Pidetään mielessä

Suoratoiston vikailmoitukset

  • 10 huhtikuu 2013
  • 8 kommenttia
  • 4924 katselukerrat

HBO:n ja Cmoren myötä on Elisa viihteeseen tullut tuhansia suoratoistettavia nimikkeitä.

Näissä on, varsinkin HBO:n puolella, usein ongelmia tekstityksessä tai äänessä. Toisinaan vika on Elisan laitteissa, toisinaan itse nimikkeessä ja toisinaan ties missä. Esimerkkinä vaikkapa juuri HBO SD-Liveltä tullut Phil Spector elokuva. Siinä ei ollut ääniä ollenkaan tai sitten ne kuuluivat erittäin huonosti. Koitin leffaa sekä Elisan omalla Bewan modeemilla, että omalla Asuksellani. Kummallakin sama tilanne.

Ideani onkin, että tehdään jonkinlainen "nimikekohtainen vikailmoitus seinä" (Netflixin tapaan). Parhaassa tapauksessa se olisi sellainen, että myös käyttäjille olisi näkyvissä ovatko muut ilmoittaneet ongelmista samassa nimikkeessä. Minimissään se olisi vain joku ketju Palstalla. Nykyisellään saa aina arpoa, että mistähän taas tällä kertaa on kyse ja tuota äärimäisen kankeaa vikailmoitusta en ainakaan itse viitsi lähteä täyttämään.

//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris

8 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Mitäs muut Elisa Viihde -käyttäjät ovat mieltä, olisiko tällaiselle palvelulle tarvetta? 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Miltä kuulostaisi ketjun avaaminen Palstalle ja muiden käyttäjien ongelmasta ilmoittaminen jo nykyisellään löytyvän "allekirjoitan"-painikkeen kautta? Tämä siis ajatus täältä Palstan päästä, odotellaan vielä kommenttia Viihteen puolelta, he tietävät kuitenkin tästä käytännön puolesta enemmän 🙂
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Koottu viestiketju Palstalle kuulostaa hyvältä! 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Katsotaan mitä voisimme keksiä! Ideat ja mielipiteet toteutustavasta ovat äärimmäisen tervetulleita 🙂 -Norris
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Ehtisitkö Ekivir avaamaan tuota Netflixin toteutusta vähän tarkemmin? En itse käytä Netflixiä enkä saanut työkaverinkaan kautta aivan selvyyttä siihen, miten tämäntyyppiset vikailmoitukset heillä toimivat :)

Voit kommentoida joko tätä ideaa tai laittaa vaikka yksityisviestiä minulle!
Yritetäänpä kuvan(klikkaa auki, jos ei muuten näy) avustuksella hiukan avata tuota Netflixin toimintaa.

Jokaisella käyttäjällä on lista katsomistaan (tai aloitetuista) nimikkeistä. Jokaisen nimikkeen lopussa on kohta: "Ilmoita ongelmasta". Tästä painaen avautuu tuon kuvan mukainen popuppi. Siitä sitten valitaan mikä mieltä kaihertaa.Toivottavasti selvensi asiaa. :)

Ai niin, tuo toimii vain selaimella. Millään laitteella ei tietääkseni näitä vikailmotuksia voi tehdä. Teitin tapauksessa tuo vois olla siellä Vuokraamo sivulla, missä HBO, Cmore ja muut ohjelmakirjastot ovat.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Itse olen tätä tässä purskutellut ja oma ajatukseni tällä hetkellä olisi, että tämä olisi oikeammassa paikassa ja palvelisi tarkoitustaan paremmin juuri tuolla "ohjelmasivulla": http://elisaviihde.fi/etvrecorder/vod.sl?vod=24830

Palstalla toteutettuna kaikista hyödyllisin ratkaisu saattaisi olla määrämuotoisen/muutamia vapaita kenttiä sisältävän ilmoituksen jättäminen jollakin lomakkeella. Lomakkeen lähettäminen avaisi vikailmoituksesta ketjun Palstalle ja ketjun voisi merkitä ratkaistuksi kun vikaan on saatu korjaus. Lomakkeen käytön rajaaminen pelkkiin suoratoistettaviin nimikkeisiin taas on täällä Palstan ympäristössä ehkä turhan vaikeaa ja rajoittavaa, mutta välttämätöntä esim. Viihteen nettiyhteyttä koskevien vikailmoitusten poisjättämiseksi. Pyörittelen vielä hieman! Mielellänihän me tällaisen "palvelun" Palstalle ottaisimme 🙂
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Pistän tämän ylös kevään ja loppuvuoden kehitystoimia suunniteltaessa 🙂 Ajatus on ehdottomasti edelleen hyvä, kaikista hyödyllisin toteutus vielä hakee muotoaan.

Osallistu keskusteluun