Tarkkuutta kirjoitteluun. Ja vastauksiin.


Olen Palstan käyttäjänä aloittelija, mutta jo nyt häiritsee kyselyissä annettu tiedon epätarkkuus. Ketjussa Taloliittymä>Huoneistokaapelointi>Wan|Mobiililiittymä>Reititin|LAN|WLAN>Huoneistokaapelointi>Päätelaite>Käyttis on paljon mahdollisuuksia virhelähteeksi. Voisiko arvoisia Palstan käyttäjiä rasittaa vaatimalla lisää pakollista profiilitietoa? Ainakin tärkeimmistä ratkaisun hakuun vaikuttavista seikoista. Jos jää vapaaehtoisuuden varaan, voisi profiiluin ict-ympäristö (määritelty|puuttuu) olla suodattimena, jolloin voisi poimia vain 'täsmätiedon' katseltavakseen ja kommentoitavakseen.



//Muokattu kategoriat uusia vastaaviksi. -Norris
Tarkkuutta kirjoitteluun. Ja vastauksiin.
Kannatan! Vaikken tajunnut hölkäsen pöläystä koko ideasta! No ehkä jotain... ;)
Vaikka ne tiedot profiilissa olisikin niin kuka takaisi niiden oikeellisuuden?



Pentti Peruskäyttäjä ei kuitenkaan tiedä onko se modeemin perässä oleva laite kytkin, reititin vaiko siltaavassa tilassa oleva Wlan-AP ja lisää sekaannuksia tulee kun annettujen tietojen perusteella aletaan ongelmavyyhtiä selvittämään. Eikä kaikki kuitenkaan noita tietoja täytä profiiliin joten niiden hyöty on kyseenalainen. Parempi tapa olisi antaa laitteiden merkki ja malli jolloin asia avautuisi ehkä paremmin ongelman selvittäj(ä|i)lle.
Lisäksi profiilin muutokset vaikuttavat myös muutosta edeltäneisiin kirjoituksiin. Esimerkkinä on footer, jonka käytön itse lopetin juuri tästä syystä.
Kunnianhimoinen idea! Joudun kuitenkin komppaamaan sekä Anteroa että Perheellistä, tarkkoja tietoja on vaikea saada suurimmalta osalta käyttäjistä ja valintoja tulisi eri palveluiden kohdalla niin mittava lista (esim. erot Viihteen, ilmaisen sähköpostipalvelun ja Lompakon välillä ovat valtavat), että profiilin täytöstä olisi varmasti vaikea tehdä houkuttavaa.



Kliksuttelen nyt kuitenkin idean tilaksi pidetään mielessä, ja yritän keksiä muita tapoja kehottaa käyttäjiä antamaan entistä tarkempia tietoja uutta kysymystä kirjoittaessaan 🙂