Surffaile turbovauhdilla öisin


Moikka!



Olisiko tässä hyvä idea? Jos esimerkiksi joku käyttää nettitikkua 1M-datalla mielellään ja tarve nopeammalle netille olisi vaikkapa öisin, niin miksei sitä voisi sallia? Eli nopeusleikkurit pois vaikkapa klo 0-9. Käytännössä näin nopeampi data voisi olla koko ajan turbovauhdilla, mutta halvimmat vain öisin, muuten nopeusrajauksen mukaan. Sama voisi koskea myös kiinteää laajakaistaa: esim. 10M-kaapelimodeemi olisi yön hiljaisina tunteina verkon maksimilla eli 100/5.



Tämä nopeusrajattomuus öisin lisäisi ihmisten mielenkiintoa totuttamalla maksimidataan.



Perustelen asiaa sillä, että öinen datailu mitä itsekin harrastan kuormittaa verkkoja vähemmän ja silloin rajoitukset voisi poistaa Elisan verkosta.



Kiitos ja kannattakaa!
Mikäpä olisi sopiva hinta yöturboilulle? Olisiko per yö vai kuukausimaksuna? Samallahan tosin voisi olla perinteinen "Turbonappi", jolla voisi tilata lisää nopeutta aina halutessaan vaikka tunniksi...
Enemmänkin kuukausimaksuna vaikka jokunen euro kuussa. Turbonappi olisi vaikka 0,99 € ja kestäisi 24 tuntia.



Itse voisin kuvitella että turbinapilla olisi paljon käyttöä. Minulle riittäisi kännykkään 0,5M, mutta vaikkapa juuri silloin kun jakaisin nettiä kannettavalle vaikka jossain kylillä ollessani maksaisin helposti 0,99 € maksimista kertaluonteisesti ja saisin käyttää 24 tuntia nopeaa nettiä.



Yöaikaan on sen verran vähän liikennettä verkoissa, että se vaihtoehto ei pitäisi maksaa paljon. Jos esim. nyt 2M kaapelilaajakaista maksaa 22,90 €, niin yöturbonapin kanssa se voisi maksaa 24,90 €.



Tähän voisi myös miettiä pitäisikö halvimpien liittymien kk-maksua halventaa ja lisätä turbonappi yhdeksi vaihtoehdoksi. Esim. kännykkään 1 mbit laajakaista 4,90 € ja turbonappi 0,99 € kerta.
No jaa-a. Tulisko se sitten niin edulliseksi kuitenkaan...



Entä jos yksinkertaisimmillaan olisi tarjolla lisänopeus- palvelu ilman pitkäaikaista sitoumusta. Se voisi olla joko parin vuorokauden tai viikon voimassa kerrallaan. 
Mitäs muut ovat mieltä? Olisiko tällaiselle teillä muilla käyttöä tai iloa?
Tässä vaiheessa emme lähde tätä jatkokehittämään. Jos kuitenkin yleisöllä kiinnostus tällaista kohtaa kasvaa esim. täällä Ideapajassa, niin ilman muuta otetaan uudelleen harkintaan.