Toteutettu

Tallennus ohjelman alkamisen jälkeen

  • 30 lokakuu 2013
  • 11 kommenttia
  • 13716 katselukerrat

Käyttäjätaso 4
Pari kertaa olen havainnut mielenkiintoisen ohjelman alkaneen ja käynnistänyt sen tallentamisen. Tallennus onnistuukin, mutta vasta siitä hetkestä alkaen, kun olen tallentamisen käynnistänyt. Toimii siis kuin jos käyttäisin tallentavaa digiboxia tms. Palstalla on joskus v. 2010 keskusteltu asiasta ja tarjottu ratkaisuksi 36 tunnin puskurin käyttöä. Se olikin aivan uusi asia minulle ja olin suuresti ilahtunut, kunnes löysin tiedon, että kyseinen ominaisuus on poistettu vuonna 2010.

Siispä: onko mahdollista, että kesken ohjelman käynnistetty tallennus tallentaisi ao. ohjelman alusta alkaen?

11 kommenttia

Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +5
Tälle täydet pistee 10/10
Käyttäjätaso 5
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Aikoinaan jatkuvan tallennuksen toteutuksessa oli bugi/ominaisuus, jonka vuoksi kesken ohjelman tehty jatkuva tallennus tallensi koko ohjelman. Tuo mahdollisuus kuitenkin poistettiin ilmeisesti samasta syystä kuin 36 tunnin puskurikin: tekijänoikeussyistä. Siksi en usko, että tätäkään ehdotusta toteutetaan.
Käyttäjätaso 7
Tavallisessa paikallistallentavassa digiboksissa on yleensä jatkuvatallentava puskurimuisti, jota esim. Topfieldeissä voi käyttää myös tallenteen tekemiseen. Eli voi kelata ohjelmaa taaksepäin ja aloittaa tallennuksen menneisyydessä olleessa ajan hetkessä.

Periaatteessa elluviihde-tyyppisen etätallentavan digiboksin pitäisi voida juridisesti toimia samoin, joten yksittäisen kanavan kelaaminen esim. tunnin verran taaksepäin ei pitäisi aiheuttaa mitään tekijänoikeushässäkkää. Sen sijaan kaikkien kanavien 36:n tunnin puskuria ei pystytty pitämään paikallistallentavan boksin ominaisuutena, joten se poistettiin oikeusrikkomusten pelossa.

Ikävä kyllä reaalimaailmassa näitä asioita ei ole mitattu ja niin kauan kun TVkaistan rosis on kesken, tuskin kukaan tekee yhtään mitään. Saisivat jo saada ton rosiksen nopeasti pois alta...
Tallentaminen kesken ohjelman on nyt mahdollista Viihteen N7700 digiboksilla sekä Elisa Viihde -sovelluksessa. Kun ohjelma on päättynyt, se ilmestyy tovin päästä tallenteisiin ja on katsottavissa alusta vaikka tallentamisen olisi aloittanut kesken ohjelman.
Miksi tästäkään ei ole muualla tietoa?

Taas esimerkki Elisan tavasta tiedotaa muutoksista.
Käyttäjätaso 4
Hienoa, jos asia etenee. Onko aikataulua, milloin ominaisuus tulisi myös Pacelle?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +3
Pacen osalta tilanne on auki, mutta jos on Pace asiakas niin siltikin voi käyttää sovelluksella tätä ominaisuutta niin se tulee talteen Pacelle oikein. Sama pätee vanhemmillekin bokseille. Kätevä muutenkin sovelluksella jos huomaa, että on myöhässä tai ei ole kotona kun ohjelma alkaa niin laittaa vaan sieltä kautta tallentumaan.
Käyttäjätaso 4
Olen nyt pari kertaa tallentanut ohjelman Windows-puhelimella ao. ohjelman jo alettua. Kummallakin kerralla tallennus on alkanut alusta. Tämä on hyvä ominaisuus, :)
Toimii nykyisin myös Pacella.
Käyttäjätaso 7
ElluViihteen mainosmailissa: "Onneksi saat koko ohjelman alusta asti talteen, kun nappaat puhelimen, avaat Elisa Viihde -sovelluksen ja tallennat ohjelman."

 

Onkohan tässä nyt eroa millä käyttöliittymällä tallennusnappulaa painaa?

Jos on, niin millä toimii "alusta" ja millä ei?
Käyttäjätaso 7
Kunniamerkki +4
Toimii ainakin Android, Lumia ja Pace.

Osallistu keskusteluun