Pidetään mielessä

Tallenteiden ja ohjelmien katsominen selaimessa

  • 6 huhtikuu 2019
  • 16 kommenttia
  • 1884 katselukerrat

Käyttäjätaso 1
Olisiko mitenkään mahdollista parantaa tallenteiden ja ohjelmien katsomiskokemusta selaimessa.
Nykyisellään kuva on aina aluksi katsomis kelvotonta muutaman sekunnin ajan ennenkuin laatu korjaantuu. Lisäksi kuva toisinaan pysähtyy kesken katselun eikä jatka ennenkuin selaimen päivittää (f5).
Lisäksi kun yrittää hypätä mainosten ohi ja etsii ohjelman alkua alapalkkia klikkailemalla, kuvan laatu on jälleen useiden sekunttien ajan tasoa koiranuloste.
Myös esimerkiksi youtubessa oleva pieni esikatselu näkymä oikean kohdan etsimiseen on äärimmäisen kätevä ja toivoisin vastaavaa myös elisaviihteeseen.

Tiivistelmä: Esikatselu näkymä oikean katsomiskohdan etsimiseen ja keino pakottaa kuvanlaatu latautumaan suoraan parhaana mahdollisena.

Kiitos.

16 kommenttia

Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Moikka wasd789 ja tervetuloa ideoimaan 😊

Hmm... taitaa olla sellainen ominaisuus mikä ei toistu ihan kaikilla alustoilla ja selaimilla, sillä itse en saanut tätä ongelmaa näkymään omilla pelittimilläni. Katsotkos siis ihan suoraan selaimesta vaiko esim. castaamalla? Mitäs, onko muilla täällä vastaavanlainen kokemus tallenteiden katselusta selaimella?
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
On muitakin, en kylläkään ole ikinä paljoakaan katsellut suoraan selaimella.

Tällä hetkellä 100M VDSL, windows 10 64-bit, chrome 73

Ja pikaisen testi mukaan menee tallenteen alussa (kun aloittaa katselun) noin 15-25 s. että laatu on "maksimi". Jos hyppää myöhemmäksi niin laatu hyvä nopeasti.

Ongelma siis pieni, mutta mielestäni ollu melkolailla "aina" olemassa. Olisi parempi että aloittaisi paremmalla laadulla, ja vasta jos yhteysnopeus liian hidas niin pudottaisi laatua vasta sitten.
Käyttäjätaso 1
Firefoxilla olen yrittänyt katsoa, edgellä ei onnistu ollenkaan. "Ohjelman katselu epäonnistui. Yritä uudestaan hetken kuluttua."
Aikaisemmin käytin monta vuotta chromea, mutta yhtä ankea kokemus oli jo silloin. Olen nyt noin neljä vuotta odotellut, että parantaisitte tätä ominaisuutta. Erityisesti ihmettelen, ettei vastaan ole tullut toista yhtä heikkolaatuista videon toisto palvelua internetissä kuin mitä teillä on tarjota.
Olenkin pitkään tyytynyt vain katsomaan ohjelmat tv:llä, vaikka mieluummin katsoisin tallenteita samalla kun työskentelen tai pelaan tietokoneella.
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki
Mä vähän kyselen tuolta onko kyse viasta vai ominaisuudesta eli lähetäänkö korjaamaan vai kehittämään 🤓
Käyttäjätaso 6
Kunniamerkki +1
Taitaa olla ominaisuus, kysymys vain että tehdäänkö paremmaksi.
Moikka!
Ihan sama ongelma, ja ollut koko ajan.. joskus mainosten yli hyppäämisen jälkeen kuvasta ei saa mitään selvää ja pahimmillaan joutunee käynnistämään toiston kokonaan uudelleen ennen kuin saa hyvän kuvan näkyviin...ja samaa mieltä tuosta tallenteen kelaamisesta, esikatselu ikkuna olisi hyvä juttu.
Käyttäjätaso 1
Tässä kyselyyn vastausta odottaessa mieleeni on tullut pari muutakin seikkaa, jotka kaipaisivat parannusta kyseisessä palvelussa.

Ensinnäkin aikajanalle klikkaaminen tuntuu usein turhan tarkkuutta vaativalta haasteelta, jota häiritsee muun muassa se, että kulunut aika sekä hiiren alla oleva aika tulee näkyviin suuremmalla alueella kuin mitä oikeasti pystyy hiirellä klikkaamaan. Ehdottaisin, että jompaa kumpaa muutetaan niin, että ne ovat molemmat yhtä kapealla tai leveällä alueella.

Toiseksi on hienoa, että videon pystyy tupla klikkaamaan koko näytölle, mutta kun se laskee tähän sopivaksi alueeksi myös aikajanan, niiin tästä usein seuraa tahtomaton muutos koko näytölle tai siltä pois kun on etsimässä ohjelman oikeaa kohtaa. Mikäli ei ole niin onnekas, että osuu ohjelman jatkoon ensimmäisellä yrityksellä ja joutuu klikkailemaan useamman kerran, seuraa tästä kuvanlaadun katoamisen lisäksi myös ikävää nykimistä ja bufferointia.

