Suuntaukseen tarvittavien tietojen automatisointi


Koska Elisa ei kerro tukiasemien sijainteja, mikä olisi erittäin tärkeä tieto 4G verkkojen käyttäjille, ehdotan nettisivustoa jossa oman osoitteen perusteella saisi lähimpien tukiasemien suunnnat ja mahdollisesti taajuudet/voimakkuudet esiin.



Tällä periaatteella onnistuisi "tärkeän" tarkan sijaintitiedon suojaaminen ja käyttäjät saisivat antennien suuntauksessa tarvittavat tiedot itsepalveluna.
Suuntaukseen tarvittavien tietojen automatisointi
Kannatan kimppikoon ehdotusta tietojen automatisoinnista, koska ensimmäinen aspasta puheluun vastaava henkilö on harvoin se oikea ehdottamaan oikeanlaista antennisuuntausta. 



Olisi erittäin mielenkiintoista kuulla todelliset perusteet noiden sijaintitietojen panttaamiseen. Kilpailijoitako tässä hämätään, ettei verkon rakennetta saisi helposti selville. Mielestäni se tavallinen kuluttaja tässä hommassa kärsii eniten.
Tolppien lähettämät taajuudet olisi tietysti oltava mukana palvelussa.



"Tietysti" = kaikki muut ymmärtävät kuinka oleellinen tieto on, mutta Elisalla se ilmeisesti katsotaan nykyään salattavien tietojen joukkoon.
Tämä olisi kyllä todella hyödyllinen palvelu. Joidenkin operaattoreiden kuuluvuuskartoista (yhdistettynä Cellmapperiin tms) voi arvioida mastojen sijainteja ja taajuuksiakin, mutta Elisa on piirtänyt oman karttansa niin suuripiirteisesti että taajuuksien päättely on hankalaa. Toivottavasti operaattorilla olisi uskallusta kehittää tällaista palvelua!
Moi, toistaiseksi emme anna tukiaseman suuntatietoja automatisoidusti. Toki lisäantennin suuntausta varten ilmansuuntia voidaan kertoa asiakaspalvelustamme, jos asiakas sitä tietoa tarvitsee. Tässä on kuitenkin se haaste, että mikäli tällä hetkellä lisäantenni suunnataan lähimpään tukiasemaan, se ei välttämättä ole oikea suunta enää esim. kuukauden päästä. Antennisuuntauksessa parhaaseen lopputulokseen päätyy paremmin etsimällä parhaan suunnan ja uusimalla suunnan ajoittain.



Melko monet myynnissä olevat lisäantennit tukevat kaikkia taajuuksia. Infoa lisäantenneista löydät täältä.
No monitaajuusantenni on surkein valinta alueilla, joissa on useampia taajuuksia tarjolla. Sellaisella oikein kaivaa verta nokastaan, kun modeemi sitten joko vaihtaa jatkuvasti taajuudesta toiseen / toiseen tukiasemaan tai itsepäisesti lukittuu esim. 800 Mhz taajuuteen vaikka tarjolla olisi toimivaa 1800 Mhz taajuutta.
Ai, että tuo ruotsalaisen kilpailijan kuuluvuusaluekartan välilehti "Rakenteilla olevat verkot" hivelee silmiäni. Ei se tietty korvaa tätä suuntauksen automatisointia, mutta raottaa silti aarrearkkua noiden taajuusalueiden osalta. Prisman aulamyyjä saa nykyään näytettyä asiakkaalle halutessaan mastojen paikat, muttei aina osaa kertoa, mitä taajuuksia ko. pömpelistä lähtee.
Pitkiä ovat Elisan "selvitykset". Mahtaako tämä ikuna toteutua?
Älä nyt hätäile 😃 Onhan täällä kohta jo teini-ikäisiä "must-to-do" -projekteja työn alla?? Ehkä?