Toteutettu

Taajuuslukitus Elisan myymiin 4G-modeemeihin

  • 20 syyskuu 2016
  • 3 kommenttia
  • 700 katselukerrat

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Yhä useampi 4G-verkon käyttäjä joutuu tilanteeseen, jossa modeemin käyttämän taajuuden lukitseminen vakauttaisi yhteyttä ja parantaisi nopeuksia. Esimerkiksi Elisan myymä Huawei E5186 kykenee lukittumaan tietylle 4G-taajuudelle, mutta tätä ominaisuutta ei saa päälle modeemin käyttöliittymästä. Sonera myy samaa modeemia ohjelmistolla, jossa on tämä ominaisuus.

Tiedän kyllä, että Huawein laitteisiin taajuuden saa lukittua erillisellä LTEWatch ohjelmalla, mutta mielestäni erillisen ohjelman käyttäminen yhden parametrin säätämiseksi on epäkäytännöllistä kun yhtä hyvin modeemi voisi olla kokonaan konfiguroitavissa sen käyttöliittymän kautta. Lisäksi LTEWatch on saatavilla vain Windows-käyttöjärjestelmälle (joka ei kaltaisiani iDiootteja kauheasti lämmitä) kun taas modeemin oma käyttöliittymä toimii missä hyvänsä internet-selaimessa, myös Safarissa.

Ehdotukseni on siis, että Elisa ottaisi käyttöön taajuuslukituksen tuen kaikissa myymiensä 4G-verkkolaitteiden ohjelmistoissa aina kun se on mahdollista.

3 kommenttia

Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Viedään ideaa eteenpäin, tätähän on eri yhteyksissä esitetty monille laitteille.
Tästä on saatu sen verran lisätietoa, että tulevaisuudessa uudismyynnissä oleviin laitteisiin tuo taajuuslukitus on tulossa. Jo käytössä oleviin laitteisiin taajuuslukitus voi tulla päivitysten yhteydessä, olettaen, että itse laite toimintoa tukee.
Onko hän vanha ohjelmisto kysessä kun omistan kyseisen purkkin E5186, Elisalta hankittu ,firmwire versio 21.306.01.00.260 ja käyttöliitymästä saa suoraan pakotettua laiteen käytämään vain 4g verkkoa.Purkkin päivitys korjaa kyseisen ongelman.Sanoisin että tällä hetkellä isompi ongelma on se että Wlan lähetystehoa ei saa laskettua,oletusarvo taitaa olla koko ajan se 100% ja samba serverin tietoturvassa on reikiä.
Toki muutama pikku vakausbugi kun muita laiteita liitetään verkkoon niin joskus verkkon nopeus putoaa olelisesti siitä mitä on tarjolla,vaikkakin liitetyt laiteet tukee 4 g verkkoa ja 5ghz taajuutta.
Muut operaatorit kuten Sonera ja DNA ovat päivitäneet kyseisen purkkin jo muutamaan otteeseen. Viimeisin päivitys tuli soneralta online päivityksenä työmaalle. Päivitys sisältää käyttöliitymän ja tietoturvan päivityksiä ainakiin. Firmwire soneran versio 21.310.01.00.07 .

Osallistu keskusteluun