Tietoturvaa myös omppukoneille


Tilanne on aika tragikoominen Elisan Tietoturvan suhteen.



Mäkeille ei ole tukea osX 10.9:lle, 10.10:lle tai 10.11:lle!



Eli Ellu laahaa kolme sukupolvea myöhässä; vähän sama, jos windows puolella tarjottais turvaa vain Vistalle tai vanhemmille... :smileyembarrased:
No mutku mutku eihän mäkit mitään tietoturvaa tarvitse.



Tai siis todenmukaisempi selitys lienee, että nettisivun kyseisen kohdan päivitys on työjonossa ja tulee ajankohtaiseksi ehkä lomien* jälkeen.



(*valitse itse, kesä-, hiihto-, perunannosto-, vai joululoma, vuosiluku arvotaan kaninhatusta)



Turvapaketti on nykyisin yhtä kuin Fsecure Safe, mutta mikä tietoturvapalvelu on? Ja miksi ihmeessä pitää olla kaksi melkein samannimistä tuotetta, joista kukaan ota selvää mistä milloinkin puhutaan...
Tietoturvaa myös omppukoneille
Elisa Turvapaketti tukee myös omppukoneita. Elisa Tietoturvapalvelu on vanha turvapalvelumme, jolta tätä ei löydy. Kannattaa siis vaihtaa uudempaan Elisa Turvapakettiin, jolta tuki löytyy.
Mutta eikö esimerkiksi Elisa Viihde -asiakkaat saa paketin mukana nimenomaan Elisa Tietoturvapalvelun Turvapaketin sijaan?



Tämä siis tarkoittaisi sitä, että Elisa Viihde asiakkaat (periaatteessa) maksavat Tietoturvapalvelusta Elisa Viihde -laskussa sekä erikseen tilattavasta Turvapaketista. Ja tämä kaikki vain siksi, että Tietoturvapalvelua ei haluta päivittää siten, että se palvelisi nykyisiä järjestelmäversioita käyttäviä asiakkaita.
Elisa Viihteessä tuo tietoturva on ollut aikaisemmin uuden asiakkaan etuna . Joillakin se on ollut jatkuvana osana pakettia ja joillakin tarjous on ollut  voimassa 24 kuukauden ajan riippuen sopimuksen tekohetkestä. Sen jälkeen paketti on maksullinen. Maksullisena se suositellaan vaihtamaan uuteen Elisa Turvapakettiin, johon saa myös liittymistarjouksen.   



Nykyään vanhaa tietoturvaa ei siis enää yleensä tarjota, vaan paketti on korvattu uusilla ja ajankohtaisemmilla eduilla.
Minulla esimerkiksi on Elisa Tietoturvapalvelu edelleen käytössä. Nyt kun kone olisi tarkoitus päivitellä Windows 10 aikaan, tarkoittaa se sitä, että kyseinen tuote jää kokonaan käyttökelvottomaksi.



Mitään ylimääräisiä maksuja en ala tietoturvasta maksamaan, jos se on kerran aiemmin sisältynyt hintaan. Onneksi on hyvät suhteet F-Secureen, joten pitää siirtyä käyttämään sitä originaalia F-Securea ja jättää muut omaan arvoonsa.