Pidetään mielessä

Tallennuksen loppuun lisäaikamahdollisuus


  • Anonymous
  • 0 kommenttia
jhtp kirjoitti päiväyksellä ?08-03-2010 22:39:
Katselin äskettäin MTV3:lta tallennettua elokuvaa. Lähetyksen alku oli myöhässä, aavistelin pahaa. Niinhän siinä kävi, että elokuvan loppuratkaisu jäi näkemättä. Jälkeenpäin tajusin, että Elisan boksissa ei ole minkäänlaista mahdollisuutta varautua etukäteen tällaiseen. Yleensä bokseissa voi tallennuksen loppuun lisätä harkintansa mukaan muutaman minuutin. Voisikohan tällaisen ominaisuuden lisätä?

12 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki
Tämä on yritetty välttää automaattisesti lisäämällä tallenteiden alkuun ja loppuun extraa, mutta totta on, että jos lähetys on paljon myöhässä, niin tällöin tämä automaattisesti lisätty lisäaika ei auta. Vinkkinä, että tällaisissa tilanteissa "elokuvan lopun" saa monesti aika hyvin talteen lisäämällä tallennuspyynnön myös seuraavalle ohjelmalle, jolloin reilusti lähetysajan yli menneen lähetyksen loppu tallentuu seuraavan lähetyksen tallenteen alkuun.

Varsinaiseen kehitysehdotukseen kommenttina, että odotamme kannatusääniä rutkasti lisää ennen kuin tätä ehdotusta pystytään viemään eteenpäin. Tähän asti palautetta ja toiveita lisäajan lisäämisestä käsin tallennuskohtaisesti on tullut suht minimaalisesti ja lisäksi ominaisuutta tarvitaan aika marginaalisesti, sillä yleensä lähetysajat pitävät paikkaansa. Tämän vuoksi ehdotusta ei ainakaan toistaiseksi pystytä toteuttamaan, mutta pidetään ehdotus toki mielessä! :)

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki
Niin pitkään, kun tallennetta ei voi aloittaa katsomaan ennen ohjelman loppumista, en minä ainakaan kannata automaattisen lisäajan pidentämistä.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +2
Tämä on helppo toteuttaa muuttamalla hieman tallennusten toteuttamistapaa. Eli seurataan sitä kanavan EPG-infoa koko ajan. Kun haluttu ohjelma alkaa, niin se info vaihttuu ja kun ohjelman loppuu, niin tulee uusi info tilalle!!!

Olihan tämän tapainen käytössä jo VHS-nauhureiden aikaan PDC-tietona. Tallennukset onnistuivat kuin VR:n reikavessakäynnit. Eli aina toimi. Eli ei varsinaista pdc-signaalia/dataa tarvita, hyödynnetään sitä infoa, että mikä ohjelma menossa juuri nyt. Sama tieto/info on kuin epg:n yhteydessä, vain kellonaika jotain muuta.

Eihän se ohjelman info vaihdu sillä kellonlyömällä, kun epg-infossa etukäteen on ilmaistu, vaan silloin kun ohjelma alkaa ja loppuu, eli seuraava alkaa. Esim. jos elokuva Hopon Poppoo on ilmoitettu tulevaksi klo 19:00-20:35, mutta edellinen ohjelma myöhässä ylimääräisen uutislähetyksen tai urheiluohjelman jatkoajan vuoksi 27 min, niin elokuva tuleekin 19:27-21:02.

Ei kanavan ohjelmainfo kuitenkaan ala klo 19:00 näyttämään Hopon Poppo -elokuvaa, vaan vasta silloin, kun se oikeasti alkaa. Ja tallennus sitten alka samaan aikaan ja loppuu samaan aikaan, kuin se reaaliaikainen epg-info kertoo ohejlman tulevan. Ei siis käytetä kiveenhakattuja kellonaikoja vaan tuota tulevan ohjelman infoa "hienosäätämään" tallennushetkeä. Ja jos niin onnettomasti jonain päivänä, ettei sitä meneillään olevan ohjelmainfoa sattuisi olemaan lähetyksen mukana, niin sitten pelkkien epg-etukäteistietojen mukaan tallennus tietysti.

Tällä vältetään myös likimain kaikki turha aika ohjelman molemmin puolin. Siis tunnin ohjelman tallennus vie tunnin aikaa, ei 1:12 (tjsp.), kuten nykyisin. Tallenustilaa siis säästyisi myös aika kivasti. Tätä toimivaa juttua ehdottelin jo 3 vuotta sitten, mutta eipä lämmittänyt kenenkään elisalaisen mieltä. Entäpäs nyt, jokos olisi pilkkeet sen verta kuivuneet, että kyty alkaisi ja lopulta roihahtaisi kunnon liekkeihin ja saataisiin toteutetuksi?

