TF:n netti on meganen. Saunalahdella 2 megainen Reilussa ja hinnat alkaen 14,80 (100 viestiä). Minä aikaisemminkin olen ehdottanut TF:n viestiviilauksen yksinkertaistamista. Tuollainen "100 / kaikki" on paljon yksinkertaisempi kuin pikkuviilaus, jossa nosto 100:sta 5000:een maksaa 13 euroa. 
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Osronk, tällä hetkellä perusreilu on nimenomaan turha, koska uudet asiakkaat saavat megareilu 3g:n perusreilun hinnalla vuodeksi. Arvaa huviksesi saako monta vuotta Saunalahdelle eräpäivänä laskuja maksanut vakioasiakas sitä? Ei.

Jos olet uusi asiakas, sinulla on kilpailukykyinen hinta. Jos olet vanha asiakas, maksat uusien tarjoukset!
Ja kuurot varsinkaan eivät soita tai viesti paljoa.

Kylläpäs hpguru taas tietää toisten asiat :smileyshocked:
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +2
No okei, MegaReilu3G on tarjous, unohdetaan se.
Reilu3G 300+100kin on vain 18.80 euroa kuussa, eli vielä edullisempi. Kuvitteellisen Oiva+21M-pakettiin verrattuna 4.90 eurolla saa 300 minuuttia puhetta ja 100 viestiä. Ei jää paljoa hintaa puheluille ja viesteille.
MUTTA

Tämä keskustelu on nyt Ideapajassa, ja hieman rönsyilee jo hakoteille. JOS halutaan jatkaa, niin jospa hypättäisiin Palstan puolelle.
Moi, esimerkiksi Saunalahden Huoleton -liittymät ovat melko edullisia vaikka käyttäisi pelkästään tekstiviestejä ja dataa. Jos taas käyttää tekstiviestejä vähemmän, kannattaa valita Tarkka -liittymä sopivalla mobiililaajakaistan nopeudella.

Osallistu keskusteluun