Video myös lähtee pyörimään ja menee pauselle hitusen liian herkästi, jotta siinä kerkiäisi tupla klikkaamaan kuvan koko näytölle tai siltä pois ilman, että se vaikuttaa siihen, että pyöriikö video vai ei.
Käyttäjätaso 1
Mikähän mahtaa olla tilanne? Ei ole kuukauteen kuulunut mitään.
Aiotteko tehdä jotain palvelunne parantamiseksi ja montako vuotta siihen arviolta menee?

Noin neljä vuotta olen toiveikkaana jo odottanut, että tämä osa elisaviihteestä kunnostettaisiin ja totisesti toivon, että en joudu katumaan hiljattain uusimaani sopimusta seuraavista kahdesta vuodesta.
Käyttäjätaso 4
Kunniamerkki +1
@wasd789 ei ole ainakaan toistaiseksi tullut tästä uutta tietoa. Yritän hieman selvitellä lisää taustaa.

Toistaiseksi poimin ketjusta, että

1) käytössä Firefox
2) tallenteet pätkii / latautuu hitaasti osoitteessa elisaviihde.fi -> käyttö epämukavaa
Käyttäjätaso 1
@Rantomeister 3) esikatseluikkuna kelaamista helpottamaan
4) manuaalinen kuvanlaadun valinta

Kiitos.
Käyttäjätaso 1
Hei, taas on kuukausi kulunut eikä mitään näkyviä parannuksia tai edes korjauksia ole nähtävissä.
Aiemmin mainitsemani ongelma, jossa kuva pysähtyy pyytämättä, ilmeisesti aiheutuu kun hyppää ajassa liikaa eteenpäin ja joutuu siirtymään taaksepäin. Kun video sitten etenee kohtaan jossa aiemmin oltiin pikaisesti käyty ei se osaa enää ohittaa tuota kohtaa vaan jää siihen kunnes selaimen päivittää. Tätä varsin raivostuttavaa tilannetta välttääkseni olenkin joutunut ennakoimaan, suosiolla päivittämään selaimen kun haluttu kohta on löytynyt. Tästä taas seuraa puolestaa se, että kuvasta on vaikea saada mitään selvää taas hyvään hetkeen.

Toivoisin siis, että saisitte edes nämä viat korjattua mahdollisimman pian, jos se ei ole liikaa pyydetty.
Käyttäjätaso 4
Pahoittelut ettei ole kuulunut mitään.

Kysellään tämän perään.
Käyttäjätaso 1
Ja taas on kulunut kuukausi eikä mitään näy eikä kuulu.
Kukahan on seuraava, joka tulee antamaan tyhjiä lupauksia...
Käyttäjätaso 5
Kunniamerkki +3
Pahoittelut, että tässä on kestänyt. 😕 Asia on vielä selvityksessä, ja vastaamme heti, kun tästä on tietoa tarkemmin.
Käyttäjätaso 2
Tämä tallenteiden katselu selaimessa on Elisalla toteutettu todella huonosti. Kaipaisin kehitystä. Tallenteet toistumaan heti hyvällä laadulla, sekä kelaustoiminto tallenteisiin.
Käyttäjätaso 1

Noniin, puoli vuotta on jo kerennyt kulumaan, eikä vieläkään ole tiedossa onko tälle asialle ikinä tapahtumassa mitään kehitystä.

Mikäli kehitystä tapahtuu, toivottavasti se toteutetaan paremmin kuin parin kuukauden takainen verkkosivun kevyt uudistus, jossa toimivasta hakutoiminnosta onnistuttiin jotenkin tekemään epätoimiva versio.

Kun suurennuslasia lähestyy hiirellä, kursori muuttuu sormeksi (yleensä merkiksi, että jotain tapahtuu jos hiirellä klikkaa), mutta mitään ei tapahdu. Vasta kun onnistuu osumaan täydellisesti itse suurennuslasiin saa hakupalkin esille.

Tämä on kuitenkin vielä varsin pieni vaiva, mutta kun sitten koittaa hakea jotain ohjelmaa, johon täytyisi laittaa jokin erikoismerkki esim. heittomerkki tai piste, katoaa hausta kaikki ehdotukset ja mitään ei löydy. Voitte vaikka huviksenne koittaa etsiä ohjelmaa “11.22.63” tai “Ina <3 Suomi”, joista jälkimmäistä ei edes saanut jatkuvaan tallennukseen (oletettavasti juuri tästä erikoismerkki-syystä).

Kiitos?

Toivottavasti sieltä jostain löytyisi joku, joka oikeasti välittää myös ihmisistä jotka katsovat tietokoneella tallenteita ja laittaa tallenteita tallentumaan. Te kuitenkin mainostatte, että myös tietokoneella tämä on mahdollista.

Osallistu keskusteluun