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Käsittääkseni reaaliaikainen EPG-info on käytössä vain Ylen kanavilla. Muilla kanavilla ohjelman nimi vaihtuu EPG:ssä kellonajan perusteella, joten lisäaika on tarpeen tallennuksissa.

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
käyttäjä groner ?26-03-2013 12:12 - muokattu ?26-03-2013 12:13  Tilaksi vaihdettu: Pidetään mielessäTämä on yritetty välttää automaattisesti lisäämällä tallenteiden alkuun ja loppuun extraa, mutta totta on, että jos lähetys on paljon myöhässä, niin tällöin tämä automaattisesti lisätty lisäaika ei auta. Vinkkinä, että tällaisissa tilanteissa "elokuvan lopun" saa monesti aika hyvin talteen lisäämällä tallennuspyynnön myös seuraavalle ohjelmalle, jolloin reilusti lähetysajan yli menneen lähetyksen loppu tallentuu seuraavan lähetyksen tallenteen alkuun.


Joo, tuo toimii TODELLA hyvin jos on laittanut jatkuvan tallennuksen? 

Tuo ilmaisu "...monesti aika hyvin..." kertookin oleellisen tuon vinkin toimivuudesta. :smileylipsrsealed:

Kuten mikalin aiemmin totesi "Niin pitkään, kun tallennetta ei voi aloittaa katsomaan ennen ohjelman loppumista, en minä ainakaan kannata automaattisen lisäajan pidentämistä". Komppaan tätä.

Käyttäjätaso 1
Haluaisin tehdä tallenuksen Pikku kakkonen tenaville. Ja laitta ne sitten katsomaan tätä n.100min pätkää että saa itse aikaa tehdä kotitöitä. Tallentavalla digiboksilla ei mitään ongelmaa, mutta tämä elisa viihde ei anna tallentaa kuin yhden ohjelman/ tallennus. Ohjelman kesto 5min, seuraava 10m. Ei hyvä ei ollenkaan!!

Tuohon Pikku kakkosen katsomiseen olisi hyvä ratkaisu ehdotettu soittolista-toiminto. Sinne myös antamaan lisää kannatusta.;)

http://yhteiso.elisa.fi/t5/Elisa-Ideapaja/Tallenteisiin-soittolista/idi-p/286090

Kannatetaan tallennusajan lisäämistä ohjelman loppuun, koska monesti ohjelman loppu on jäänyt itseltäni näkemättä. Olen keskustellut asiasta J. Myllymäen kanssa ja hänellekin on käynyt useasti niin, että ohjelman loppu jäänyt näkemättä.
Toivottavasti asia korjaantuu ettei meidän tarvitse vaihtaa kilpailijoiden vastaaviin.
Terveisin pirre2
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +3
Kannattaa huomioida se, että esim. olympialaiset tai muut urheilukisat, euroviisut tms. saattavat lykätä muita ohjelmia ja tämän takia kisojen jälkeen tulevista ohjelmista saattaa jäädä loppuosa tallentumatta. Tästä syystä kannattaa tallentaa myös se seuraava ohjelma.

Itse käytin Elisa Viihdettä useita vuosia ja ainoastaan muutama tallenne oli sellainen, joka loppui kesken. Juurikin näiden ylipitkiksi venyneiden suorien lähetysten takia. Muussa tapauksessa ohjelmat tallentuivat kokonaan kanavasta ja tallennusajankohdasta riippumatta.
Käyttäjätaso 3
Kunniamerkki
Ei tälläistä pitäisi vaatiakaan, koska yleensa tallennus onnistuu, vaan sitä minkä luulisi poikkeustapauksissa olevan melko itsestään selvää:

Tallennukset ovat Elisan pilvessä. Meillä on vain linkit sinne ja jaamme yhteisiä tallennuksia. Siellä Elisalla joku sellainen heppu joka valvoo, että kaikki ohjelmat tallentuvat kokonaisuudessaan. Jos ei, niin kaveri editoimaan tallennusta ja laittamaan sen sinne niin että meidän linkkimme sitä osoittavat.

Jos tämä on liian vaikeaa, niin sitten valituksen kautta ainakin.
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +1
Voi olla aika kiukkuisia ne, jotka meinasivat katsoa aamulla nuorten mm-kisojen välierän Viihteen tallenteelta.

Olisikohan jossain vaiheessa mahdollista saada tallenteille vapaasti asetettava lisäaika???

Tällä kertaa ei ollut edes mahdollista laittaa seuraavaa ohjelmaa tallennukseen koska ohjelmaoppaassa ei sellaista ollut tarjolla.

Osallistu keskusteluun