Tarkka 3G kulkemaan LTE-verkossa


Hei.



Olen yrittänyt jo käyttää hakua, mutta ihan tuollaista ideaa ei olekaan. Nyt kun 3G alkaa olla monin paikoin aivan tukossa jopa päiväsaikaan, niin miten olisi otsikon liittymän päästäminen 4G LTE -verkkoon? Nopeuden ei tarvitsisi olla välttämättä 21M/5M vaan se voisi olla vaikka 10M/1M. Tuossa olisi voinut vaikka valita haluaako käyttää hitaampaa, mutta varmempaa 4G:tä vai nopeampaa ja epävarmempaa 3G:tä. Parasta tietysti olisi jos 14,90 eurolla saisi 21M/5M 4G LTE -verkon.



Näin ruuhkat  hiukan helpottaisi 3G-verkkoa, siltä osin, kun ihmisillä olisi tarpeeksi uusi kortti ja 4G-laite.



Nykyisellään tilanne on kestämätön ja 3G alkaa olla käyttökelvottoman partaalla kun nopeus on 300 kbps / 300 kbps. Ja aiheuttaa varmastikin monille operaattorivaihdon harkinnan. Muualla kun saa esim. 2M/0.5M-nopeuksia kympillä kuussa. Huomattavaa on se, että hyvin monelle teidän tarjoamat 4G-kaistat ovat jo liian nopeat käyttöön puhelimeen, mutta taas 3G toimiessaankin on paikoin yhtä hidas kun se teidän Tarkka 2G.



Tarkka 2G ei sovi edes suoratoistoon. Jolloin moni on tyytymätön ja pakotettu maksamaan turhasta 21 Mbps -liittymällä. Tuokaa edes toinen 3G-nopeus eli 2M.



Kiitos.
3G (UMTS, HSPA+ jne) käyttää sen verran erilaista siirtotekniikkaa verrattuna LTE:hen , että sellaisenaan ei onnistu 3G-liittymien siirto 4G-verkkoon. Toki samaan tulokseen päästään lisäämällä LTE:hen uusia nopeusprofiileja , mutta silloin pitää myös 3G-liittymät päivittää 4G:ksi.
Mikä tahansa ratkaisu olisi hyvä.



Jopa se 9,90 € Tarkka 2M olisi hyvä... Valitettavasti asiakasuskollisuus katoaa, kun ei palvelu pelaa iltaisin ruuhka-aikaan. Laskussa on 21 Mbps ja todellisuus on 1 Mbps tai alle. En valittaisi, jos ruuhkaankin saisi edes vaikka 7 megaa eli 1/3. Olen tehnyt monta päivää tutkimuksia ja testejä tunnin välein: nopeus on 10-21 klo 00.00-16.00 ja sitten laskee kuin lehmänhäntä. Alimmillaan on yhtä hidas kuin Tarkka 2G. Olen tehnyt vikailmoituksia, mutta kukaan ei aio tehdä asialle mitään, Minulle on jopa sanottu, että vaihda operaattoria. Joskus on kai pakko tehdä niin, sillä viidessä vuodessa nopeus on mennyt vain alaspäin päivä päivältä... Jos Elisalla olisi aitoa halua setviä nää, niin kauan sitten olisi Tarkka-liittymät kaikki 4G LTE -mahdollisia.
Eikös tämä ole jo sama idea: ;)



https:///t5/Ideapaja/4G-verkkoon-p%C3%A4%C3%A4sy-kaikkiin-liittymiin-datapaketteihin/idi-p/294194
Tuossa pyydetään kaikkiin liittymiin. Jättäisin Tarkka 2G:n ulkopuolelle tästä. Vain Tarkka 3G olisi eräänlainen 4G 21M -kaista.



Olisi siis Huolettomat ja Tarkat 21M, 50M ja 100M kaikki 4G LTE -tuella varustettuja.



Kun vanhoja antiikkiliittymiä ei päivitettäisi tuen piiriin, innostaisi se myös vaihtamaan liittymää tuoreempaan eli porkkanaa mukaan ;)



Nyt kun testaan nopeutta niin 2.0 Mbps / 0.5 Mbps eli kyllä on surkeeta.
Tämän aiheen voi sulkea, Elisa tuli vastaan ongelmassa ja tarjosi kapasiteettiongelmaan ratkaisua ystävälliseen sävyyn. Kiitoksia moderaattorille Bamsku!



Meni oikeasti aika yksinkertaisesti, olin vaihtamassa 512/512-liittymään kilpurille kutosella minuuttihinnoittelulla, sain 1M/0.5M rajattoman neljällä lisäeurolla kympillä kuussa sekuntiperusteisesti.



Olen tyytyväinen Elisan peittoon, joten minulle kelpaa erinomaisesti 1M-puheliittymä. Kiitoksia - nyt voin nukkua hyvin kun mobiiliverkko antaa 100% eikä tarvitse maksaa väkisin 21M kun nopeus on alimmillaan 0.8-2.8M.



En ole saanut mitenkään 512/512, mutta toisaalta nyt minulla on puolet nopeampi netti kuin mihin olin vaihtamassa. Kelpaa jo mennä surffailemaan samalla kun soi musiikki lenkeillä :)



Tämän idean voi sulkea, koska asia ratkesi yksinkertaisemmin.
Tarkka 3G kulkemaan LTE-verkossa
Tarkka 3G kulkemaan LTE-verkossa